Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Lapkričio mėnesį gautos naujos knygos vaikams ir jaunimui

Spausdinti
John Flanagan
Makindo apgultis  
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 300

Anotacija:

„Žvalgo mokinys. Makindo apgultis “ – šeštoji australų rašytojo Johno Flanagano nuotykių serijos paaugliams knyga. Istorija apie žvalgo mokinį ne tik mėgiama skaitytojų visame pasaulyje, bet ir susikrovė nemenką šūsnį literatūrinių apdovanojimų. „Jei bijai, kad pralaimėsi, veikiausiai pralaimėsi.“ Žvalgui galvoje iškilo šie Holto žodžiai, ir jis su siaubu suprato pasiduodąs. Laikas pereiti į puolimą. Laikas surizikuoti.
Vilio nuotykiai šiaurėje nesibaigia. Atskleidus Makindo pilį užgrobusio Kereno išdavystę, laukia nauji pavojai. Kaip apsaugoti Aralueną nuo skotų įsiveržimo? Kaip atsikovoti Makindą, neįveikiamumu garsėjančią tvirtovę, teturint mažiau nei trisdešimt karių? Kaip išvaduoti Aralueno pasiuntinę ir vaikystės draugę Alisą, kalinčią pilies bokšte? Žvalgo Vilio laukia neeilinis uždavinys.
Įvertintas skaitytojų visame pasaulyje Tarptautinis bestseleris.

Peter Svetina
Antano cirkas  
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 48 

Anotacija:

Ko reikia cirkui, kad jis klestėtų?
Kelių blusų?
Gero šampūno?
Arijos iš Verdžio „Traviatos“?
Ar užtektų tik liūto iš Afrikos?
O gal… bibliotekos?..
Sveiki atvykę į nepakartojamąjį „Antano Bono ir liūto Leopoldo komedijų cirką“! Jūsų laukia puikus blusų pasirodymas, gražusis liūtas Leopoldas su užmaukšlinta kepure ir dar daug kitų netikėtų veikėjų! Tai šviesi ir nuostabiais paveikslėliais iliustruota istorija apie draugystę, sumanumą ir įkvepiančią cirko magiją.

Neringa Vaitkutė
Miestas be padangės 
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 230

Anotacija:

Pirmas kelias savaites negalėjau suprasti, kaip galima gyventi tame siaubingame Ovarione. Kaip įmanoma ištverti neregint dangaus. Kaip galima gultis, keltis, ką nors veikti, kai nėra erdvės, nėra vėjo, tik amžina grėsmė patekti Komitetui į nagus. Ir dingti be žinios. Nesupratau, kas verčia žmones palikti namus anapus ir veržtis į patį bjauriausią miestą visatoje.
Paskui supratau. Baimė.
Ovarionas – miestas, pilnas paslapčių. Jį saugo skraidantys metaliniai sargai, o praeivius seka žybčiojančios švieselės. Čia namai atsimena savo šeimininkus ir neįsileidžia nekviestų prašaliečių. Čia žmonės keliauja mėgindami apsisaugoti nuo vis plintančios Neregimybės. Čia daugelis dingsta be žinios…
Šiame mieste prieglobsčio ieško ir Jorė Amarilė. Ji nėra paprasta paauglė. Jai paklūsta tamsa. Jorės balso apžavėti žmonės nejučia ją pamilsta, o jai tylint eina iš proto. Besigviešiančių panaudoti tokias galias piktam netrūksta.
Kuo pasitikėti nesvetingame Ovarione, mieste be padangės?

Kęstutis Kasparavičius
Apie šį bei tą : trumpos istorijos   
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 56

Anotacija:

Už durų stovėjo dvi keistos būtybės kiaušinio formos galvomis ir žaliais it pelkių pabaisos veidais. Visi daiktai ir gyvūnai, kurie buvo susirinkę paklausyti mano istorijų, bematant dingo. Jie skubiai išsislapstė, lyg būtų kažko smarkiai išsigandę. Kas po lova, kas į spintą, kas dar kur. Tuo tarpu man, kad ir kokios keistos būdamos, šios būtybės pasirodė visai nebaisios ir net kažkur matytos.
Žinoma, matytos! Juk tai – marsiečiai, kuriuos Kęstutis Kasparavičius nupiešė ir aprašė vienoje iš savo trumpų istorijų.
Jie – nei daiktai, nei gyvūnai, kaip ir kiaušiniai, kalnas, grybai, sniego senis… Tačiau istorijos apie juos ne mažiau nuotaikingos ir stebinančios.

Trys laimės 
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 112

Anotacija:

Einu aš kartą keliu. Man beinant užėjo vakaras, sutemo, priėjau pirkelę. Užeinu nakvynės prašytis. O toj pirkelėj tikri stebuklai dedasi, savom akim netikiu: vienam kampe devyni vilkai, vieną bitę bepjauną, kitam valstietis su karalium lyg lygus su lygiu šnekasi, o pačiam pirkios vidury prie stalo sėdi toks senelis ir garsiai knygą skaito. O tos knygos labai įdomios būta, tai aš prisitaikęs ją tik čiupt – ir į kojas. Tris dienas bėgau kvapo neatgaudamas, kol čia atsidūriau, štai, imk, dabar ir tu paskaitysi.
„Trys laimės“ – trečioji knyga iš serijos „Pasakų skrynia“. Joje rasite šmaikščias lietuvių liaudies buitines ir melų pasakas iš Aldonos Liobytės bei Jono Basanavičiaus rinkinių. Rinkinyje sudėtos žinomos ir dar negirdėtos istorijos apie suktus ponus ir gudrius valstiečius, varžybas su laumėmis bei kipšiukais, taip pat daug originalių ir šmaikščių melų pasakaičių. Knygą iliustravo dailininkas Aidas Paberžis.

Jana Bauer
Raganiukė Gūdžiojoje girioje  
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 104

Anotacija:

Tą šeštadienį link Gūdžiosios girios atskriejo kažkas keisto… Mažas, lopiniuotas balionas su arbatinuku vietoj krepšio. Įsipainiojo į gervuogių krūmus ir įstrigęs sustojo. Arbatinuko dangtelis su trenksmu atsidarė. Laukan išsiropštė maža, susivėlusi būtybė. Siaubingai įsiutusi. Apsitaisiusi vasariškai ir su kepuraite, iš kurios stirksojo žaliuojantys dvišakiai ragiukai. Kas tai?.. Po šimts kankorėžių!
Tai juk raganiukė! Gūdžiosios girios gyventojai nė neįtaria, kas jų laukia…

R. Česūnienė, L. Česūnas
Mėgintuvėlis kosmose 
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 80

Anotacija:

Chemijos mokslų daktarė, mokytoja Renata Česūnienė su vyru Laurynu Česūnu 2014 metais debiutavo kaip rašytojai. Šiuo metu išleistos dvi autorių knygos apie Mėgintuvėlį ir jo nuotykius. Tai originalūs kūriniai Lietuvoje: pasaka, praktinės žinios ir eksperimentai, kuriuos galima atlikti namų sąlygomis ir kurie įdomūs tiek keturmečiams, tiek ir mokyklą jau lankantiems vaikams.
Mėgintuvėlis su pusbroliu Cilindriuku kiekvieną vakarą stebi žvaigždes. Staiga danguje blyksteli ir nukrenta žvaigždė – Žvaigždukas. Mėgintuvėlio ir Cilindriuko užduotis – padėti Žvaigždukui grįžti pas savo šeimą, Į KOSMOSĄ! Kaip? Teks skristi raketa! Juk ją po daugybės bandymų eksperimentų laboratorijoje pasigaminti itin lengva. Pasigaminę raketą, Mėgintuvėlis su Cilindriuku pasineria į kelionę po paslaptingą kosminę erdvę, kur padedami Žvaigžduko tyrinėja įvairiausius kosminius kūnus ir išbando smagiausius eksperimentus. Nagi, raketa jau paruošta! Vienas, du, trys – skrendam!

Vaiva Vasiliauskaitė
Pabusk  
Leidėjas: Tyto alba
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 414 

Anotacija:

 

Šio romano siužetas inspiruotas klasikinės Lewiso Carrollio istorijos „Alisa Stebuklų šalyje“, tačiau tai nėra tiesioginė L. Carrollio kūrinio adaptacija šiems laikams, tai kūrybiškas ir savarankiškas maginės fantastikos kūrinys. Jame savo istoriją pasakoja šiuolaikinė paauglė Alisa, nerandanti bendros kalbos nei su suaugusiaisiais, nei su bendraamžiais – nuo žmonių ją skiria lyg nematoma siena. Bet vieną vakarą netikėtai ji atsiduria kitoje tikrovėje, keistame, beprotiškame pasaulyje. Visi herojai veikia pagal Alisai nežinomas taisykles ir žaidžia jai nežinomus žaidimus, o ji bando suvokti, kas yra tikra, o kas išgalvota.
Tai istorija apie ilgą, paslapčių ir nuotykių kupiną kelionę savęs link. Kai komforto zona lieka toli už nugaros, košmarai atgyja, ir sunku atskirti, kur sapnas, o kur tikrovė. Alisa turi dvi galimybes: arba palūžti, arba eiti į priekį. Jai teks daug ką išsiaiškinti: kaip atskirti priešą nuo draugo, kas yra pasiaukojimas, o kas – išdavystė, kodėl virpa širdis – iš baimės ar iš meilės… Paslaptys, draugystė, pavojus, skausmas ir viltis… Tik magiškoje kelionėje per Rudens epidemijos nualintą Stebuklų Šalį Alisa supras, jog kartais tenka paklysti, kad surastum save.

Paul van Loon
Vilkolakiukas Dolfas  
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 140 

Anotacija:

Trečioji Nyderlandų istorijų meistro Paulo van Loono (g. 1955) serijos apie vilkolakiuką knyga. Įsimintini berniuko vilkolakiuko nuotykiai ir šmaikščios iliustracijos sužavės ne vieną jaunąjį skaitytoją.
Vieną dieną Dolfas sužinojo besąs vilkolakis. Na, kol kas dar tik vilkolakiukas. Vos spėjus apsiprasti su naujais gauruoto gyvenimo iššūkiais, tarsi žaibas iš giedro dangaus: iš mylimos globėjų šeimos jį pasiima paslaptingas giminaitis – dėdė, apie kurį anksčiau ir girdėti neteko! Ar tikrai dėdės ketinimai geri? Ir kvepia jis kažkaip ne taip, ir dantys sidabriniai kelia įtarimą…
Tuo suabejoja ir Timio tėtė, ir visa šeima – kas su vazonu ant galvos, kas be – bėga gelbėti Dolfo. Gerai, kad Dolfas ir pats nepėsčias – dar pažiūrėsim, kas ką gelbės!

Rachel Renée Russell
Prietrankos dienoraštis : Ne itin trenktos pamaivos istorija  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 334

Anotacija:

Makenzės šunybės nesibaigia – ji žūtbūt stengiasi išardyti Nikės draugystę su Brendonu. Nugvelbusi Nikės dienoraštį, pati ima į jį rašyti, tyčiotis iš „apgailėtino“ mokslo draugų gyvenimo, o įsilaužusi į panelės Visažinės skiltį kompiuteryje, tvarkomą Nikės, prikuria klausėjams bjaurių, įžeidžiančių laiškų. Ar Nikei pavyks atgauti dienoraštį? Ir ką ji supras pamačiusi Makenzės „darbelius“?