Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Alovės pagrindinėje mokykloje vyko literatūrinė popietė ,,Kūrėjų portretai“

Spausdinti

Gruodžio 10 d. Alovės pagrindinėje mokykloje vyko literatūrinė popietė ,,Kūrėjų portretai“. Popietės viešnias, literatę Aldoną Sabonytę – Kazlauskienę ir rašytoją, vertėją Ireną Buivydaitę – Kupčinskienę, aloviškiai pažįsta jau seniai. Abi kūrėjos ne vieną kartą čia pristatė savo knygas, o šios popietės tikslas – susipažinti su jų asmenybėmis, papildyti vieniems kitus ir tobulėti drauge.

Apie žmones daugiausia kalba jų darbai. Mūsų kraštietė Aldona Sabonytė – Kazlauskienė yra dešimties poezijos knygų autorė. Ji Mokytojų literatų ,,Spindulio“ draugijos, Nepriklausomų rašytojų sąjungos, Alytaus apskrities literatų klubo ,,Tėkmė“ narė. Į renginį kartu su ponia Aldona atvyko jos bičiulė, literatė Gražina Bolienė, kuri nepagailėjo šiltų ir nuoširdžių žodžių apie poetę ir jos kūrybą. Artima bičiulė Vida Kalmatavičienė, ansamblio ,,Suvigis“ dainininkė iš Daugų, ir ji turėjo ką pasakyti apie gerbiamą Aldoną: aktyvi, gebanti suburti apie save kuriančius žmones, patikima. Nuo 2003 –ųjų metų Dauguose gyvenanti Aldona Sabonytė -Kazlauskienė daugiškiams jau sava.

Klausėmės poetės eilių, kurias skaitė Alovės pagrindinės mokyklos mokinės Kamilė Balynaitė, Raimonda Nevieraitė, Gabija Jakubavičiūtė, Simona Vaitulevičiūtė, Dovilė Kaškonaitė ir mokytojos Lina Peckutė, Danutė Jakubavičienė, Loreta Naujalienė. Renginyje skambėjo muzikos mokytojos Aušros Pajedaitės – Jarmalavičienės atliekami muzikiniai kūriniai, o labiausiai renginį sušildė mokinių atliekama Lauros Remeikienės daina ,,Tuk tuk, širdele“. Mažoji solistė Neila Balynaitė pelnė visų simpatijas.

,,Du šventi dalykai yra man žemėje –  tai knyga ir medis“, – sako poetė, kurios eilės jau skamba dainomis.

Knyga  – kaip žmogus – gali būti pastebėta, prakalbinta, suprasta arba ne. Rašytojos Irenos Buivydaitės – Kupčinskienės knygos yra populiariausios. Jose mes atpažįstame save, savo viltis, svajones. Bibliotekas jau pasiekė naujausias rašytojos romanas ,,Kalnų sakmė“ ir prie jo jau rikiuojasi norinčių perskaityti eilutė. Rašytoja prisiminė mokyklinius laikus, papasakojo kas jai padėjo atrasti ir pasirinkti gyvenimo kelią. Alytaus kolegijos filosofijos dėstytoja Liuda Neringa Čižinauskienė įtaigiai piešė žodinį rašytojos portretą.

Kūrėjas sveikino ir mokyklos direktorius Juozas Navickas, literatas Juozas Miglinas, o gražių žodžių gausa apdovanojo ištikimos skaitytojos.

Gyvenimas pilnas kasdieniškų stebuklų. Laimingi, kurie juos sugeba įžvelgti.

Renginį organizavo šių eilučių autorė.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresnioji bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė