Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Gruodžio mėnesį gautos naujos knygos vaikams ir jaunimui

Spausdinti
Soman Chainani
Pasaulis be princų  

Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 405

Anotacija:

Antroji „Gėrio ir blogio mokykla“ knyga.
Vienas noras, ir ji pradėjo karą. Abi pusės kovoja dėl jos širdies. Kovoja du žmonės, kuriuos ji myli. Kovoja geriausia draugė ir princas.
Įveikusios gausybę išbandymų Gėrio ir Blogio mokykloje ir stebuklingai grįžusios namo, Sofija su Agata tikėjo, kad nuo šiol abi gyvens ilgai ir laimingai. Juk jos – geriausios draugės, ir to visiškai pakanka, kad būtų laimingos. Bet ar tikrai? Agatą vis dažniau užklumpa abejonės – o kas, jei ji būtų pasirinkusi ne Sofiją, o princą Tedrosą? Ir vieną dieną nejučia sugalvoja norą. Tik vienas noras, ir vartai į Gėrio ir Blogio pasaulį vėl atsidaro, o draugės vėl grąžinamos ten, iš kur manė ištrūkusios. Tik šįkart Gėrio ir Blogio mokykloje viskas apsivertę aukštyn kojomis. Gerieji pasakų veikėjai nebekariauja su blogaisiais. Šįkart priešai – mergaitės, patikėjusios, kad gali būti laimingos be princų, ir įskaudinti berniukai, kuriems vadovauja… Tedrosas.

Jenny Han
Visiems vaikinams, kuriuos mylėjau  

Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 332

Anotacija:

Kas būtų, jei penki vaikinai, kuriuos kitados buvai slapta įsimylėjusi, sužinotų apie tavo jausmus? Negana to, visi penki sužinotų tą pačią dieną?…
Šešiolikmetė Lara Džinė – tikra svajoklė ir romantikė. Nors buvo kelis kartus įsimylėjusi, nė vienam vaikinui taip ir neprisipažino apie savo jausmus. Užtat kiekvienam parašė po laišką. Žinodama, kad tie laiškai niekada nebus išsiųsti, juose drąsiai išliejo slapčiausias savo mintis. Dabar tokių laiškų net penki ir jie saugiai paslėpti mamos dovanotoje dėžutėje. Kol vieną dieną kažkas juos suranda ir išsiunčia! Penki vaikinai vienu metu sužino, kad Lara Džinė įsimylėjusi kiekvieną iš jų. Šiam penketui, be kitų, priklauso vyresniosios sesers draugas Džošas ir geidžiamiausias mokyklos vaikinas Piteris. Tokių dalykų mergina nėra patyrusi net baisiausiame sapne. Padėtis darosi nenuspėjama. Larai Džinei teks gerai pasukti galvą, kaip išbristi sausai iš vandens, o jos gyvenimas nė iš tolo nebebus toks, koks buvo pirmiau. Bet gal tai tik į gera?

Jennifer Gray
Katinas Naguotis keršija 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 226

Anotacija:

Atikas Gramatikas Katikas Naguotis, šauniausias pasaulyje katinas, grįžta!
Kai paslaptinga niekdarė Kloba ir jos blogasis katinas Imbierinis Sausainis ištraukia Džimį Šarką ir jo šutvę iš kalėjimo, Atikas žino, kad jam prireiks viso sumanumo ir drąsos juos sučiupti.
Ar Atikas sugebės užkirsti kelią didžiausiam nusikaltimui istorijoje ir atkeršyti savo baisiausiam priešui?
Skaitykite ir sužinosite!
„Katinas Naguotis keršija“ – tai itin smagus ir nekantriai lauktas pasakojimo „Katinas Naguotis laužo taisykles“ tęsinys. Papasakota istorija puikiai tinka ir berniukams, ir mergaitėms, net ir suaugusiesiems bus smagu prieš miegą skaityti ją savo mažiesiems. Knyga skirta 5–8 metų vaikams.

Becca Fitzpatrick 
Plikledis  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 358

Anotacija:

Nauja serijos „Puolęs angelas“ autorės knyga. Mirtini pavojai ir kibirkščiuojančios aistros. Istorija, kuri pagaus dar pirmame puslapyje ir nepaleis iki pat knygos pabaigos.
Kai geriausia draugė Korbė pasiūlo Britai kelias dienas praleisti kalnuose, ši iškart sutinka. Tik šiek tiek trikdo žinia, kad pusiaukelėje prisidės ir Korbės brolis Kelvinas, su kuriuo Brita dar visai neseniai buvo pora ir kurį slapta tebemyli. Brita nė nenutuokia, kad kalnuose jųdviejų su drauge laukia kur kas sunkesni išbandymai. Netikėtumai merginas užklumpa jau pirmąją dieną, prasidėjus pūgai jiedvi turi belstis į nuošalios kalnų trobelės duris. Jas atidarę jaunuoliai simpatiški ir geranoriški, bet netrukus paaiškėja, kad draugėms gresia mirtinas pavojus. Brita greitai supranta, kad vienintelis būdas likti gyvoms – apsimesti šiurpią paslaptį slepiančių jaunuolių bendrininkėmis. O kas, jeigu ji išties įsimylėjo vieną iš savo pagrobėjų? Prasideda beprotiška kelionė per kalnus, kur vienas neatsargus žingsnis gali baigtis mirtimi, o artimiausias draugas – virsti priešu. Ir viskas šioje istorijoje ne taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio…
Jaunimui skirtas romantinis trileris „Plikledis“ vos pasirodęs tapo bestseleriu visame pasaulyje.

W. Bruce Cameron
Elės istorija 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 182

Anotacija:

Nuostabi istorija apie pasiaukojimą, drąsą ir draugystę
Elė nėra paprastas šuo. Ji – policijos šuo, nuo pat mažų dienų gelbstinti į bėdą patekusius žmones. Jai vieni niekai pagal kvapą sekti pėdsakus ir rasti pasiklydėlius miškuose ar įstrigusius giliai po griuvėsiais.
Elė uoliai dirba kiekvieną dieną. Ji sumani, susikaupusi ir nuolat pasirengusi paklusti komandoms. Tačiau viskas pasikeičia, kai su naująja šeimininke Maja nuvyksta gelbėti žmonių po žemės drebėjimo. Per vieną gelbėjimo misiją Elei ant nosies užtiška pavojingo skysčio ir ji praranda uoslę.
Ar pavyks Elei pagyti ir toliau tęsti savo kilnius žygdarbius?

Lina Žutautė
Kakė Makė ir pavogtas laikas  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 34

Anotacija:

Kartais nutinka tokių dienų, kai visi namuose būna labai užsiėmę ir niekas neturi laiko žaidimams su Kake Make. Kaip nuobodu, kai nėra kas veikti… Tuomet nori nenori kyla klausimas – kur dingsta laikas, kad jo neturi nei mama, nei tėtis ir netgi senelė? Juk vakar laiko buvo į valias… Bevartant knygeles Kakei Makei tampa aišku – laiko niekas neturi ne šiaip sau, jį pavogė! Knygos atveria duris į fantazijos kupiną pasaulį, kuriame ne tik nugalimi laiko vagys, bet ir dingsta tas kankinantis nuobodulys. O svarbiausia, Kakė Makė suvokia – kai nuobodu ir nėra kas veikti, visada pagelbės knygos ir lašelis fantazijos!

Salla Simukka
Juoda kaip juodmedis
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 182

Anotacija:

Trečiajame Salla Simukka romane „Juoda kaip juodmedis” toliau pasakojama apie septyniolikmetę Snieguolę Anderson. Paauglei sugrįžus į Suomiją jos gyvenimas vėl ima suktis apie mokyklos pabaigimą. Gavusi pagrindinį vaidmenį mokyklos spektaklyje, Snieguolė repeticijų metu sutinka ir naują mylimąjį – Sampsą.
Artėjant spektaklio premjerai, mergina ima gauti baimę keliančius meilės raštelius. Netrukus ima aiškėti, kad laiškų autorius apie merginą žino labai daug – netgi tai, ką ši buvo nuslėpusi nuo savęs pačios. Negana to, jis, regis, nusiteikęs nelabai draugiškai, o jo dvasia – juoda kaip juodmedis. Snieguolė supranta, kad privalo kuo greičiau demaskuoti savo persekiotoją. Bet kas jis toks ir kodėl ją persekioja? Laikas nenumaldomai senka, o Snieguolė stačia galva įpuola į dar vieną pavojingą istoriją…

Sally Green 
Pusiau laukinis 
Leidėjas: Baltos lankos
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 440

Anotacija:

Neitanas Byrnas pabėgęs. Baltieji jį medžioja, juodieji jo nekenčia. Jo žiauraus tėvo dovana – nauja laukinė galia, kurią jam sunku suvaldyti. Jam reikia surasti mylimąją, kuri galėjo jį išduoti.
Kare, vykstančiame tarp juodųjų ir baltųjų raganių, Neitanui sunku palaikyti kurią nors pusę ir gali būti, kad didžiausias jam gresiantis pavojus – jis pats…
Šių laikų pasaulyje, kur tarp žmonių gyvena dvi konkuruojančios raganių jėgos – baltieji ir juodieji, – septyniolikmetis Neitanas yra atstumtasis. Pagaliau susipažinęs su savo nepagaunamuoju tėvu Marku ir gavęs tris dovanas, patvirtinančias, kad jis jau tikras raganius, Neitanas vis dar privalo bėgti. Nėra nė vienos saugios vietos jam pasislėpti, jis niekuo negali pasitikėti. Svarbiausia Neitano užduotis – išmokti valdyti savo dovaną – keistą, naują galią, kuri gali sunaikinti jį patį.

Kristina Gudonytė
Jie grįžta per pilnatį  
Leidėjas: Tyto alba
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 254

Anotacija:

Romano „Jie grįžta per pilnatį“ veiksmas vyksta Vilniuje. Paauglei Bertai per vasaros atostogas pavyksta įsidarbinti italų, lenkų ir lietuvių kinematografininkų grupėje, kuriančioje filmą apie karalienę Boną.
Vos pradėjusi dirbti ką tik iškepta rekvizitininkė gauna pačių netikėčiausių užduočių. Viena iš jų – trūks plyš filmavimui parūpinti žmogaus kaukolę. Čia prasideda Bertos ir jos draugų Žygio bei Augio nuotykiai, kai išsitrina ribos tarp iliuzijos ir realybės, kai legendos (apie Žygimanto Augusto šmėklą, negalinčią gyventi be Vilniaus, apie prakeiktuosius Jonų bažnyčioje ir ten paslėptus lobius, apie vaiduoklį Dominikonų bažnyčioje ir kt.) virsta tikrove.
Vilnius šiame romane – tai to dingusio ir dabartinio miesto lydinys, jo žemėlapis nusidriekia ne tik erdvėje (Vilniaus katedra ir jos koplyčios, Varpinė, Valdovų rūmai, Rotušė, Vilniaus bažnyčios ir vienuolynai), bet ir laike (XVI a. – Renesanso epocha – ir šių dienų Vilnius bei jo gyventojai, o vienas iš romano personažų gyvena jau penktą šimtmetį).

David Walliams
Demonė dantistė   

Leidėjas: Tyto alba
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 434

Anotacija:

Jei tau patinka “Močiutė plėšikė” ir “Berniukas milijardierius” – susipažink su Alfiu. Alfis – berniukas, kuris siaubingai bijo dantistų. Ir paskutinį kartą lankėsi pas dantistą, būdamas šešerių. Taigi gali tik įsivaizduoti, kaip dabar atrodo jo dantys! Aišku, tie, kurie jam dar liko. Bet štai jų mokykloje atsiranda nauja dantistė – panelė Šaknis akinamai baltu chalatu. Alfis iš karto supranta, kad geruoju tai nesibaigs. Ir jis teisus!
Kodėl panelė Šaknis tokia keista ir pavojinga? Ir kodėl vaikai, iš vakaro padėję dantuką po pagalve, rytą randa ne dantų fėjos padėtą monetą, o kažką bjauraus?
Sužinok, jei išdrįsi.
„Demonė dantistė“ – knyga apie drąsius vaikus ir apie tai, kad netgi labai baisūs nuotykiai gali baigtis laimingai.