Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Dovanotos knygelės draugus rado Alytaus vaikų globos namuose

Spausdinti

Kalėdinis laikas turbūt pats tinkamiausias metas pasirūpinti kitu, pasidalinti su artimu dėmesiu, meile. Tokia yra ir eilę metų vykstanti Knygų Kalėdų misija – padovanoti bibliotekų skaitytojams naujų knygų.

Vankiškių filialas nusprendė šiemet dovanotomis vaikiškomis knygelėmis pradžiuginti Alytaus vaikų globos namų auklėtinius. Nuoširdus ačiū už knygas geros valios žmonėms Birutei Stankevičienei, Dovilei Baliukevičienei, o ypač Vidai Bartkevičienei, kuri skyrė piniginę auką. Už padovanotus pinigėlius buvo nupirkta lavinamojo pobūdžio vaikiškų knygelių ir saldainių. Su tokiu ,,lauknešėliu“ šių eilučių autorė išsileido kelionėn, išvyką pavadindama ,,Knygelė ieško draugo“. Iš tiesų susirinkę bibliotekoje laukė mažieji knygų bičiuliai ir miela jų vadovė Alytaus vaikų globos namų užimtumo specialistė Lina Klebauskienė.

Susipažinus su vaikais, ilgai nelaukus apžiūrėjome knygeles, aptarėme užduotis, bandėme įminti knygelėse esančias mįsles. Kolektyviai išsprendėme kryžiažodį ir iššifravome jame užkoduotą žodį ,,Lietuva“, vaišinomės saldiniais. Atsidėkodami vaikai net neprašyti deklamavo eilėraščius, dainavo, noriai fotografavosi prie išpuoštos kalėdinės eglutės.

Tikiu, kad bent mažytė džiaugsmo kibirkštėlė liko tų vaikučių širdelėse, o tikrąją Kalėdų šventės dvasią, namų jaukumą galėtų padovanoti tik mylintys tėvai ar rūpestingi globėjai. Tai būtų pats didžiausias kalėdinis stebuklas jų gyvenime.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresnioji bibliotekininkė Marijona Račkauskienė

Alytaus vaikų globos namų auklėtiniai su dovanotomis knygelėmis