Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Paminėta tradicinė Kaimo rašytojų diena

Spausdinti

Rugsėjo 26 dieną jau aštuonioliktą kartą literatai rinkosi į tradicinę Kaimo rašytojų dieną. Renginio dalyvius bei svečius sveikino Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas. Linkėdamas ilgaamžiškumo šiam renginiui bei kūrybinės sėkmės, A. Vrubliauskas patikino, kad ši literatų klubo veikla yra sektinas ir puikus pavyzdys mūsų jaunimui bei ateinančioms kartoms.

Renginyje neapsieita ir be dainų apie gimtinę, kurias atliko Albinas Rauličkis ir Antanas Monkeliūnas. Keletą savo kūrybos dainų atliko ir Agnė Petravičienė. Susirinkusius renginio dalyvius bei svečius pasveikino ir Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Bronė Balionienė.

Kaip ir kiekvienais metais buvo apžvelgti kaimo rašytojų pasiekimai bei paskelbti kūrybos konkurso kaimo tematika rezultatai. Eilėraščio konkurse pirmoji vieta atiteko Aldonai Kazlauskienei už eilėraštį „Gyvenimas – šakotas medis“, antroji – Salomėjai Kaknevičienei, trečiąją vietą pasidalino dvi poetės: Marija Dalia Kavaliauskienė ir Mudita Makaveckienė. Prozos konkurso pirmos vietos laureate tapo Regina Majauskienė už apsakymą „Bevardės šešios dienos“, atroji atiteko Birutei Orinienei, trečioji vieta skirta Scholastikai Kavaliauskienei.

Taip pat buvo pristatyta nauja poeto Petro Miliūno išleista poezijos knyga „Tikrovės aksioma“.

Kaimo rašytojų dienoje dalyvavo ir savo kūrybą pristatė Lenkijos Suvalkų lietuvių klubo „Vienybė“ bei Marijampolės literatų klubo „Sietynas“ atstovai.

Tradicinę Kaimo rašytojų dieną dalinai finansavo Alytaus rajono savivaldybė.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija