Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

2015 m. spalio mėnesį gauta šakinė literatūra

Spausdinti
Strateginis valdymas : įmonių ir nacionalinės ekonomikos strategijų sintezė
Leidėjas: Vilniaus universiteto leidykla
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 791

Anotacija:

Mokomojoje knygoje „Strateginis valdymas: įmonių ir nacionalinės ekonomikos strategijų sintezė” nuosekliai apibūdinamas visas įmonės ir nacionalinės ekonomikos strateginio valdymo procesas, kuris apima tris stadijas: strateginę analizę, strategijos rengimą ir jos įgyvendinimą. Kiekvienai tokiai stadijai skiriamas atskiras mokomosios knygos skyrius.
Strateginis valdymas bendriausiu požiūriu siejamas su organizacija, kuri traktuojama kaip žmones bendrai veiklai telkianti sistema, turinti savo funkcionavimo tikslus, taip pat priemones šiems tikslams įgyvendinti. Remiantis šiuo apibrėžimu, mokomojoje knygoje tiek atskira įmonė, tiek visos šalies ekonomika traktuojama kaip organizacija. Atskleisti strateginio valdymo bendriausi principai ir konkretūs savitumai, kurie lemia įmonių ir valstybės veiklos ekonomikoje specifiką įvairiais aspektais.

Apskaitos ir audito pagrindai
Leidėjas: Vilniaus universiteto leidykla
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 557

Anotacija:

Vadovėlyje „Apskaitos ir audito pagrindai“ pateikiami pagrindiniai apskaitos informacijos formavimo principai, turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų, pajamų ir sąnaudų apskaitos metodai; atskleidžiama Lietuvos mokesčių sistema, nagrinėjami pagrindinių mokesčių mokėtojai, jų apmokestinimo objektas, tarifai, mokesčių ėmimo būdai; analizuojamas audito atsiradimas, jo rūšys, reglamentavimas, pagrindinės audito koncepcijos ir jo procesas.
Vadovėlis skiriamas įvairių specializacijų studentams, besimokantiems apskaitos, audito ar mokesčių pagrindų. Jame nagrinėjamų temų žinioms pagilinti pateikiami savikontrolės klausimai ir užduotys. Savarankiškam mokymuisi vadovėlio pabaigoje pateikiami dalies savikontrolės užduočių atsakymai.


Rebecca Bailey, Elizabeth Bailey
Sumanūs tėvai – saugūs vaikai : ką turi žinoti tėvai, kad jų vaikai būtų saugūs
Leidėjas: Vitae Litera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 222

Anotacija:

„Ar esate tikri, kad Jūsų vaikas niekada nesėstų į nepažįstamojo automobilį?“ – tokiu klausimu pradedama pažintis su psichologės Rebecca’os Bailey knyga „Sumanūs tėvai – saugūs vaikai“.  Ją vasario mėnesį išleido manoknyga.lt. R. Bailey knygoje „Sumanūs tėvai – saugūs vaikai“ ne tik aptaria vieną opiausių šių laikų problemų šeimų gyvenime – bendravimo stoką, bet ir pateikia praktinius metodus, kaip išugdyti sąmoningus, pavojingas situacijas mokančius įvertinti ir saugius sprendimus pasirinkti sugebančius vaikus. Išmoksite lavinamųjų žaidimų, sudarysite saugumo taisykles ir lygtis, išmokysite vaikus pasitikėjimo savimi ir sužinosite, kad nepakanka vaikams pasakyti, jog elgtųsi protingai, reikia juos išmokyti elgtis protingai.

David Charles Manners
Beribis dangus : gyvenimiškos pamokos iš Himalajų
Leidėjas: Vaga
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 333

Anotacija:

Dvidešimtmetis Deividas Čarlzas Manersas (David Charles Manners) nukeliauja į Himalajus, kad ištesėtų duotą pažadą ir susirastų savo giminaičius. Tačiau netikėtai atsidūręs šalia nepaliečių šamano šventyklėlės kalno pašlaitėje, jis išsuka iš suplanuoto kelio ir leidžiasi didžių atradimų kryptimi.
Knygoje „Beribis dangus“ autorius dalijasi išmintimi ir įžvalgomis, kurių įgijo iš šamano Kušalo Magaro, tapusio jo mokytoju ir draugu. Pasitelkęs sudėtingus išbandymus, Kušalas Magaras išmokė Deividą gyventi visa širdimi, drąsiai ir laimingai, būti nesavanaudiškai dosniu ir geraširdžiu, sukaupti valią ir aiškiai suprasti, kokie yra jo gyvenimo tikslai.

Regina Balsevičienė
Dievo vaistas
Leidėjas: Indigo print
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 194

Anotacija:

Dievas sveikuolei, besidžiaugiančiai savo sveikata ir gyvenimu, knygos „Gyvenu be vaistų” autorei atsiuntė naują ir sunkų išbandymą. Gal, kad neišpuiktų, o gal, kad norėjo jai padovanoti dar vieną patyrimą, dar vieną eksperimentą ir, pagaliau, kad dar parašytų Jums šią knygą „Dievo vaistas”, kurioje pilna nuoširdžių patarimų ir sveiko humoro.
Autorė atvira savo klaidomis ir naujais, ją pačią stulbinančiais atradimais…
Ji rašo apie save, palikdama skaitytojams teisę patiems pasirinkti tai, kas, jų pačių nuomone, yra jiems priimtina…
Buvo taip, kad po gana rimtos stuburo traumos, knygos autorę išgirdo griežtą ir negailestingą traumatologų atsakymą: „Arba operacija, arba invalido vežimėlis…” Sunkiai judančią ir dažnai ašarojančią matė tik patys artimiausi žmonės. Rodos kurį laiką gyvenimas sustojo… Prasidėjo gana ilga ir pasiaukojanti kova su liga be cheminių vaistų, be operacijos…

Lionginas Virbalas
Šventoji Žemė : kelionės vadovas
Leidėjas: Aidai
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 270

Anotacija:

Šventosios Žemės lankytoją užgriūva tūkstantmečių paveldas ir neįtikėtinai sudėtinga dabartis. Kaip suvaldyti tą įspūdžių ir informacijos srautą? Kaip išsaugoti tai, kas sužinota ir patirta? Geras kelionės vadovas padeda pasirengti kelionei, lydi jos metu, padeda atgaivinti atsiminimus grįžus.
Vysk. Lionginas Virbalas SJ Šventąją Žemę yra apkeliavęs ne vieną kartą. Todėl šis vadovas jungia ir asmeninę patirtį, ir istorines žinias, ir praktinius patarimus. Tai krikščionio žvilgsnis, pastebintis ir kitų religijų tradicijas, aprėpiantis praeitį ir dabartį.
Maža to, aiškus pasakojimas, gausios iliustracijos, žodynėliai, vietų rodyklė leis po šventąsias vietas keliauti bent mintimis ir tiems, kurie negali to dabar padaryti fiziškai.

Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson
Auklėjimas be dramų : kaip visapusiškai lavinti vaiko protą ir numaldyti kylančias audras
Leidėjas: Vaga
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 301

Anotacija:

Žinomas psichiatras Daniel J. Siegel ir vaikų psichoterapeutė Tyne Payne Bryson knygoje „Auklėjimas be dramų: kaip visapusiškai lavinti vaiko protą ir numaldyti kylančias audras” tyrinėja vieną daugiausiai iššūkių tėvams keliančių problemų – vaikų drausmę ir paneigia tradicinę teoriją, kad nusižengti = bausti.
Žaismingai iliustruotoje knygoje „Auklėjimas be dramų” tėvai ras paprastų ir veiksmingų patarimų, kaip elgtis prasidėjus vaiko pykčio priepuoliui ar agresijai, išmokys švelniai numalšinti jo emocines audras ir nerimus. Išsamiai aprašytos įvairios probleminės situacijos ir jų sprendimų būdai suteiks tėvams daugiau žinių apie vaiko nervinę sistemą ir jo amžiui tinkamus auklėjimo metodus; išmokys taikiai spręsti konfliktus, įkvėps pasitikėjimo, stiprybės ir džiaugsmo kurti jaukius bei darnius santykius.

Tahir Shah
Kelionės su pačiu savimi
Leidėjas: Tyto alba
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 453

Anotacija:

„Kelionės su pačiu savimi“ – knyga, kurioje vienas kitą keičia spalvingiausi pasakojimai, parašyti per beveik dvidešimt metų: įspūdžiai iš Lotynų Amerikos, Azijos, Afrikos ir daugybės kitų pasaulio kampelių, iš džiunglių, dykumų, mažų miestelių ir megapolių. Tahiras Shahas pasakoja apie Vakarų pasaulio daiktus, dūlančius Maroko antikvariatuose, apie keistuolį rašytoją genijų Bruce’ą Chatwiną, apie miestelį, kuriame gyvenimo ritmas toks lėtas, kad širdis ima šokti iš džiaugsmo, uždarus Mumbajaus klubus, rūmus Damaske ir džiovintas žmonių galvas. Apie parduodamą vaiduoklį ir Feso labirintus su rūmais, kur po grindimis slypi lobiai, apie senąją dvasinę Maroko sostinę – Mulai Idrisą. Tačiau tai – ne vien kelionės į gyvosios istorijos gelmes. Tahiro Shaho tekstai skirti ir Kambodžos našlėms išminuotojoms, indėms moterims, priverstoms žudyti savo negimusias dukteris, smurtui, klestinčiam Brazilijos lūšnynuose.

Vitalija Bagdžiūnienė
Mezginiai ir nėriniai namams : mėgstančioms megzti
Leidėjas: Conto litera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 116

Anotacija:

Ši knyga „Mezginiai ir nėriniai namams. Mėgstančioms megzti” skirta lietuviškų tradicijų namų interjero rankdarbiams. Daugiau nei 100 darbų spalvotų nuotraukų, schemų ir brėžinių, šiuolaikinių ir praėjusio amžiaus darbų pavyzdžių padės įgyvendinti jūsų sumanymus. Knyga skirta jau mokančioms megzti ir nerti.