Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rekomenduojamos 2015 m. lapkričio mėn. naujai gautos grožinės literatūros knygos

Spausdinti
Aleksandra Marinina
Mirtis ir truputis meilės 
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 384

Anotacija:

Pagaliau Petrovkos kriminalinio skyriaus analitikė Nastia Kamenskaja nugali save ir ryžtasi ištekėti.
Gegužės 13 dieną viename iš Maskvos civilinės metrikacijos skyrių nuaidi šūvis ir žūsta nuotaka. Po dviejų valandų kitame Civilinės metrikacijos skyriuje žūsta antra nuotaka.
Vietoj nuobodžių atostogų Kamenskaja įsitraukia į itin pavojingą bylos tyrimą. Paaiškėja, kad ne ji viena vestuvių išvakarėse gavo grasinamą laišką.

Lisa Gardner
Pragaišties liepsnose
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 368

Anotacija:

Po automobilio avarijos Nikolė Frank neturėjo likti gyva, o juo labiau užsikabaroti stačiu šlaitu į viršų. Tik jau ne visiškoje tamsoje, pliaupiant lietui, patyrusi tiek traumų. Tačiau vienintelė mintis apie Vero suteikia jai stiprybės susirasti pagalbą.
Seržantas Vajatas Fosteris puola į neviltį, kai dingusios mergaitės pėdsakų neaptinka net į įvykio vietą atvežtas pėdsekys šuo. Tačiau staiga pasirodęs Nikės vyras Tomas praneša gluminantį faktą: jo žmona yra patyrusi smegenų traumą, tad policijai neverta tikėti nė vienu jos žodžiu.
Kas tokia Nikė Frank ir kas įvyko tą naktį, kai jos mašina nuskriejo nuo kelio? Ar tai tebuvo avarija, ar kur kas šiurpesnis įvykis moters, neturinčios nei šeimos, nei draugų, gyvenime? Kuo giliau Vajatas kasasi, tuo stipriau jį apima nerimas. Nes išaiškėja, kad per pastaruosius kelis mėnesius Nikė patyrė daugiau nei vieną nelaimę… Netgi atrodo, kad kažkam labai rūpi ją nužudyti.

Nathan Filer
Skausmingas krytis 
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 304

Anotacija:

Yra knygų, kurių negali padėti į šoną, kurios visą naktį neleidžia tau užmigti.
Yra knygų, kurios mums atskleidžia slaptas gyvenimo puses ir mums leidžia jas išgyventi.
Yra knygų, kurios vien dėl sumaniai parinktų žodžių ilgam išlieka mūsų mintyse.
SKAUSMINGAS KRYTIS yra viena iš šių knygų.
SKAUSMINGAS KRYTIS, papasakotas pagrindinio herojaus balsu, stulbinamai piešia vieno žmogaus smukimą į psichinę ligą. Tai drąsus ir novatoriškas romanas, vienas įdomiausių naujų balsų šiuolaikinėje grožinėje literatūroje.

Jeffrey Archer
Atsargiai, norai pildosi 
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 414 

Anotacija:

Jeffrey Archerio knyga „Atsargiai, norai pildosi“ pradedama pasakojimu apie Hario Kliftono ir jo žmonos Emos kelionę į ligoninę skubant išsiaiškinti jų sūnaus Sebastijono, patekusio į sunkią autoavariją, likimą. Bet kuris iš važiavusiųjų žuvo – Sebastijonas ar geriausias jo bičiulis Brunas?
Kai Rosas Bačananas priverčiamas atsistatydinti iš Baringtono laivybos kompanijos valdybos pirmininko pareigų, jo vietą nori užimti Ema Klifton. Tačiau donas Pedras Martinesas ketina prakišti savąją marionetę – siaubingąjį majorą Aleksą Fišerį, – kad šis sužlugdytų Baringtonų šeimos kompaniją būtent tada, kai ši ketina statyti naują prabangų laivą „Bakingamas“.
Hario ir Emos įvaikinta dukra laimi Sleido dailės akademijos stipendiją, mokosi Londone ir įsimyli studijų draugą Klaivą Bingamą, kuris jai peršasi. Abi jaunųjų šeimos džiaugiasi, kol būsimos Džesikos anytos Priscilos Bingam neaplanko sena bičiulė ledi Virginija Fenvik ir į vestuvių taurę neįšvirkščia nuodų.
Tada netikėtai Baringtono kompanijos valdyboje pradeda dirbti Sedrikas Hardkastlas, stačiokas jorkšyrietis, kurio niekas nebuvo nei matęs, nei girdėjęs. Šitai sukelia nelauktą suirutę, kuri pakeis visų Kliftonų ir Baringtonų šeimų gyvenimus. Pirmiausia Hardkastlas turi apsispręsti, kurį kandidatą palaikyti renkant naująjį valdybos pirmininką – Emą Klifton ar majorą Fišerį. Paaiškėjus sprendimui, viskas pasisuka dar kitaip, ir tada jau neįmanoma ramiai nusėdėti vietoje.
„Atsargiai, norai pildosi” puikiai atskleidžia Archerio pasakotojo talentą: epinėje pasakoje apie meilę, kerštą, tikslo siekį ir išdavystę Kliftonų ir Baringtonų šeimos žemgia į septintą dešimtmetį.

S.J. Watson
Antrasis gyvenimas 
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 446 

Anotacija:

Naujas psichologinis populiaraus romano „Kol nenuėjau miegot“ autoriaus trileris…
Ji myli savo vyrą. Bet ją traukia nepažįstamasis.
Ji atsidavusi motina. Bet yra pasirengusi paaukoti viską.
Ji žino, ką daro. Bet praradusi kontrolę.
Ji nekalta. Betgi velniškai kalta.
Ji gyvena du gyvenimus. Ir gali prarasti juos abu…
Džulijos gyvenimas yra patogus, gal net niekuo neišsiskiriantis, kol brutali jos sesers mirtis atveria senas žaizdas. Paguodos suteikia geriausia sesers draugė Ana, kuri jai atskleidžia internetinio gyvenimo vingrybes. Džulija neabejoja: tiesa apie sesers mirtį slypi tamsiame, šlykščiame pokalbių svetainių ir virtualaus sekso pasaulyje.
Sesers žudiko paieškos greitai virsta savęs ir savo geidulių tyrinėjimu. Juk virtuali erdvė — tarsi žaidimų aikštelė, ir kam gi būti vienu asmeniu, jei gali būti kuo panorėjęs? Ir nieko čia blogo! Juk tai tik kiberseksas, ar ne? Niekas nenukentės.
Bet tada pokalbių svetainėje ji sutinka paslaptingąjį Luką, ir reikalai pakrypsta į išties pavojingą pusę.

Chris Ewan
Prieglobstis 
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 398 

Anotacija:

Po motociklo avarijos ligoninėje atsigavęs Robas Heilis išgirsta, kad Lena, drauge važiavusi mergina… neegzistuoja. O Robo apibūdinta bendrakeleivė stulbinamai panaši į neseniai mirusią jo seserį Lorą. Tad nejaugi jauna gražuolė tėra vaikino vaizduotės padarinys?
Neabejodamas, kad Lena – tikras žmogus, ir įtardamas, kad kažkas slapta ją išvežė iš avarijos vietos, Robas nusprendžia pats imtis tyrimo. Jam į pagalbą ateina Rebeka Luis, privati detektyvė iš Londono, tėvų prašymu tirianti Loros Heil savižudybę. Taigi jiedu neria į pavojingą labirintą, kur karaliauja dideli pinigai, korupcija, o žmogaus gyvybė neverta nė sudilusio skatiko.
Robas su Rebeka kartu narplioja užuominas, mėgindami sekti Lenos pėdsakais ir vis labiau abejodami, ar Lora nusižudė. O gal vis dėlto buvo nužudyta? Kodėl vietos policija taip įnirtingai priešinasi imtis tyrimo? Jei Robo tėvai buvo įsitikinę, kad dukra nusižudė, kodėl jie pasamdė privačią tyrėją? Kas iš tiesų yra Rebeka ir iš kur ji pažįsta Lorą?

Debbie Macomber
Ir vėl Gėlių gatvėje 
Leidėjas: Svajonių knygos
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 378

Anotacija:

Sietle, Gėlių gatvėje, šalia „Gerų siūlų“ įsikuria nauja krautuvėlė – gėlių parduotuvė „Suzanos sodai“. Jos savininkei Suzanai Nelson talkina jauna našlė Koletė Bleik, kuri po romano su savo viršininku metė ankstesnį darbą. Netikėtai buvęs darbdavys ima kas savaitę „Suzanos soduose“ užsakinėti gėles.
Suzana ir Koletė mielai prisijungia prie Lidijos Gec mezgimo klubo, kuriame jau užsimezgė ne viena stipri draugystė. Deja, Lidijos ir jos sesers Margaretės taip pat neaplenkė rūpesčiai. Margaretės dukra Džulija buvo užpulta ir dabar kasdien grumiasi su baime ir nerimu.
Dar yra Aliksė Taunsend. Po mėnesio ji išteka už Džordano Ternerio. Savo meile Džordanui mergina neabejoja, bet kaip ištverti ekstravagantišką vestuvių puotą, kurią taip entuziastingai ruošia būsima anyta?
Vis dėlto šios moterys žino, kad visas problemas galima išspręsti… ir tai padaryti daug lengviau, kai tave palaiko draugės.

Colum McCann
Taip sukasi pasaulis nuostabus 
Leidėjas: Sofoklis
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 428

Anotacija:

Vieną 1974 metų rugpjūčio rytą prancūzų akrobatas Filipas Petitas eina lynu, ištiestu tarp Pasaulio prekybos centro bokštų dvynių Niujorke…
Apačioje, gatvėse, paprasti gyvenimai tampa nepaprasti. Užsispyręs airis vienuolis Koriganas kovoja su savo paties demonais. Grupelė motinų susirinko apraudoti Vietname žuvusių sūnų, jos supranta, kokios yra skirtingos, net jei jas sieja sielvartas.
Kažkur miesto pakraštyje Tilė, trisdešimt aštuonerių metų močiutė, verčiasi prostitucija kartu su paaugle dukra. Ji pasiryžusi ne tik pasirūpinti visais „mylimaisiais“, bet ir įrodyti savo vertę.
Įspūdingame Columo McCanno romane elegantiškai susipina šie, regis, tokie skirtingi likimai, ir pasakojimas atgyja nepamirštamais miesto žmonių, kuriuos netikėtai suburia viltis, grožis ir lyno akrobato „meninis amžiaus nusikaltimas“, balsais.
Columas McCannas (g. 1965) yra vienas talentingiausių šiuolaikinių rašytojų. Romanas „Taip sukasi pasaulis nuostabus“ pelnė daugybę premijų ir yra vertimas už puikų mūsų gyvenamojo laiko atskleidimą.

Nora Roberts
Atpildas – meilė 
Leidėjas: Svajonių knygos
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 280 

Anotacija:

Kai žurnalistas Dilanas Krosbis imasi rašyti knygą apie prieštaringai vertinamą lenktynininką Čaką Rokvelą, velionio našlė Abigailė Oharlėj Rokvel nusprendžia po devyniais užraktais laikyti šeimos paslaptis. Kad ir kaip įtikinamai skambėtų Dilano pažadai, Abigailė stengsis iš paskutiniųjų apsaugoti savo ir savo vaikų gyvenimą. Juk Dilanui tai tik dar viena knyga, o jai – skaudi tikrovė. Ką ji slepia?
Vykdamas pas Abigailę Dilanas tikisi išvysti gražuolę, pasipuošusią baltais audinių kailiniais ir deimantais, bet sutinka švelnią, šiltą moterį, išvargintą kasdienių darbų ir rūpesčių. Kodėl Abigailė išsižadėjo prabangos ir pasirinko vienišos motinos dalią? Dar blogiau – kodėl Dilanas tiki jos gražiu melu?

Kondordija Antarova
Du gyvenimai 
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 1344

Anotacija:

Nepaprasto likimo rusų rašytojos, operos dainininkės ir legendinio režisieriaus Konstantino Stanislavskio mokinės Konkordijos Antarovos (1886-1959) įspūdingos apimties romanas „Du gyvenimai“ – knyga, kuri dešimtmečius buvo slapta perrašinėjama ir dalijama iš rankų į rankas kaip didžiausias turtas. Tai knyga, kuri gydo sielą, pabudina iš dvasios letargo ir atgaivina kūną. Pasakojama, jog pokario metais kai kurie iškilūs Rusijos medikai savo pacientams šią knygą skirdavo kaip papildomą gydymo terapijos priemonę. Iš tiesų, ją perskaitęs tiesiog negali ir neturi teisės gyventi taip pat. Praėjus daugiau nei pusšimčiui metų nuo sukūrimo, „Du gyvenimai“ šiandien skamba netgi aktualiau nei tada: kai sunku rasti Kelią, ji gali tapti Vedliu.

Aleksandra Marinina
Angelai ant ledo neišgyvena 
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 332 

Anotacija:

Šuolis. Vėl šuolis. Šaltas pačiūžų plienas tarsi žaibas perskrodžia žydrą ledą… Dailusis čiuožimas — gražus ir elegantiškas sportas. Milijonai žmonių alpstančiomis širdimis
stebi čiuožėjų pasirodymus.
Ir štai, šį pasakišką pasaulį aptemdo juodas žiaurios žmogžudystės šešėlis. Nušautas Michailas Valentinovičius Boltenkovas — aukščiausiosios kategorijos treneris, žmogus legenda, ne vieną čempioną išugdęs meistras. Kūnas rastas prie jo kolegos Valerijaus Lamzino namų. Liudininkai patvirtino: treneriai prieš žmogžudystę buvo susitikę, barėsi ir vienas kitam grasino… Kaip sakoma, kas atsitiko „ir aklam aišku“. Bet Nastia Kamenskaja ir jos draugai iš Petrovkos — Antonas Stašis ir Romanas Dziuba — apie tai turi savo nuomonę. Jiems atsiveria tiesa apie nežmonišku cinizmu persisunkusį žydrąjį ledą. Ledą, ant kurio angelai neišgyvena…

Kristan Higgins
Tai, ko visada norėjau 
Leidėjas: Svajonių knygos
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 446 

Anotacija:

Savo trisdešimtojo gimtadienio dieną Kelė Grėj priversta susitaikyti su realybe: jos viršininkas, su kuriuo sieja penkių savaičių romanas, gerokai uždelsė pasipiršti. Negana to, įteikdamas gimtadienio dovaną Markas praneša įsimylėjęs įmonei svarbaus kliento dukrą, tobulą merginą. O kur dar trisdešimtmečio vakarėlis šeimai priklausančiuose laidojimo namuose.
Norėdama sukelti Markui pavydą Kelė užmezga draugystę su naujuoju miestelio veterinaru Ijanu Makfarlandu. Ijanas greičiau suranda bendrą kalbą su gyvūnais nei su žmonėmis, ką jau kalbėti apie moteris… Jis pernelyg santūrus ir mažumėlę įsitempęs. O gal tiesiog žino savo, žavingo viengungio, vertę – klinikos priimamasis perpildytas tariamai sergančių gyvūnų ir paguodos reikalingų jų šeimininkių…
Visų draugė, linksmuolė ir dukart negalvojanti Kelė nusprendžia: atėjo metas Ijanui pasikeisti. Bet ar stengdamasi išjudinti vienišių veterinarą ji pati nepames galvos?

Lea Singer
Koncertas kairiajai rankai 
Leidėjas:Leidėjas: Sofoklis
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 472 

Anotacija:

„Koncertas kairiajai rankai“ pasakoja apie Paulį Vitgenšteiną – austrą pianistą. Vaikystėje kentėjęs geležinius tėvo gniaužtus Paulis išsigelbėjimą rasdavo muzikoje, tačiau sprendimą tapti pianistu ilgą laiką lydėjo abejonės. Pirmojo pasaulinio karo metais netekęs dešinės rankos, valios ir ryžto dėka Paulis Vitgenšteinas tapo vienu iš labiausiai žinomų virtuozų tuo laiku. Koncertus kairiajai rankai jam kūrė Sergejus Prokofjevas, Maurice‘as Ravelis, Paulis Hindemithas.
Ši išskirtinio likimo asmenybė, kuria visi žavėjosi, buvo kupina prieštaravimų: kovotojas už tiesą, gyvenęs dvigubą gyvenimą, katalikas judėjas, kurio žydai nepripažino, Austrijos patriotas, priverstas emigruoti į Jungtines Amerikos Valstijas, talentingas pianistas, įrodęs, kad galima koncertuoti teturint penkis pirštus, iš turtingos šeimos kilęs vyras, vedęs aklą tramvajaus darbuotojo dukterį…
Meistriškai supinti vidiniai herojaus išgyvenimai ir istoriniai, politiniai, muzikiniai įvykiai iki Pirmojo pasaulinio karo ir po jo leidžia skaitytojui daug sužinoti apie meną ir kultūrą. Anuometinės Europos aplinka galėjo sau leisti plačius, paprastų žmonių gyvenimo būtinybių nevaržomus mostus.

Leif G.W. Persson
Tas, kuris nugalės drakoną 
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 480 

Anotacija:

Antrojoje Leifo Perssono detektyvų trilogijos knygoje Evertas Bekstriomas, nuostabiai atstumiantis ir juokingas veikėjas, dėl patentuotos tingumo, sėkmės ir neįtikimos laiko nuojautos kombinacijos pagaliau sulaukia savo penkiolikos minučių šlovės. Griežtų gydytojo nurodymų rūpintis savo sveikata besilaikantį Bekstriomą sudomina iš pažiūros eilinė alkoholiko žmogžudystė. Nuojauta neapgauna: po kelių dienų jo komanda su pirmąja susieja dar vieną žmogžudystę, atsiranda sąsajų su inkasatorių furgonėlio apiplėšimu ir dviejų apsaugininkų apšaudymu. Tautai reikia didvyrio, ir naujai paskirta Vakarų Švedijos policijos viršininkė Ana Holt ieško ko nors, kas už ją nugalėtų drakoną. Kas šiai užduočiai tiktų labiau nei savimi patenkintas, tuščiagarbis, morale negarsėjantis, havajietiškais marškiniais vilkintis ir pagaliau vėl ginkluotas Evertas Bekstriomas?

Aldous Huxley
Geltonasis Kroumas 
Leidėjas: Sofoklis
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 284 

Anotacija:

„Geltonasis Kroumas“ – tai idėjų romanas su ironiška ir netikėta pabaiga. Jaunas naivus poetas Denis Stounas atvyksta pasisvečiuoti Geltonojo Kroumo dvare. Jo šeimininkas Henris Vimbušas ir egzotiška jo žmona Priscila suburia įvairių profesijų, polinkių ir charakterių svečius. Spalvingi jų pokalbiai ir intrigos Denio viešnagę padarys nepamirštamą.
A. Huxley domina takoskyra tarp dvasinio gyvenimo ir idėjų pasaulio, kūniško ir intelektualaus pradų susidūrimas. Jaunatviškas liūdesys ir ironija, tiksliai pastebinti kiekvieno žmogaus keistenybes ir ribotumus, kuria romano atmosferą ir jo nepakartojamą intonaciją.
Aldous Huxley – vienas ryškiausių anglų literatūros rašytojų, Europos modernizmo kūrėjas. Be galo produktyvaus ir unikalaus prozos meistro literatūrinis palikimas palieka didžiulį įspūdį ir dabartiniams skaitytojams. 1921 m. išleistas „Geltonasis Kroumas“ – pirmasis autoriaus romanas.

Birutė Jonuškaitė
Maranta 
Leidėjas: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 356 

Anotacija:

Rašytoja Birutė Jonuškaitė – romanų „Didžioji sala“(I-II t.), „Ievos neišvarė iš rojaus“, „Baltų užtrauktukų tango“, daugelio apysakų, apsakymų ir esė rinkinių autorė. Iš tikrų charakterių, istorijų konstruojamas “Marantos” pasaulis išryškina trijų kartų moterų – aistros dukterų – likimus, kurių mįsles narplioja jaunėlė dailininkė Rasa. Kūrinyje tvyro paslaptinga atmosfera, vyrų ir moterų santykiai kaitinami jausmų ir aistrų. B. Jonuškaitė – neprilygstama moterų charakterių meistrė, sugebanti matyti, girdėti ir persikūnyti, jaučianti kūrinį kaip meninę visumą. Romano veiksmas rutuliojasi Lietuvos-Lenkijos pasienyje, lydimas koloritingo Dominykos dzūkavimo, bei Varšuvoje, Paryžiuje, Jeruzalėje, Amerikoje.

Dina Frost
Lošėja 
Leidėjas: Versus aureus
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 160 

Anotacija:

Emė – graži, energinga 29-erių metų reklamos ir dizaino specialistė. Jai puikiai sekasi darbas, ji nestokoja vyrų dėmesio. Bet jauna moteris vis dar laukia to vienintelio, jai skirtojo. Ir tuomet jos kelyje pasirodo Rajanas – žavus šviesiaplaukis su ištaigingu kabrioletu ir brangiomis dovanomis. Emė jaučiasi laiminga ir įsimylėjusi. Tačiau vieną dieną likimas pateikia nemalonių staigmenų ir mergina, ieškodama paguodos, praveria lošimo namų duris…
„Lošėja“ – šviesus, dėmesį prikaustantis meilės romanas, kuris kiekvienai merginai ir moteriai apsuks galvą, – juk taip gera pasvajoti apie „riterį ant balto žirgo“. Tačiau santykiams nenusisekus norime atsipalaiduoti ir net nepagalvojam, kad „nekalta“ užsimiršimo terapija gali tapti sunkia priklausomybe. Paprastai vengiama ją įvardyti, nors ji gali sujaukti protą bet kuriam iš mūsų. Romano stilius lengvas ir pagaulus. Dialogai kūriniui suteikia dinamiškumo, o psichologinės įžvalgos apie vyrų ir moterų santykius sudomins ir vyriškosios giminės atstovus.