Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Netrukus jaunimas turės dar daugiau galimybių integruotis į darbo rinką

Spausdinti

2015 m. spalio 1 d. Alytaus rajono savivaldybėje startavo Jaunimo garantijų iniciatyvos projektas „Atrask save“ skirtas, 15–29 metų nedirbančių, nesimokančių ir mokymuose nedalyvaujančių jaunuolių (re)integracijai į švietimo įstaigas ir / ar darbo rinką.

Alytaus rajone šį projektą įgyvendins Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje dirbantis vietos jaunimo garantijų iniciatyvos koordinatorius bendradarbiaujant kartu su Savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriumi, įvairiais savivaldybės administracijos struktūriniais padaliniais,  savivaldybės biudžetinėmis įstaigomis dėl neaktyvių jaunų žmonių identifikavimo. JGI koordinatorius dirbs su kiekvienu jaunuoliu individualiai, atsižvelgdamas į jo poreikius ir motyvaciją, sudarydamas individualų veiklos planą, atitinkantį jo gebėjimus, galimybes ir patirtį. Projekto dalyviai galės dalyvauti savanoriškoje veikloje ar jaunimo motyvaciją integruotis į darbo rinką ir / ar švietimo sistemą skatinančiose veiklose, kurios padės įgyti asmeninių, socialinių, profesinių kompetencijų, pasirengti sugrįžti į švietimo sistemą ar integruotis į darbo rinką.

Neaktyviam jaunimui bus teikiamos socialinės, pedagoginės, psichologinės ir motyvavimo paslaugos jaunimo ir su jaunimu dirbančiose organizacijose, esant poreikiui, ir specialiosios siauros srities paslaugos. Taip pat jaunuoliams bus teikiamos:

  • vaiko minimalios priežiūros paslaugos;
  • pagalbos pažįstant save paslaugos;
  • socialinių ir gyvenimo įgūdžių ugdymo paslaugos;
  • motyvavimo paslaugos;
  • informavimo ir konsultavimo apie jauno žmogaus galimybes paslaugos;
  • įtraukimo į visuomenei naudingą veiklą paslaugos;
  • savanoriškos veiklos atlikimo organizavimo paslaugos.
  • tarpininkavimo su švietimo įstaigomis ar teritorine darbo birža paslaugos;

Projektą įgyvendina Lietuvos darbo birža kartu su Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir 68 partneriai, veikiantys visose savivaldybių teritorijose, iš kurių 10 yra teritorinių darbo biržų ir 58 nevyriausybinės organizacijos ir biudžetinės įstaigos. Planuojama, kad projekto veiklose dalyvaus 35 tūkst. nedirbančių, nesimokančių ir mokymuose nedalyvaujančių 15–29 metų jaunuolių. Projekto vertė per 33 mln. eurų.

Projektas „Atrask save“ finansuojamas Jaunimo užimtumo iniciatyvos, Europos socialinio fondo ir valstybės biudžeto lėšomis. Tai pirmasis projektas įgyvendinamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Jaunimo užimtumo didinimas“.

Kviečiame visus, norinčius prisijungti prie projekto veiklų ar pažįstančius 15–29 metų niekur nesimokančius, nedirbančius ir mokymuose nedalyvaujančius jaunuolius, kreiptis į Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimo koordinatorę Lauritą Marčiulionienę el. paštu  arsajgi@gmail.com arba telefonu 8 674 60883; Alytaus rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorę Jurgitą Osinskienę, el. paštu jurgita.osinskiene@arsa.lt arba tel. (8 315)  69 007.

Daugiau informacijos apie projektą:

Jaunimo reikalų departamento prie SADM tinklapyje adresu http://www.jrd.lt/jgi-igyvendinimas

Lietuvos darbo biržos tinklalapyje adresu: http://www.ldb.lt/jaunimui/naudinga/Puslapiai/Jaunimogarantijos.aspx

Alytaus teritorinės darbo biržos tinklapyje https://www.ldb.lt/TDB/Alytus/Apie/Puslapiai/jaunimo_garantijos.aspx