Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę pradėjo Pepė Ilgakojinė ir Dzūkijos pagrindinės mokyklos pradinukai

Spausdinti

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Alytaus rajono viešojoje bibliotekoje prasidėjo linksmu vaikų klegesiu, juoku ir dainomis. Vėjuotą ir darganotą balandžio rytą čia apsilankė grupelė Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos pirmokų, lydimų pradinių klasių mokytojos metodininkės Nijolės Amšiejienės. Bibliotekoje juos pasitiko vaikams gerai žinoma švedų rašytojos Astridos Lindgren kūrinių herojė valiūkė ir išdaigininkė Pepė Ilgakojinė (vyr. bibliotekininkė Daiva Balionienė), kuri nieko nelaukusi įtraukė vaikus į linksmų ir išradingų žaidimų sūkurį.

Pradžioje pradinukai susipažino su viešąja biblioteka: sužinojo, kur saugomos vaikiškos ir suaugusiems skirtos knygos, kaip galima tapti bibliotekos skaitytoju ir kodėl reikia gerbti bei tausoti knygas. Apžiūrėję knygų namus pirmokai patogiai įsitaisė klausytis pasakų bei istorijų, kurių ištraukas jiems skaitė vyr. bibliotekininkė Diana Eidukevičienė. H.K. Anderseno pasaką „Karalaitę ant žirnio“ keitė Č. Navakausko „Vitaminų maištas“, o pastarąją – linksmiausia garsinė knyga „Baubai lovoje“, kurios kiekviename puslapyje patalpintas juokingas baubagarsis kėlė vaikams smagų juoką.

Prie linksmybių prisidėjo ir išdykėlė Pepė, pareiškusi, jog atvyko iš tolimos Argentinos, kur mokytis beveik nereikia, o saldainiais lyja bemaž kiekvieną dieną. Pasirodo, ši melagėlė ir nenuorama per linksmybes praleido daug pamokų, nes bent jau matematiniai Pepės gebėjimai vertė raudonuoti ne vieną pirmoką.

Žaismingus skaitinius keitė linksmi žaidimai, pastaruosius – skambios dainos ir smagūs rateliai. Netgi saulutė pažadinta skardaus vaikų juoko trumpam praskleidė debesų maršką ir įsispiginusi pro langą bandė įžvelgti, ką gi ten veikia nenuilstantys pirmokai? Pirmoji pažintis su biblioteka baigėsi, ir pavargę, bet patenkinti pradinukai nukurnėjo atgal į mokyklą, pažadėję būtinai sugrįžti ir tapti bibliotekos skaitytojais.

Arnoldas Šatrauskas