Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Informacinė valandėlė vaikams „Susipažinkime, aš – biblioteka“

Spausdinti

Saulėtą rugsėjo 24-tąją, lydimi rūpestingos mokytojos, į Punios biblioteką atkeliavo Punios mokyklos – daugiafunkcio centro paruošiamosios grupės vaikučiai. Pirmiausia susipažinome. Kadangi žodį „bibliotekininkė“ dar ne visiems pavyko be klaidų ištarti, tai sutarėme, kad galima mane ir teta vadinti, ir vardu pašaukti. Na o aš tol kartojau visų vardus iš eilės, kol įsiminiau – vaikams buvo juokinga ir smagu, kad gali mane pataisyti.

Jau spėję apsiprasti mokykloje, dauguma mažųjų ir bibliotekoje jautėsi drąsiai, atsakinėjo į klausimus ir patys domėjosi, ką gi čia galima veikti. Tai ir išsiaiškinome, kad bibliotekoje galima ne tik knygeles, žurnalus ir laikraščius skaityti, bet ir naudotis internetu, dalyvauti renginiuose, žaisti stalo žaidimus, piešti ir netgi patiems savo knygelę sukurti. Na bet šią veiklą atidėjome kitam kartui, nes daugelis pirmą kartą lankėsi bibliotekoje ir norėjo visas knygeles apžiūrėti, su žaisliukais pažaisti. Kai jau patiems knygeles vartyti pabodo, pakviečiau pasiklausyti linksmų pasakų ir smagių eilėraščių iš knygelės „Vaikučiams pabiručiams“. Knygelė neplona, tad net neįpusėjome, o vaikams jau atėjo laikas grįžti į mokyklą. Čia buvo gera proga paaiškinti vaikams, kam reikalingi knygų skirtukai, pademonstruoti, kokie įvairūs jie gali būti.

Draugystei, užsimezgusiai su mažaisiais bibliotekos svečiai, sutvirtinti padovanojau visiems po savo pagamintą knygų skirtuką – monstriuką (kaip pavadino vienas iš vaikų) ir „Skaitymo kopėčias“, kad galėtų namie, tėvelių padedami „prisimatuoti“, kokią knygelę jau gali skaityti.

Na o jaunieji bičiuliai atsisveikinimui padainavo dainelę, kurią jau spėjo išmokti lankydami mokyklėlę.

Tikiuosi, kad šie vaikai jau greitai papildys ir bibliotekos skaitytojų gretas.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kaškonienė