Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

2015 m. spalio mėnesį gautos grožinės literatūros knygos

Spausdinti
Rohinton Mistry
Trapi pusiausvyra 
Leidėjas: Tyto alba
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 627

Anotacija:

Mumbajus, 1975 m., čia netikėtai susitinka keturi žmonės, kurių susipynę likimai traukte įtraukia į romano sūkurį. Žmonės, kurių socialinė padėtis neleistų jiems susitikti “normaliame gyvenime”. Tačiau valstybė ką tik paskelbė nepaprastąją padėtį, ir keturi skirtingų kastų, charakterių ir gyvenimiškos patirties žmonės – du siuvėjai iš mažo kaimelio, bėgantys nuo skurdo ir negailestingos tikrovės, atkakli pusamžė našlė ir studentas nuo Himalajų – atsiduria ankštame bute. Jie priversti sugyventi ir išgyventi drauge. Jie patirs ir šilto, ir šalto, kol likimas vėl juos išblaškys. Šiame monumentaliame romane ne tik visa Indijos kilnybė ir heroizmas, bet ir jos žiaurumas ir nelygybė.
Keturių žmonių likimo gijos susipina ir vėl išsiskiria. Atsitraukti neįmanoma. Nes gėrio ir blogio pusiausvyra tokia trapi, kad gali sutrikti nuo menkiausio kvėptelėjimo…

Herbjørg Wassmo
Tos akimirkos 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 316

Anotacija:

Romano Tos akimirkos veikėja, vadinama tiesiog Ja, atkartoja panašius bruožus kaip ankstesnių knygų herojų Toros ir Dinos. Ji pažeidžiama ir kartu be galo stipri, nuožmi ir gaivalinga, tačiau nuskriausta. Ji priklauso kartai, kuri patyrė daug sunkumų. Anksti tapusi motina, romano veikėja nebaigia mokyklos, vargais negalais įstoja mokytis toliau. Ji augina sūnų, mėgina jaukintis nepažinią vyrišką meilę. Atšiaurūs santykiai, atsakomybė už vaiką, žema savivertė ir rūškana kasdienybė. Jai tenka rinktis – žengti lemiamą žingsnį ir susigrumti su kasdienybe ar prisitaikyti.
Herbjørg Wassmo romane pasakojama apie svyruojantį pasitikėjimą ir norą išsikovoti vietą pasaulyje, apie svajones ir nepalaužiamą valią eiti pirmyn. Apie meilės ilgesį ir išdavystę. Apie pažeidžiamumą ir giliai slepiamą atkaklumą.

Natalie Meg Evans
Suknelių vagilė 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 453 

Anotacija:

Romanas „Suknelių vagilė“ – daugiabriaunis pasakojimas, kurio veiksmas vyksta ketvirtojo dešimtmečio Paryžiuje. Paslapčių ir nuodėmių kupiname žėrinčiame mados pasaulyje nestinga brangių šilkinių suknelių, akinančių pasirodymų, svajonių, meilės, pavydo ir pavojingų žaidimų. Pagrindinė knygos herojė Aliksė ryžtingai siekia įsitvirtinti mados pasaulyje, bet kad tai įgyvendintų, jai tenka priimti rizikingus, kartais net beprotiškus sprendimus. Puikiai parašyta knyga, kviečianti pasinerti į spalvingą Paryžiaus gyvenimą ir permainingą istoriją. Negalėsite atsiplėšti nuo šios knygos.
Nuostabus pasakojimas, turtingas ketvirtojo dešimtmečio Paryžiaus detalių, įstabiai atkurta didžiųjų mados namų atmosfera. Čia netrūksta intriguojančių vagysčių, meilės, išdavystės, kovos ir begalinio užsispyrimo siekiant užsibrėžto tikslo. Žavinga ir kerinti pagrindinė istorijos veikėja Aliksė ryžtingai kovoja už vietą viliojančiame, bet pavojingame pasaulyje.

Kajsa Ingemarsson
…o ketvirtas garantuoja
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 491

Anotacija:

Paula pritrenkta. Po kelių mėnesių, praleistų Niujorke, grįžusi randa draugus iš esmės pasikeitusius: Ana, karjeros atkakliai siekusi aktorė, trečią mėnesį nėščia ir nori ištekėti! Rakelė pasinešusi į karjerą, o Paulos vaikinas Johanas, visą laiką taip geranoriškai išleisdavęs į keliones, nekantriai mojuoja vedybų sutartimi.
Staiga Paula pamato, kad jos gyvenimas – kelionės, vakarėliai ir trumpi romanai – bičiuliams nebeatrodo patraukliai. Dar nespėjusi pasirūpinti „padoraus” gyvenimo planais mergina gauna pasiūlymą, kuriam negali atsispirti…
Kajsa Ingemarsson su šiluma ir subtiliu humoru rašo apie šiuolaikinę moterį. Jos pasakojimai lengvi ir pozityvūs, skaitytojos lengvai susitapatina su romanų veikėjomis. Autorė didžiuojasi ir tuo, kad kas dešimtas jos romanų skaitytojas yra vyras!
Vertėja ir laidų vedėja dirbusi autorė šiame romane „O ketvirtas garantuoja” pasakoja apie jauną moterį, kuri netikėtai aptinka, kad sėkmė džiugi tik tada, kai turi su kuo ją pasidalyti.

Indrė Vakarė
Juodvilkio dvaras 
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 269

Anotacija:

Po pilku lietuvišku dangumi verda nematomas intrigų ir aistrų kupinas slėpiningas gyvenimas, apie kurį ramus Vilkijos miestelis nė nenutuokia.Jauna mergina vardu Eleonora atvyksta į mažą Vilkijos miestelį dirbti istorijos mokytoja. Paaiškėja, jog miestelio gyvenimas nėra toks ramus, kaip ji tikėjosi. Neseniai buvo užpultas vienas mokytojų, o jo padėjėja paslaptingai dingo. Niekas nežino, ko siekia nusikaltėliai.Merginą šiltai sutinka žavus mokyklos direktorius Baltazaras Juodvilkis, kuriam priklauso įspūdingas dvaras. Jis žavi Eleonorą, tačiau pasitikėti vyru trukdo gandai apie po dvaru esantį slaptą tunelį ir brolį dvynį, kuris slapstosi nuo teisėsaugos. Paties Baltazaro nuotaikos tokios permainingos, tarsi tai būtų ne vienas žmogus.Nepaisant gandų į merginos širdį vis smarkiau beldžiasi meilė.

Jean M. Auel
Pirmykštė moteris. Uolų prieglobstis 
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 780

Anotacija:

„Uolų prieglobstis” – tai penktoji Jean M. Auel didingos epopėjos apie gyvenimą baigiantis paskutiniam ledynmečiui, kai Žeme dalijosi neandertaliečiai ir kromanjoniečiai, dalis.
Aila, Jondalaras ir jų prijaukinti gyvūnai pagaliau pasiekia Jondalaro gimtinę Zelandoniją ir susitinka su jo gentimi. Ailą stebina viskas: namai, įkurti stačiose uolose, papročiai, drabužiai, elgesys. Nors mylimojo artimieji priima šiltai, kai kam atvykėlė atrodo pernelyg keista ir gąsdinanti. Kas iš tikro ta svetimšalė, kalbanti su vilku ir savo arkliais? Kodėl ji taip aistringai gina plokščiagalvius ir vadina Gentimi? Atrodo, kad laiko juos… žmonėmis! Kaip visad, jaunajai moteriai teks pasitelkti visą savo išmintį, instinktus ir talentus, kad būtų priimta ir ne tik pasirodytų verta likti su Jondalaru, bet ir pelnytų Devintojo urvo bendruomenės pagarbą.

Julija Miliūtė
Emigrantai : ar braškės virsta ferariais?
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 298 

Anotacija:

Julija į Angliją iškeliavo ne iš gero gyvenimo. Vieniša trijų vaikų motina, vos sudurianti galą su galu, 2000 metais nusprendė įsidarbinti Anglijoje, kuri atrodė lyg pažadėtasis rojus. Nelegaliai. Išvyko tik dviem mėnesiams skinti braškių ir užsidirbti pusės metų algos, nė neįtardama, kad tie mėnesiai virs metais ir visam laikui pakeis jos gyvenimą. Tuomet ji nežinojo, ką reikės patirti dėl sotesnio duonos kąsnio…
Ką teko išgyventi nelegaliai dirbantiems emigrantams? Kokie likimai atginė tautiečius? Kuo įdarbintojų pažadai skyrėsi nuo realybės? Ar tikrai užsienyje lietuvis lietuviui – vilkas? Ar braškės virsta ferariais?
Tai atviras ir sukrečiantis pasakojimas apie kabinimąsi į gyvenimą svetimoje šalyje, apie nusivylimą tėvyne ir jos ilgesį, apie paliktus vaikus, sutinusias rankas, nuolatinę baimę ir drumstą emigranto vandenį.

John Katzenbach
Trys Raudonos 
Leidėjas: Tyto alba
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 406 

Anotacija:

Vienuoliktoji J. Katzenbacho knyga „Trys Raudonos“ – dar vienas įtampos kupinas trileris. Šįkart žudikas – nevykėlis rašytojas, norintis pelnyti nemirtingumą įspūdingų nusikaltimų aprašymais. Įkvėpimo žudikas semiasi iš… pasakos, visiems puikiai žinomos istorijos apie Raudonkepurę. Išsirinkęs tris raudonplaukes aukas – gydytoją, mokytoją ir moksleivę, – Piktasis Vilkas žudikas išsiruošia į medžioklę. Anoniminiais laiškais jis aukoms praneša, kad ruošiasi jas nužudyti. Moterys nieko nežino nei viena apie kitos egzistavimą, nei apie paslaptingąjį Vilką. Jos nežino nei kada, nei kur jis jų tykos… Apimtos siaubo, kankinamos panikos priepuolių, jos iš paskutiniųjų bando gelbėtis.
„Trys Raudonos“ – subtilus ir šiurpus psichologinis trileris, priverčiantis skaitytoją pasijusti bejėge nieko nežinančia auka. Kraują stingdanti istorija plėtojasi trijų mirtinai išsigandusių moterų mintyse; o tai ir yra visų baisiausia… Mirtinas žaidimas, kurį taip meistriškai žaidžia ne tik žudikas su aukomis, bet ir rašytojas su skaitytojais, garantuoja bemieges naktis ir patvirtina Johno Katzenbacho kaip įtampos virtuozo reputaciją.

Carin Gerhardsen
Pažaiskime namus 
Leidėjas: Nordina
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 358 

Anotacija:

Tarp Švedijos ir Suomijos krantų kursuojančiame kelte rasta nužudyta paauglė.
Inspektorius Konis Šiobergas vyksta į mergaitės namus pranešti tragišką žinią artimiesiems. Tuo pačiu metu didžiuliame Stokholme pavojus gresia ir dar vienai mažytei mergaitei.
Policija, lenktyniaudama su laiku, žūtbūt privalo sučiupti nuožmų žudiką…
Diplomuota matematikė, rašytoja Carin Gerhardsen gimė 1962 m. ir augo nedideliame Švedijos miestelyje Katrineholme. Šiuo metu su vyru ir dviem vaikais ji gyvena Stokholme.
Pirmąkart rašytojos plunksną Carin išmėgino daugiau nei prieš du dešimtmečius. Sėkmingai dirbdama informacinių technologijų konsultante, ji parašė filosofinį romaną „Pabėgti nuo laiko“. Šlovę autorei atnešė detektyvai. Dabar ji visą savo laiką skiria rašymui.
„Pažaiskime namus“ – antroji rašytojos knyga lietuvių kalba. 2014 m. į lietuvių kalbą išverstas jos romanas „Imbierinis namelis“ jau surado nemažą būrį savo skaitytojų ir gerbėjų.

Carole Martinez
Kuždesių dvaras 
Leidėjas: Tyto alba
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 165

Anotacija:

Ten viską lemia žodžiai, sklindantys iš mažytės celės prie koplytėlės sienos, kuriuos šnabžda gražuolė Esklarmonda, atsisakiusi tekėti ir, būdama penkiolikos, sava valia užmūryta celėje, nes nesutiko būti niekieno kito, tik Kristaus, sutuoktinė.
Tačiau mergelė net neįtarė, kad pasišventusi Dievui ir vienatvei, toli gražu neišvengs nei gyvenimiškų aistrų, nei būtinybės priimti sprendimus, nei… motinystės džiaugsmų ir kančių. Kuždėdama iš savo celės ji lemia dvaro gyventojų likimus; ji laimina aplinkinius, ji savo tėvą išsiunčia kariauti į Šventąją Žemę, ji atstumia jai siūlomą vyrų meilę. Ji tampa vietos šventąja, ginančia Kuždesių dvarą nuo negandų ir net mirties. Bet aistros aplink celę nenustoja virusios…
Carole Martinez Esklarmondos lūpomis mums kužda apie viduramžius – laiką, kai kūnas beveik nieko nereiškė, kai stebuklai buvo realūs, o už tikėjimą buvo kovojama ir mirštama. Apie meilę Dievui ir žmogui, apie žiaurumą ir džiugesį, apie mistinius regėjimus. Tai įkvėptas pasakojimas, kurį perskaitai vienu atsikvėpimu.

Katherine Webb
Palikimas
Leidėjas: Tyto alba
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 461

Anotacija:

Po senelės mirties seserys Erika ir Beta paveldi Stortono dvarą. Energinga ir veikli Erika įsitikinusi, kad palikimo rūpesčiai išblaškys skyrybų liūdesyje skendinčią Betą. Į šį dvarą, kuriame gyveno dar jų prosenelė, seserys nebuvo įžengusios daug metų, ir štai – grįžusios tvarkyti palikimo reikalų, jos tarsi iš naujo pasineria į praeitį. Tačiau praėjusi vaikystė moterims neatrodo šviesi – ją temdo prisiminimas apie dvylikametį pusbrolį Henrį, anuomet dingusį be žinios.
Erika ima raustis po šeimos praeitį: skaito senus senelės laiškus ir vis giliau įsisuka į šeimos paslapčių verpetą. Ji vis tvirčiau įsitikina, kad Beta apie Henrio dingimą žino kur kas daugiau, nei pasako…
„Palikimas“ – romanas tiems, kuriuos traukia šeimos istorijos, britiška jaukumo ir paslaptingumo kupina atmosfera. Tai pasakojimas apie praeities paslaptį, nulėmusią kelių giminės kartų likimus.

Sylvia Day
Nepažįstamas sutuoktinis 
Leidėjas: „Baltos lankos”
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 311 

Anotacija:

Vyrų dėmesio nestokojanti gražuolė našlė Izabelė Pelham nebetrokšta vedybų. O markizui Džerardui Folkneriui reikalinga žmona. Ir Izabelė, ir Džerardas, skandalingai pagarsėję savo meilės ryšiais, turi asmeninių sumetimų: abu puikiai suvokia, kad jųdviejų vedybos būtų abipusiškai naudingas susitarimas. Deja, netrukus po šios „patogios“ santuokos paslaptingas tragiškas įvykis priverčia Džerardą išvykti iš Londono ir palikti žmoną. Kai jis grįžta po ketverių metų, tai jau nebe tas žavingas palaidūnas, už kurio ištekėjo Izabelė. Surimtėjusio, ryžtingo, paslaptingo vyro nebetenkina santuoka, grįsta vien išskaičiavimu.
Ar moteris, apsisprendusi nebeatverti širdies meilei, išlaikys sau duotą pažadą? Ar ji pasitiki Džerardu tiek, kad visiškai atsiskleistų sutuoktiniui, kuris grįžo kaip žavus nepažįstamasis?
Sylvios Day kūriniai užima pirmą vietą The New York Times ir kituose tarptautinių bestselerių sąrašuose. Ji yra daugiau nei dvidešimt apdovanojimų pelniusių romanų, parduodamų daugiau nei keturiasdešimtyje šalių, autorė.