Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Rudens karoliai“ džiugina rajono bibliotekos lankytojus

Spausdinti

Rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojai ir lankytojai jau turėjo progą įsitikinti Alytaus lopšelio-darželio „Girinukas“ darbuotojų kūrybingumu ir išradingumu. Visą rugsėjo mėnesį rajono bibliotekoje veikė šio lopšelio-darželio ikimokyklinio ugdymo pedagogių Airos Skripkiūnienės ir Rimos Šalaševičienės karpinių paroda „Metų ratas“.

Spalis taip pat nusprendė neatsilikti nuo rugsėjo ir pažėrė dar gausesnį ir įspūdingesnį šios ugdymo įstaigos pedagogių kūrybinį derlių. Rodos pats Girinukas nusprendė „auklytėms“ iš girios atnešti gamtos dovanų, kad šios savo sumanumo ir išradingumo dėka sugalvotų ką nors įdomaus ir įstabaus, kas džiugintų žmonių akį ir šildytų sielas.

Girinuko viltys ir lūkesčiai išsipildė su kaupu, nes lopšelio-darželio pedagogės Loreta Botvičienė, Loreta Savickienė ir Daiva Turčinavičienė iš Girinuko suneštų dovanų sunarstė įspūdingus ir originalius rudeninius karolius, kurių nerasite ne tik jokioje parduotuvėje, bet net ir Bagdado turguje.

Riešutų kevalai, kaštonai, gilės, pupelės, kviečiai ar svarainių obuoliukai – visos gamtos dovanos buvo kruopščiai įsegtos, įbestos, apraitytos, apmazgytos apie medžių šakas ar šaknis ir virto įstabiais darbeliais, menančiais besibaigiantį rudenį ir apmirštančią gamtą. Gamtą, kuri prieš panirdama į žiemos miegą nusprendė pažerti paskutines nueinančio rudens dovanas.

„Pažiro ant žemės rudens karoliukai,
iš kevalo lupas rudieji perliukai.
Senasis kaštonas močiutės kieme:
Ei, Jonai, Barbora, ateikite čia!!!“

Alytaus lopšelio-darželio „Girinukas“ pedagogių Loreta Botvičienė, Loretos Savickienės ir Daivos Turčinavičienės paroda „Rudens karoliai“ rajono viešojoje bibliotekoje (Naujoji g. 48) veiks iki spalio 12 d., kurią kviečiame aplankyti ne tik Jonus ar Barboras, bet ir visus neabejingus rudeninės gamtos grožiui.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija