Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

2016 m. sausio mėnesį gautos šakinės literatūros knygos

Spausdinti
Rhonda Byrne 
Paslaptis = The secret  

Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 190

Anotacija:

Visų šimtmečių literatūroje, religijose, filosofijose randama užuominų apie Didžiąją Paslaptį. Ji buvo perduodama iš kartos į kartą, paslėpta, pamesta, pavogta, parduodama, bet visada žmonija jos atkakliai siekė. Ir štai visos jos dalys surinktos „Paslaptyje“. Šviesiausi žmonijos protai suprato šią šimtmečių senumo išmintį. Pasirodo, ji gali pakeisti kiekvieno Paslaptį pažinusio žmogaus gyvenimą. Tad ir tu pasinerk į šių dienų mokytojų papasakotas dėmesį prikaustančias istorijas, pajusk, kokių turi nepanaudotų galių, pasiek tai, kas kitiems atrodo neįmanoma.

Joseph Campbell 
Herojus su tūkstančiu veidų 
Leidėjas: Tyto alba
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 520 

Anotacija:

Visur, kur gyvena žmonės, visais laikais klestėjo mitai. Pirmykščių mitų atgarsiai teikia gyvybės religijoms, filosofijos kryptims, menams, įkvepia tiek pirmykščių, tiek mūsų laikų žmonių elgesio normas, mokslo bei technologijos atradimus ir… sapnus. Šių dienų pasaulis – racionalus ir pragmatiškas, bet, kaip ir prieš šimtus metų, mus keri mitai, padavimai, legendos. „Herojus su tūkstančiu veidų“ – įvairių laikų ir tautų herojinių mitų tyrimas, pagrįstas didžiulės apimties faktine medžiaga, čia nagrinėjamas dažniausiai pasitaikantis mitologinis siužetas – stebuklingas herojaus gimimas, jo didvyriški žygdarbiai, išmintingas valdymas ir paslaptinga mirtis. Psichologai atskleidė daugelį mito paslapčių, bet mitai ir padavimai, nors ir moksliškai „iššifruoti“, nenustoja mūsų žavėti – priešingai, mokslinių studijų skaitymas leidžia iš naujo įvertinti naivumo ir begalinės išminties derinį, slypintį kokioje pasakaitėje.
Mitologiniai simboliai yra sielos kūriniai, ir kiekvienas iš jų turi galios užuomazgą, kilusią iš pradinio šaltinio. Kokia yra šios amžinosios vizijos paslaptis? Iš kokių dvasios gelmių ji kyla? Kodėl mitologija visur ta pati, nors jos apvalkalai skiriasi? Ir ko ji moko? Atsakymų į šiuos klausimus ieško Josephas Campbellas.


Will Gompertz
Ar tai menas? : 150 modernaus meno istorijos metų  
Leidėjas: Balto print
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 428

Anotacija:

„Ar tai menas?“ – naujoviška, provokuojanti ir kartu paprasta knyga. Joje braunamasi per pretenzingo meno žargono brūzgynus ir iškeliami visi svarbiausi klausimai, kurių jūs nedrįsote užduoti. Perskaičius ją, kitą kartą lankytis galerijoje ar muziejuje jums bus šiek tiek drąsiau ir kur kas įdomiau.
Su Williu Gompertzu, tikriausiai pirmuoju pasaulyje meno istoriku komiku, leiskitės į nuostabią kelionę, visam laikui pakeisiančią jūsų požiūrį į modernųjį meną. Nuo Monet vandens lelijų iki van Gogho saulėgražų, nuo Warholo sriubos skardinių iki Hirsto… užkonservuoto ryklio – sužinokite už šedevrų slypinčias istorijas, susipažinkite su menininkais, – tokiais, kokie jie iš tikrųjų buvo, – ir atraskite tikrąją modernaus meno magiją.


Spaudos mada = The fashion of print
Leidėjas: S. Jokužio leidykla-spaustuvė
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 96

Anotacija:

Leidinys yra parengtas remiantis Lietuvos kultūros tarybos organizuotos Lietuvos kultūros ir kūrybinių industrijų plėtros programos suteiktomis galimybėmis. Projektą ir iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros taryba. Leidinio turinio ašis – grafinio dizaino naujovių atskleidimas per poligrafinių inovatyvių galimybių panaudojimą leidyboje.


Vilnius ženkleliuose 
Leidėjas: Petro ofsetas
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 466

Anotacija:

Albume aprašyti 538 Vilniaus miestui skirti suvenyriniai ženkleliai, taip pat – įmonių, įstaigų ženkleliai su Vilniaus simbolika. Vaizduojamų ženklelių chronologinės gaminimo ribos – nuo pirmųjų pokario metų iki šių dienų. Albumas „Vilnius ženkleliuose“ miestų kultūros tyrinėtojams taps susisteminta medžiaga, atspindinti Vilniaus simbolikos ir traukos vietų koncepcijas, jų kaitą laikui bėgant, vilniečiams – praeities Vilniaus atminimas, miesto svečiams – informacinis suvenyras. Istorinės informacijos suteiks skyrius „Vilniaus simbolika kaip įvaizdžio dalis“. Nors šiais laikais miesto simbolika tapo įprasta akiai, tačiau sovietmečiu ženklelį papuošti geležinio vilko atvaizdu buvo tikras iššūkis. Knygos autoriai, tyrinėdami ženklelių paveldą, įsitikino, kad tokių ženklelių būta daug daugiau, tačiau saugumo sumetimais jų buvo gaminta nedaug, dar mažiau pasiekė mūsų dienas. Atskiro tyrimo verta istorija apie geležinio vilko atsiradimą Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos simbolikoje.

Algimantas Aleksandravičius
Dzūkija – išskaicyta iš Dzievulio drabnų raštų…  
Leidėjas: Vaga
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 352

Anotacija:

Tai jau trečiasis fotografo Algimanto Aleksandravičiaus serijos, skirtos Lietuvos regionams, jų istorijai, kultūrai ir žmonėms įamžinti, albumas. Tai solidi, daugiau nei pusketvirto šimto nuotraukų savin talpinanti, visą Dzūkiją glėbin suimanti ir jos unikalią dvasią per peizažus bei portretus tobulai atskleidžianti knyga, kurioje į bendrą kontekstą sklandžiai jungiasi vaizdingi piliakalniai ir girios, upokšniai ir debesys, didingos bažnyčios ir jaukūs, nuo metų naštos pakumpę vienkiemių trobesiai, kaimo švenčių, obelų žiedlapių ir pasiutusių pūgų sūkuriai, taip pat Dzūkijos užaugintos, grožį bei gėrį Lietuvai tvėrusios ir tebetveriančios asmenybės, kaip antai šviesaus atminimo poetai Antanas Kalanavičius bei Sigitas Geda, Lietuvą dar sodriai tebedainuojanti Veronika Povilionienė ir mus visus tebelaiminantis arkivyskupas Sigitas Tamkevičius…

Carol Vorderman 
Slaptasis kodas : pradedu programuoti  
Leidėjas: Šviesa
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 224

Anotacija:

Domitės kompiuteriniais žaidimais ir kompiuteri ne grafika? Norite išmokti kurti kompiuterines programas? Knygoje „Slaptasis kodas“ rasite viską, ko reikia pradedančiam programuotojui. Tai nuotaikingas programavimo pradžiamokslis su spalvinga grafika ir nuosekliais nurodymais, kuriuos lengvai perpras bet kuris programavimo naujokas. Skaitydami šią originalią programavimo knygą įsisavinsite programavimo pagrindus ir juos įtvirtinsite keletu linksmų programavimo projektų, naudodamiesi dviem pasaulyje populiariomis programavimo kalbomis – „Scratch“ ir „Python“. „Slaptasis kodas“, puikiai papildantis informacinių technologijų ugdymo programą, net pačių sudėtingiausių programavimo operacijų mokymąsi pavers linksma ir nuotaikinga pramoga.

Andrius Tapinas, Arūnas Valinskas
Auksinis protas : intelektinė knyga – žaidimas  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 210

Anotacija:

Populiariausio Lietuvoje intelektinio TV žaidimo „Auksinis protas“ vedėjai Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas siūlo žaisti ir Jums!
Antrojoje „Auksinio proto“ knygoje rasite:
– Naują intelektualų iššūkį – dešimt klausimų bei užduočių rinkinių
– Puikią galimybę surengti smagų vakarėlį sau ir draugams
– Šansą patekti į TV žaidimą „Auksinis protas“ ir kovoti dėl fantastiškų prizų
Pirmame TV sezone sensacingo populiarumo sulaukęs intelektinis žaidimas „Auksinis protas“ tęsia kelionę ir knygų puslapiais. Antrojoje knygoje vėl naujos užduotys, sukurtos pagal TV žaidimo formatą, klastingi klausimai ir netikėti atsakymai.
Nustebinkite savo žiniomis šeimos narius, draugus ar kolegas – su „Auksinio proto“ pagalba. O galbūt jums pasiseks ir įveikę knygoje pateikiamus atrankinius klausimus pateksite į TV studiją ir išgirsite jums skirtus klausimus iš Arūno Valinsko ir Andriaus Tapino lūpų? Kas žino, kam nusišypsos Fortūna?
Skaitykite, žaiskite ir tobulėkite!