Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

2016 m. balandžio mėnesį gautos šakinės literatūros knygos

Spausdinti
Hugh Brazier, Jan McCann  
365 skaičių knyga : vien skaičiai, jokios matematikos  

Leidėjas: Sofoklis
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 374
Anotacija:

Ar kada nors susimąstėte, kiek duobučių yra ant golfo kamuoliuko arba kuo rožė panaši į jūrų žvaigždę? Kodėl sakome „devintam danguj“ ir kodėl tikime, kad skaičius 13 yra nelaimingas?
Jei kasdien daugybė mus supančių skaičių kelia tokius klausimus, ši knyga – kaip tik jums.
Nors knygos temų skaičius atitinka metus sudarančių dienų skaičių, tai ne kalendorinė knyga. Be to, tai nėra knyga apie skaičius. Ji yra apie daiktus, įvykius ir idėjas. Autoriai siūlo nuotaikingą kiekvieno skaičiaus nuo 1 iki 365 paaiškinimą. Čia rasite pasakojimų apie literatūrą, šikšnosparnius, muziką ir mediciną, astronomiją ir meną. Taip pat sužinosite netikėčiausių faktų apie lėktuvus, traukinius ir automobilius bei šiek tiek matematinių dalykų…
.

Rimvydas Valatka 
Jogailos akmuo Lenkija  
Leidėjas: Versus aureus
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 253 
Anotacija:

Knyga „Jogailos akmuo Lenkija“ – bandymas suprasti lenkus ir Lenkiją, su kuria Lietuvą sieja ilga, iš pradžių šlovinga, paskui tragiška, o XX a. ir labai sudėtinga tarpusavio santykių istorija – atsirado po daugybės žurnalistinių kelionių į Lenkiją, darbinių susitikimų ir neįpareigojančių pokalbių su lenkų intelektualais, politikais, dvasininkais ir verslininkais. Tačiau tai nėra knyga tik apie aukštuosius politikos ir istorijos klausimus. Lenkų virtuvė – ką lenkai valgo, geria ir kas daugiau pakelia – lenkai ar lietuviai? Kuo ypatingas lenkų humoras – iš ko lenkai juokiasi ir kas yra tabu? Kokį drabužį rasite kiekvienos lenkės spintoje? Ar lenkė puošeiva labiau primena vokietę ar lietuvę? Kada Lenkijoje nugalės feminizmas? Visa tai ir daugybė kitų dalykų – be išankstinio nusistatymo.


James Altucher 
Pasirink save : būk laimingas, uždirbk milijonus, įgyvendink savo svajones   
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 347
Anotacija:

Būk laimingas, uždirbk milijonus, įgyvendink savo svajones.
Jeigu taisyklių neparašysi pats, jas parašys kas nors kitas. Tavo nelaimei.
Pasaulis keičiasi. Geras išsilavinimas ir darbo patirtis negarantuoja, kad sulauksite pensijos savo kompanijoje. Pramonės šakos nyksta, darbo vietos naikinamos, socialiniai modeliai žlunga. Visose valstybėse nyksta vidurinė klasė. Gali būti tikras dėl viena: niekas neateis tavęs pasamdyti, investuoti į tavo kompaniją, nepasirinks tavęs, nepasiūlys norimų pareigų. Tik pats gali priimti svarbiausią sprendimą gyvenime – pasirinkti save!
Tai ne tušti žodžiai, o asmenine ir daugybės turtingų žmonių patirtimi pagrįstas tvirtinimas. Jamesas Altucheris yra visapusiškai sėkmingas žmogus: nepaprastai protingas šachmatų didmeistris, nuo nulio pradėjęs, išvystęs ir brangiai pardavęs ne vieną dešimtį verslų, parašęs 17 knygų, kurios tapo bestseleriais, graibstomas lektorius, tačiau jo biografijoje yra ne vienas bankrotas, skyrybos, darbo praradimas, priklausomybės ir depresija. Vidutinybe save vadinančio J. Altucherio patarimai skirti ne kam kitam, o tokiam pat vidutinybei, kuris priėjo akligatvį ir nebemato prasmės gyventi.
Jo žinia labai paprasta: niekas už tave nepasakys, kas tau geriausia, ir niekas to nepasieks, tik tu pats! Juk garantuoti negali už nieką kitą, tik už save. Šioje knygoje pateikiami šimtai atvejų studijų, interviu, pavyzdžiai ir idėjos parodys alternatyvų kelią, kaip pasiekti tai, ką laikai sėkme.
Pasirinkti save šiandien ne pasirinkimas, o būtinybė!


Pašnekesiai su draugu 
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 316
Anotacija:

Knyga „Pašnekesiai su draugu” – tai pretekstas sustoti, pamąstyti, kas esame ir kur einame, kokia gyvenimo prasmė, paskirtis ir tikslas. Įvertinti, ką kiekvienas galime nuveikti, kad pasaulis ir mūsų sutikti žmonės liktų geresni mums baigus žemišką kelionę.
Tai knyga, kurios autorius nežinomas. Neminimas ir tarpininko, kuris užraše šias mintis, vardas. Nes tai nėra svarbu. Sakoma, jeigu yra mokinys, atsiras ir mokytojas.
Tie, kurie dvasiškai subrendę, kurie pasirengę semti iš Šaltinio, pajus iškart, kad kalbama jiems. Pajus savo Mokytoją, įsiklausys į pašnekesį su Draugu, atvers širdį ir protą. Kaip padarė daug kitų, kurie ilgus dešimtmečius, kol tokie dvasiniai lobiai buvo draudžiami, nieko nepaisydami skaitė, jais dalijosi, perrašinėjo, sėmėsi jėgų su meile išgyventi kiekvieną dieną, vienytis su visa žmonija, skleisti ramybę ir šviesą.
Imkite ir skaitykite kasdien kaip dienoraštį, atsiliepę į sielos draugo kvietimą: „Dekite skaisčiai. Tebūna jūsų liepsna panaši į šviestuvus, nevirpančius ir nerūkstančius. Tebūnie taip, tegul liepsna šviečia ir nesudega. Apsauginiai žiedai juosia degančiuosius, o jų laimę saugo Mūsų laimė. Būkite palaiminti ir kantrūs, ir romūs savąją dieną, kad širdies liepsna nevirpėtų. Tebūnie taip, tegul Pasaulio Švyturiai susivienija į vieną liepsną ir tegul Pasaulis tampa Šviesa ir Liepsna.”

Giedrius Drukteinis
Prekių ženklai: 50 sėkmės istorijų  
Leidėjas: Sofoklis
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 352
Anotacija:

Prekių ženklai dažnai nulemia sprendimą rinktis vieną ar kitą gaminį. Jie parodo, kuo jūs tikite, pabrėžia jūsų polinkį į naujoves, estetinį lygį ir individualumą. Taigi prekių ženklai yra ir jūsų vidinės būsenos ar išprusimo liudininkai. Bet ką gi vis dėlto reiškia tie prekių ženklų pavadinimai? Paaiškėja, kad daugiausia tai pavardės, ar kompanijos įkūrėjo inicialai, nes už pačio galingiausio kompiuterio, už paties didžiausio atradimo, už tolimiausios žvaigždės visada rasi žmogų. Ir tų žmonių istorijos tokios spalvingos, dinamiškos ir pamokančios, kad gali jas skaityti kaip nuotykinį romaną.
Giedrius Drukteinis – žurnalistas, lektorius, komunikacijos konsultantas, televizijos laidos „Yra kaip yra“ nuolatinis ekspertas, žurnalų „Verslo klasė“, „TV antena“ ir kt. autorius, vyrų įvaizdžio svetainės elegancija.eu įkūrėjas.
G. Drukteinis yra išleidęs šešias knygas: „Vietnamo karas“ (1993), „Ulsteris, mano širdis“ (1997), „Izraelis, žydų valstybė“ (2005), „Kaklaraištis yra politika“ (2011), „Lyderiai: 50 sėkmės istorijų“ (2013), „Kodėl spaudžiame dešinę. Apie etiketą ir manieras“ (2014), „Jaunuolio gidas – kaip išgyventi suaugusiųjų pasaulyje“ (elektroninė versija – 2015).

Tilar J. Mazzeo 
Viešbutis „Ritz” : meilė, mirtis ir išdavystė Paryžiuje   
Leidėjas: Sofoklis
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 333
Anotacija:

Ši knyga praskleidžia sunkias prabangaus „Ritz“ viešbučio pačioje Paryžiaus širdyje užuolaidas. O už jų – kino žvaigždės, garsūs rašytojai, amerikietės paveldėtojos, pleibojai ir princai.
Coco Chanel leidžia laiką nacių šnipo Hanso von Dincklage‘o glėbyje, nes erdviuose apartamentuose neverta nerimauti dėl karo. Marlene Dietrich gundo ir vilioja Ernestą Hemingvėjų, nors jo santuoka su Martha Gellhorn dar nenutrūkusi, o pats garsusis rašytojas vaišina brangiu vynu ir pasakoja visiems, kas tik nori klausyti, kaip jis išlaisvino „Ritz“. Kino žvaigždė Ingrid Bergman mėgaujasi svaiginančiomis naktimis su Robertu Capa, legendiniu žurnalo „Life“ fotografu.
Karo metu tai galėjo nutikti tik „Ritz“ viešbutyje Paryžiuje – efektingame šlovės ir mados, nelegalių verslų ir šnipinėjimo intrigų pasaulyje, kur aistra susidūrė su žiaurumu ir baime, kur buvo kuriama stulbinanti gyvenimo, mirties ir pavojingų ryšių istorija.

 
Noriu žinoti : pasaulis, kokio nesi matęs  
Leidėjas: Baltos lankos
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 260
Anotacija:

Gausiai iliustruota enciklopedija „Noriu žinoti“ parodys viską, apie ką kitose tik rašoma.
• Išsiaiškink, kokia Tutanchamono kapo paslaptis, kaip susidaro cunamis bei viesulas, kaip vyksta žemės drebėjimas ir kas verda Saulės branduolinėje krosnyje.
• Pamatyk žvaigždės gimimą, tiranozauro anatomiją ir mūsų DNR vijas.
• Keliauk atgal į tuos laikus, kai buvo statoma Didžioji kinų siena, Partenono šventykla senovės Graikijoje ir vyko pasauliniai karai.
• Tyrinėk iš kosmoso sklindančius signalus, nematomą magnetinį jėgos lauką ir chemines reakcijas fejerverkuose.
Vos atsivertęs enciklopediją „Noriu žinoti“ išsižiosi iš nuostabos – tikras nuotraukas primenantys kompiuteriu sukurti realistiški piešiniai atskleis pribloškiančių detalių apie neregėtą kosminę erdvę, Žemę, gamtą, žmogaus kūną, mokslą ir istoriją.
Daugybė stulbinančių faktų, gausybė kokybiškų iliustracijų net ir sudėtingiausią šios enciklopedijos informaciją leis suprasti ir įsiminti vos žvilgtelėjus. Knyga bus įdomi visai šeimai.

Karolin Küntzel
Ar žinai, kaip veikia pasaulis? : paprastai aiškinamos kasdienės paslaptys  
Leidėjas: Vaga
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 160
Anotacija:

Šioje knygoje paprastai aiškinamos kasdieninio gyvenimo paslaptys.
Jas padeda suprasti daugybė išradingų iliustracijų.
Kaip vanduo patenka į čiaupą;
Kaip vaizdas patenka į televizorių?
Ar internetas turi laiškanešį?
Iš kur šviesoforas žino, kada įjungti žalią šviesą?
Kaip pienas patenka į prekybos centrą?
Mūsų kasdieninis gyvenimas kupinas stebėtinų dalykų, kuriuos laikome savaime suprantamais. Tačiau kaip viskas veikia? Kokie nematomi procesai vyksta?
Privalu žinoti visiems smalsiems pasaulio atradėjams!

Iris Ottinger 
Mano didžioji knyga apie dangų ir Žemę : įdomiai išaiškinti faktai apie mūsų pasaulį   
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 160
Anotacija:

Mūsų planeta — ypatinga! Nesvarbu, kur pažvelgsi — ar į dangų, į žemę, ar netgi po žeme — visur yra daugybė įvairių dalykų, kurie tik ir laukia, kol juos atras.
Iš kosmoso mūsų planeta atrodo žydra. Greta Žemės skrieja dar septynios planetos, kurios visos kaip ir Žemė savo ruožtu sukasi aplink Saulę. Tik dėl Saulės mes turime dieną ir naktį, metų laikų kaitą ir šiaurės pašvaistę. Ir tik dėl Mėnulio poveikio Žemėje kyla potvyniai ir atoslūgiai.
Žemė yra vienintelė planeta, kurioje yra gyvybė. Ir kodėl gi taip? Prie gyvybės atsiradimo prisidėjo ir mūsų Žemės atmosfera, Žemės sandara ir vanduo. Tai turėjo ir turi įtakos Žemės klimatui ir orams, įvairioms gyvų organizmų buveinėms ir, aišku, mums, žmonėms. Kartais ir čia, mūsų planetoje, pasidaro ne visai patogu gyventi, nes siaučia baisios audros, kyla žemės drebėjimai, pakrantes užlieja potvynio bangos arba išsiveržia ugnikalniai.
O kas yra po Žemės paviršiumi? Ir čia kai kas vyksta — juda tektoninės plokštės, teka lava, o uolienose randama vertingų medžiagų, ypač senų fosilijų ir blizgančių mineralų.
Šioje knygoje jūs sužinosite, kaip mūsų gyvenimas priklauso nuo mūsų planetos ir kokią įtaką mes patys turime mūsų namams.