Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Knygų Kalėdų” dovanos

Spausdinti
Alison Inches
Kempiniukas skuba į pagalbą  
Leidėjas: Obuoliukas
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 24

Anotacija:

Linksma istorija vaikams, apie Kempiniuką Plačiakelnį, kuris atidaro pirmąjį Bikinių įdubos rūšiavimo centrą! Tačiau namudinėje įmonėje vienam Kempiniukui darbo per daug. Ar Bikinių įduba prisidės prie žalesnio pasaulio? Tai pamokantis pasakojimas apie tai, kaip svarbu rūšiuoti atliekas ir rūpintis aplinka.

Holly Webb
Ištikimas šuniukas  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 128

Anotacija:

Ana su džiaugsmu priima senelių kvietimą savaitę paplaukioti jų kateriu kanalais. Dar smagiau, kad drauge keliaus ir jos augintinis seteriukas Nikas. Mergaitė nekantriai laukia, kol galės jį ilgai vedžioti pakrantės taku ir žaisti laivo denyje. Tačiau kateryje guviam šuniukui stinga vietos, netrukus jis ima kelti rūpesčių. Anai plyšta širdis, kai suaugusieji nutaria, kad Nikas turi grįžti namo. Labai nuliūsta ir seteriukas. Jis žūtbūt trokšta likti su mylima šeimininke, nieku gyvu nenori būti nuo jos atskirtas…

Gintaras Lučinskas
Lietuvos kariuomenės brigados generolas Klemensas Popeliučka  
Leidėjas: Gintarinė svajonė
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 280

Anotacija:

Knygoje aprašoma apie Nepriklausomos Lietuvos karininko, ilgamečio Lietuvos kariuomenės Karo technikos viršininko, brigados generolo Klemenso Popeliučkos gyvenimą ir veiklos kelią, ženklų jo indėlį į Nepriklausomos Lietuvos kariuomenės kūrimą, Nepriklausomybės kovas su bermontininkais Šiaurės Lietuvoje, lenkais ir bolševikais, Lietuvos kariuomenės modernizavimą ir aprūpinimą karine technika, geležinkelių tinklo vystymą.

Rakel Helmsdal ir kt.
Dideli pabaisiukai neverkia   
Leidėjas: Burokėlis
Išleidimo metai: 2014
Puslapių skaičius: 32

Anotacija:

Viskas, ką Mažasis Pabaisiukas daro, yra neįtikėtinai puiku. Viskas, ką daro Didysis Pabaisiukas, yra tiesiog nevykę. Didysis Pabaisiukas nuolat nusiminęs, tad ką gi jam galėtume patarti? Juk visi žino, kad dideli pabaisiukai neverkia… Pabaisiukų istorijos jau pamėgtos ne tik Islandijoje ir Skandinavijos šalyse, bet ir Ispanijoje, Prancūzijoje, Kinijoje. Neabejojame, kad jos patiks ir mūsų mažiesiems skaitytojams. 

Shawn Goodman
Teisingas pasirinkimas   
Leidėjas: Gelmės
Išleidimo metai: 2014
Puslapių skaičius: 160

Anotacija:

Shawno Goodmano „Teisingas pasirinkimas“ – antroji serijos jaunimui „Paribio istorijos“ knyga. Šių istorijų veikėjai iš tiesų yra atsidūrę ties riba: gyvenimo ir mirties, vienatvės ir bendrystės, ligos ir išgijimo, meilės ir atstūmimo, pasmerkimo ir atleidimo, nuopuolio ir pakilimo naujam gyvenimui. Serija skirta tiems, kurie žino, kad riba tarp gėrio ir blogio, šviesos ir tamsos yra slidi, perregima ir vos juntama. Turi gerai įsižiūrėti ir visada atsiminti, jog per gyvenimą reikia žengti labai atsargiai – nesužeidžiant, nepaminant kito, ištiesiant ranką ir pakišant petį, nes niekada nežinai, kada pats balansuosi ant savosios bedugnės krašto.

Adas Jakubauskas 
Lietuvos totoriai istorijoje ir kultūroje  
Leidėjas: Aušra
Išleidimo metai: 2012
Puslapių skaičius: 432

Anotacija:

„Lietuvos totoriai istorijoje ir kultūroje“ – antrasis pataisytas ir papildytas leidimas. Lietuvos totoriai – unikali etninė totorių grupė, apsigyvenusi Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje daugiau nei prieš 600 metų – XIV-XV amžiuje. Totoriai užėmė svarbią vietą, o jų tikėjimas (islamas) taikiai gyvavo greta judaizmo ir krikščionybės. Lietuvos totoriai pasižymėjo kaip narsūs kariai, gynę Lietuvos vardą. Šioje knygoje pateikiami trumpi žymių Lietuvos totorių, palikusių ryškų pėdsaką Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos ir kitų šalių istorijoje bei kultūroje, gyvenimo aprašymai.


Donaldas ir kiti : Auksinė Donaldo kolekcija  
Leidėjas: Egmont Lietuva
Išleidimo metai: 2011
Puslapių skaičius: 368

Anotacija:

Žavus, jaunas ir nenustygstantis vietoje antinas Donaldas jau kelis dešimtmečius sugeba nustebinti skaitytojus – pralinksminti ir priversti prapliupti juokais. Jo komiški nuotykiai ir netikėčiausios istorijos vis dar nepalieka abejingų nei vaikų, nei jų tėvelių! Plunksnuotam herojui nuolat trūksta pinigų, tad jis ieško vis naujų būdų kaip jų įgyti. Tiesa, gana dažnai, išsisukęs nuo vilko jis pataiko ant meškos! Auksinė Donaldo kolekcija – išskirtinis seniausių Ančiogalos komiksų lietuvių kalba rinkinys. Skirtas visiems Ančiogalos gerbėjams, jauniems ir jau užaugusiems. Visos šioje knygoje spausdinamos istorijos pirmą kartą buvo išleistos 1993 metais žurnale „Mickey Mouse”.


Minčių skaitytojas ir Rungtynių diena  
Leidėjas: Egmont Lietuva
Išleidimo metai: 2010
Puslapių skaičius: 79

Anotacija:

Antulis Donaldas nesutaria su kaimynu Džounsu, bet noriai padeda naujiems kaimynams, kurie, pasirodo, yra apsukrūs plėšikai. Kaip būtų smagu žinoti, ką galvoja kitas, tačiau peliukas Mikis įtaria, kad minčių skaitymas tėra akių dūmimas. O Skrudžas Makdakas visai to nenorėdamas iš Arkties Unai parveža užšaldytą… kavalierių!

Linas Jegelevičius
Juodieji užribio kauliukai  
Leidėjas: Versus Aureus
Išleidimo metai: 2009
Puslapių skaičius: 248

Anotacija:

Lemiamas krepšinio lygos „Saturno“ finalo rungtynes trikdo mįslingi pralaimėjimai. Juos sieja paslaptingi sutapimai. Žiniasklaida plyšauja, kad komandos žaidimą paskutinėmis rungtynių minutėmis paralyžiuoja juodosios magijos nuodai, antgamtiški dalykai, bet komandos kapitonas Titas Augustas į kunkuliuojančius gandus paniekinamai numoja ranka. Jis laukia lemtingų rungtynių, svajoja apie atostogas, kelionę su žmona Oksana į Novosibirską, kur su rusvaplauke paslaptinga gražuole susipažino taip neįprastai. Prieš lemiamas rungtynes įprastą namų atmosferą sujaukia keisti dalykai: sekmadienį dingsta tėvai, Oksana svaičioja apie būtį, likimą, niurzgia dėl pradingusio lagaminėlio. Senelės Kotrynos paprašytas, Titas nuveža ją iki senamiesčio bažnytėlės, kur susiduria su keistuoliu patarnautoju Balandiniu. Apie jį mieste sklando daug įvairių gandų. Vieniems jis – atstumtasis, kitiems – kažkas kita…


Tavo žvilgsnis. [Kn. 1]   
Leidėjas: Spauda
Išleidimo metai: 2009
Puslapių skaičius: 78

Anotacija:

„Tavo Žvilgsnis“  – Vaikų kūrybinės iniciatyvos fondo vertimų ir iliustracijų 1-oji knyga. Vaikų kūrybinės iniciatyvos fondas gabiems ir talentingiems vaikams suteikia galimybę išreikšti savo prigimtinius gebėjimus. Fondo kvietimu jaunieji filologai aktyviai dalyvavo vertimų ir iliustracijų konkurse, kuris suteikia galimybę praktiškai pritaikyti turimas žinias – tiek gimtosios, tiek užsienio kalbų bei puoselėti kalbą kaip bendravimo priemonę. Moksleiviai vertė ir iliustravo grožinės literatūros tekstus iš anglų, rusų, vokiečių, prancūzų kalbų. Ši knyga – tai geriausių vaikų kūrybos darbų albumas. Susipažinkime, analizuokime, pasvarstykime, kas sekėsi, o kas ne, įvertinkime savo pasiekimus, pasidžiaukime, pasveikinkime vieni kitus…

Agatha Christie
Nežinoma linkme   
Leidėjas: Sirokas
Išleidimo metai: 2007
Puslapių skaičius: 224

Anotacija:

Kai be pėdsakų dingsta keletas garsių mokslininkų, žvalgyba sunerimsta. Gal jie pagrobti? Šantažuojami? Agituojami? Ir štai viena moteris, atrodo, turi raktą į šią mįslę. Deja, po lėktuvo katastrofos ji nuo sužeidimų merdėja… O tuo metu Kasablankos viešbučio numeryje Hilari Kreiven rengiasi savižudybei. Tačiau šiam žingsniui sutrukdo žmogus, kuris pasiūlo kur kas labiau jaudinantį būdą nusižudyti…

Sara Poisson
Čiupinėjimo malonumas   
Leidėjas: Tyto alba
Išleidimo metai: 2007
Puslapių skaičius: 229

Anotacija:

„Čiupinėjimo malonumas“ – pirmoji Saros Poisson esė knyga. Jos novelių rinkinys „Šmogus“ (2005) tapo nemenku literatūros įvykiu, palankiai įvertintu specialistų ir skaitytojų. Sara Poisson yra išleidusi tris eilėraščių rinkinius. Šioje knygoje novelės žanrui artimas esė sieja subtilus psichologizmas, grakščiais paradoksais žavinti ironija ir intelektuali provokacija: pasakotoja gina tai, kas šiaip jau laikoma silpnybėmis, – tinginystę, neracionalumą, teisę išdidžiai ir išraiškingai klysti.

Francas Baueris
Nostradamo pasaulis  
Leidėjas: Norekso valdos
Išleidimo metai: 2007
Puslapių skaičius: 126

Anotacija:

Knyga apie garsųjį XVI a. prancūzų pranašą Mišelį Nostradamą, sugebėjusį pakelti laiko uždangą ir pažvelgti į ateitį, kokia ji bus po šimto, dviejų šimtų, tūkstančio ir daugiau metų. Jo pranašystėmis labai domėjosi žmonės ne tik Prancūzijoje, bet ir visoje Europoje, o vėliau ir visame pasaulyje. Knygoje daug naujų faktų iš jo gyvenimo, ypač iš to laikotarpio, kai jis keliavo po Egiptą ir kitas Afrikos šalis: draugystę su Prancūzijos karaliene Kotryna Madeči ir karaliumi Karoliu IX. Dar daug paslapčių gaubia šį nepaprastą žmogų. Jo pranašystės slepia daug mįslių ir neaišku ar jos kada nors bus visiškai išaiškintos. Knyga suteiks žinių apie žymųjį pranašą ir jo asmeninį gyvenimą besidomintiems šia tema.


Auksinės žirgo pasagos 
Leidėjas: Norekso valdos
Išleidimo metai: 2006
Puslapių skaičius: 224

Anotacija:

Žirgas lietuvių gyvenime vaidino svarbų vaidmenį: jis buvo padėjėjas visuose darbuose, draugas ir bičiulis karo žygiuose. Todėl pasakų, dainų ir padavimų apie žirgą-žirgelį galima suskaičiuoti šimtus. Daugelyje lietuvių pasakų žirgas padeda nugalėti piktuosius slibinus ar išnešti klastingų nykštukų pagrobtą karalaitę. Trumpai tariant – dalyvauja visuose herojiškuose bernelio žygiuose, visuose jo laimėjimuose. Žirgas sugeba duoti geriausią patarimą, kurį bernelis turi šventai vykdyti. Vargas jam, jei nepaklausys… Šioje knygoje rasite daugybę pasakų apie išmintingą žirgą ir jo pagalbą savo šeimininkui. Tai vienos iš maloniausių lietuviškų pasakų, kurias gali skaityti dažnai ir jos nepabosta.


Los Angeles Juozo Daumanto šaulių kuopos istorija, 1964-2004  
Leidėjas: Naujasis lankas
Išleidimo metai: 2006
Puslapių skaičius: 390

Anotacija:

Juozo Daumanto šaulių kuopa per savo 40 metų veiklą paliko gilius pėdsakus Los Angeles lietuvių bendruomenės patriotinio auklėjimo ir kultūrinio gyvenimo baruose. Kuopa, remdamasi LŠS įkūrėjo V. Putvinsko-Pūtvio ideologija, pasirinkusi Lietuvos laisvės kovotojų vado Juozo Daumanto vardą, yra tautinės krypties organizacija, kurios narių pastangos ir darbai neatskiriamai susiję su išeivijoje išsaugotu ir branginamu LŠS šūkiu „Viskas Lietuvai Tėvynei“. Meilė priverstinai paliktai Tėvynei, kova už jos išlaisvinimą vertė išeivius Amerikoje burtis draugėn, atgaivinti okupantų panaikintą LŠS. Vienas iš jos dalinių buvo 1964 m. Los Angeles įkurtas šaulių būrys, netrukus virtęs kuopa.

Barbara Taylor
Gyvūnai milžinai   
Leidėjas: Trys nykštukai
Išleidimo metai: 2004
Puslapių skaičius: 64

Anotacija:

Serijos ,,Žinių versmė” knygose nepagražintai vaizduojamas senovės ir šiuolaikinis pasaulis. Temos esmę atskleidžia įspūdingos nuotraukos ir kompiuterinė grafika, o tekstas neįkyriai įdomus. Šioje knygoje pasakojama apie stambiausius pasaulio gyvūnus: žinduolius, paukščius, nariuotakojus, galvakojus. Knygoje pateikiama su šia tema susiję tinklapiai ir papildomi skaitiniai, profesijos ir lankytinos vietos. Knygoje – įdomiausi faktai apie žemės milžinus. Vartyk šią puikią knygą, tyrinėk didžiulius ir grožėkis puikiomis iliustracijomis! Čia išvysi aukščiausius, ilgiausius ir sunkiausius visų laikų pasaulio gyvūnus. Susipažinsi su drambliais, baltaisiais lokiais, banginiais ir kalmarais, pamatysi aštuonkojo čiuptuvus ir daugelį kitų įdomybių.

Angela Wilkes
Pavojingi gyvūnai   
Leidėjas: Trys nykštukai
Išleidimo metai: 2004
Puslapių skaičius: 64

Anotacija:

Koks gyvūnas pats pavojingiausias pasaulyje? Ryklys? Tigras? Susidūrimai su kai kuriais gyvūnais žmonėms gali būti išties pražūtingi. Jie „prausiasi“ kaip katės, tačiau nėra katės… Kai kurie – pūkuoti ir mieli, bet geriau su jais nesusidurti. Kiti tokie gražūs, tačiau tikrasis pavojus ir slypi jų grožyje. O kai kurie tokie mažučiai, bet nepaprastai pavojingi…. Laimė, kad daugelis čia išvardytų sutvėrimų gyvena toli nuo mūsų. Atvertę bet kurį knygos puslapį ir išvydę nuostabias erdvines iliustracijas, pasijusite lyg patekę į tolimą kraštą, jums atsiskleis plėšrūnų gyvenimo paslaptys.

Konstantinas Bajerčius–Garibaldis
Gyvenimo vieškeliais gruoblėtais   
Leidėjas: Rosma
Išleidimo metai: 2003
Puslapių skaičius: 528

Anotacija:

Šis leidinys skirtas pažymėti tautos mokytojo, laisvės šauklio ir kankinio Konstantino Bajerčiaus 100-osioms gimimo metinėms, kad vardas liktų širdyse tų, dėl kurių jis gyveno, kūrė ir didvyriškai žuvo. Rašytojas, pedagogas, visuomenės veikėjas, rezistencinės kovos dalyvis, turėjęs Garibaldžio slapyvardį, 1946 metais buvo nužudytas Alytaus kalėjime. Leidinyje pateikiama jo grožinė kūryba, pedagogikos ir publicistikos straipsnių, kurių dalis iki šiol buvo nespausdinta. Knyga skiriama plačiai skaitytojų auditorijai, ypač pedagogams, kultūros darbuotojams, rezistencinės kovos dalyviams, visuomenės veikėjams ir visiems tiems, kurie iš praeities semiasi stiprybės savo darbams.


Vlado Putvinskio-Pūtvio laiškai  
Leidėjas: Šiaulių „Aušros” muziejus
Išleidimo metai: 2003
Puslapių skaičius: 436

Anotacija:

Knygoje publikuojami žymaus XIX a. pab.-XX a. I pusės visuomenės veikėjo, Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėjo Vlado Putvinskio-Pūtvio laiškai iš Putvinskių šeimos archyvo, saugomo Šiaulių „Aušros“ muziejuje.

Alfonsas Bieliauskas
Abipus Rubikono : Basas per duženas  
Leidėjas: Petro ofsetas
Išleidimo metai: 2002
Puslapių skaičius: 768

Anotacija:

Penktoje „Abipus Rubikono“ knygoje – Lietuvos literatūrinis ir kultūrinis gyvenimas, paties rašytojo kūrybinė ir visuomeninė veikla nuo 1985-ųjų iki šių dienų. Knyga įdomi kiekvienam besidominčiam mūsų visuomenės, jos kultūros raidos bei istorijos klausimais. Joje nemaža dokumentinių paliudijimų apie daugelio lietuvių ir užsienio rašytojų bei visuomenės veikėjų gyvenimą ir veiklą.

Benediktas Šetkus
Darbas su istorijos šaltiniais : praktiniai patarimai   
Leidėjas: Vaga
Išleidimo metai: 2002
Puslapių skaičius: 118

Anotacija:

Knygoje aptariama darbo su istorijos šaltiniais bendrojo lavinimo mokykloje specifika: apibūdinama istorijos šaltinių reikšmė, jų skirstymo į pirminius ir antrinius problema, pateikiamos bendro pobūdžio atmintinės istorijos šaltiniams analizuoti, apžvelgiamos dažniausiai pasitaikančios užduotys nagrinėjant dokumentus, statistinę medžiagą, karikatūras ir dokumentines nuotraukas. Knygoje pateikta daug pavyzdžių, iliustruojančių, kaip reikėtų tas užduotis atlikti, taip pat rašoma apie vis dar pasitaikančius trūkumus, daromas klaidas ir patariama, kaip jų išvengti. Pirmiausia knyga rekomenduojama kaip metodinė priemonė istorijos mokytojams, taip pat ir mokiniams, profiliuotoje mokykloje pasirinkusiems tikslinį istorijos kursą, besirengiantiems gilesnėms istorijos studijoms.


Mokomasis anglų kalbos žodynas  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2000
Puslapių skaičius: 1034

Anotacija:

Šis žodynas iš esmės yra aiškinamasis anglų kalbos žodynas su lietuviškais atitikmenimis, jame pateiktas angliškų žodžių tarimas, yra reikalingiausių gramatikos aiškinimų. Angliškų žodžių reikšmę atskleidžia angliški sakiniai bei žodžių junginiai. Skaitytojai labai palankiai įvertino pirmuosius keturis šio žodyno leidimus. Šis naujasis žodyno leidimas papildytas daugiau nei tūkstančiu naujų antraštinių žodžių. Visiškai nauja šiame žodyne yra tai, jog jame skaitytojas ras priedus „Žodyno sandara”, „Trumpas anglų kalbos gramatikos žinynas” bei nauja lietuviškų žodžių rodyklė. Žodyno priešlapiuose yra angliškai kalbančių šalių žemėlapiai. Visi šie papildymai padės moksleiviams, studentams bei kiekvienam savarankiškai besimokančiam anglų kalbos.

Kjartan Poskitt
Mirtina matematika   
Leidėjas: Egmont Lietuva
Išleidimo metai: 1999
Puslapių skaičius: 144

Anotacija:

Matematika kelia šypseną ne visiems. Greičiau atvirkščiai – daugeliui matematikos pamokos ir matematikos mokytojas – ne patys maloniausi prisiminimai. Čia rasite linksmų epizodų, kurie, tikime, pagerins matematikos „įvaizdį”. Šioje knygoje nėra atgrasių pratimų ir nuobodžių uždavinių! Pirma išmokai skaičiuoti. Prisimeni, kaip džiaugeisi? Paskui sužinojai, kaip atlikti veiksmus. Jėga! Dabar ruoškis susiremti su žudike matematika! Ji tikrai mirtinai juokinga ir mirtinai įdomi!

Terry Deary
Rūstieji riteriai ir pamėkliškos pilys   
Leidėjas: Egmont Lietuva
Išleidimo metai: 1999
Puslapių skaičius: 175

Anotacija:

Ši knyga nukelia į kilnių poelgių laikus, kai riteriai jodinėdavo žvangindami šarvais, mosuodami keistais ginklais, kai valstiečiai kuopdavo jų paliktą netvarką, o visi gyveno tamsiuose, klaikiuose namuose. Skaityk šią knygą ir sužinosi apie šiurpius požemius, žiaurius kryžiaus žygius, klaikius vaiduoklius, kurie vis dar klajoja po kraupias britų pilis, ir apie garsiausią žmogų konservų dėžėj – šventąjį Jurgį. Bet svarbiausia, kad iš šios knygos tikrai gali mokytis istorijos! Jei tau nuobodūs vadovėliai, mokykis skaitydamas „Kraupiąją istoriją”.