Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

2015 metų rugsėjo mėnesį gauta šakinė literatūra

Spausdinti
Olegas Lapinas
Santuokos alchemija
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 156

Anotacija:

Susituokę arba kaip pora apsigyvenę vyras ir moteris tikisi kartu užauginti vaikus, užgyventi turto ir drauge sulaukti senatvės. Kodėl ne visiems pavyksta tai padaryti? Kodėl po kelerių, keliolikos ar net keliasdešimties metų daugybės porų keliai išsiskiria? Ką daryti, ką reikia suprasti ir žinoti moteriai apie vyrą, o vyrui apie moterį, kad drauge laimingi atšvęstų auksines vestuves?
Santuoką žaismingai lygindami su alchemija skaitytojų jau pamėgti autoriai supažindina su trimis porų gyvenimo etapais: pirmasis – vyrui ir moteriai tenka daug ko atsisakyti ir nemažai mokytis, kad galėtų žengti poros gyvenimo keliu; antrasis – pora pradeda suprasti ir jausti, kad gyvenimas kartu atneša visą glėbį gėrio; trečiasis – vyras ir moteris jau žino, kad juos jungia nematoma jėga, jie nušvinta suvokę, jog gyventi drauge yra gera ir įmanoma. Kiekvienam vyrui ir moteriai naudinga suprasti šiuos etapus, jų pažinimas padės kurti santykius ir įveikti net sunkiausias krizes: galbūt paaiškės, kad reikia pasakyti „sudie“ savo viengungiškai laisvei ir psichologiškai subręsti kaip vyrui ar žmonai arba atsisveikinti su pasąmonėje užsilikusiomis tėvų programomis, galbūt atėjo laikas suderinti seksualinį apetitą arba suvokti, kad tapai tironu ar meilės vergu, o gal tereikia išmokti konfliktuoti ir susėdus pasišnekėti.
Knygoje pateikiama daugybė patarimų, kaip suprasti save ir kitą, kaip rasti bendrą kalbą su partneriu, vaikais ir net su savimi, kaip elgtis, kad gyvenimo nesunkintų pinigų ir turto klausimas, kaip nepadaryti vietos meilės trikampiui, užsigydyti santykių žaizdas ir išlaikyti meilę.

Artūras Vyšniauskas
Protų lyga arba ko nežino Kazys
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 206

Anotacija:

„Knyga tikrai geresnė už mano pirmąją klausimų knygą, panašiai gera kaip mano antroji, bet turėtų būti prastesnė už trečiąją, kurios dar neparašiau ir nežinau, ar kada nors parašysiu.“
Paulius Ambrazevičius, „Humoro klubo“ komikas, vertėjas, viktorinų entuziastas ir čempionas
„Protmūšių knygos paprastai būna palyginti panašios – gauni klausimą, pamėgini atsakyti ir paskui pasitikrini, ar atsakei teisingai. Iš pirmo žvilgsnio „Ko nežino Kazys?“ irgi atrodo tokia pat. Bet tik iš pirmo žvilgsnio. Knygos sudarytojai ne vieną pūdą prakaito išliejo ir ne vieną lašą druskos suvalgė kurdami kitokius klausimus – klastingus, sudėtingus, patrauklius, netikėtus. Jūs raukysite kaktą ir murmėsite: „Kas čia dabar“, juoksitės supratę meistriškai sumazgytą klausimo „raziną“ ar pliaukšėsite delnais ir sakysite: „Tai kaip čia dabar nepagalvojau.“ „Ko nežino Kazys?“ – šviežias gūsis lietuvių intelektinių knygų pasaulyje. Knyga, kuri iš karto intriguoja, – tai kas gi tas Kazys?“
Andrius Tapinas, TV prodiuseris ir rašytojas.

.

Jurgita Djakonovaitė
Žalia – gardu : 100 žaliavalgiškų receptų 
Leidėjas: Laisvos valandos
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 238

Anotacija:

Manote, kad žaliavalgiška virtuvė – tai vien prėsko skonio daržovės ir salotų lapai? Knygos „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“ autorė pasirengusi šį stereotipą paneigti. Jau antrus metus ji nesustodama kuria, eksperimentuoja, derina įvairius produktus ir ieško naujų skonių.
Žaliavalgiška virtuvė – įdomus atradimas ir nauja kūrybinė patirtis.
Knygoje „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“ išradingi Jurgitos Djakonovaitės žaliavalgiškos virtuvės receptai.

James Wesley Rawles
Kaip išgyventi šiuolaikinio pasaulio pabaigą
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 329

Anotacija:

Mūsų kasdienį gyvenimą gali sugriauti vienas vienintelis dalykas: teroristų ataka, mirtina pandemija, priešiškos šalies užpuolimas, staigus valiutos nuvertėjimas – ir teks pasirūpinti savimi bei savo šeima, kaip niekada nesitikėjote. Kaip apsirūpinti vandeniu? Kaip susisiekti su artimaisiais? Iš kur gauti kuro? Išlikimo ekspertas, survivalblog.com redaktorius Jamesas Wesley dalijasi savo žiniomis apie pagrindinius įrankius ir įgūdžius, kurie padės išgyventi šiuolaikinio civilizuoto pasaulio pabaigą.

Shefali Tsabary
Sąmoninga tėvystė : kurkime darnų ryšį su vaiku
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 278

Anotacija:

„Sąmoninga tėvystė. Kurkime darnų ryšį su vaiku“ – tai naujoviškas, netradicinis, gal net revoliucinis požiūris į auklėjimą: knyga apie dvasinį bendravimą su vaikais. Juk vaikai ne per vieną naktį iš angelėlių tampa sutrikusiais paaugliais, viena tokio elgesio priežasčių – artimo ryšio su tėvais trūkumas. Nelaukdami kritinių akimirkų tėvai ir vaikai pajėgūs sukurti tarpusavio atsakomybe ir nuoširdžiu, atviru bendravimu grįstus santykius.
Shefali Tsabary vaiką vertina kaip savotišką tėvų veidrodį, kuriame tėvai gali pamatyti pamirštą save. Tėvai, kurie randa kelią į savo vidinę tapatybę, gali užmegzti gilų vidinį ryšį su savo vaiku. Taigi vaikai padeda tėvams išgyventi dabarties akimirką, atsisakyti egoizmo ir susitelkti į esminius dalykus. Autorė sujungia Rytų išmintį, Vakarų mokslą ir savo, kaip mamos, patirtį, apžvelgia visus vaiko augimo laikotarpius, pateikia įkvepiančių pavyzdžių.

Jamie Ambrose
365 užsiėmimai kiekvienai dienai
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 192

Anotacija:

Pastatykite viešbutį vabalams • sukurkite debesį • raskite fosiliją • atpažinkite gyvūnų pėdsakus • patyrinėkite uolų tvenkinį – ir dar daug kitų įdomių dalykų nuveikite!
Ši knyga neleis jums nė akimirkos nuobodžiauti ir supažindins su nuostabiu gamtos pasauliu, kuris prasideda čia pat, už jūsų namų durų.

Julia Cameron
Kaip ugdyti vaikų kūrybingumą 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 229

Anotacija:

“Kaip ugdyti vaikų kūrybingumą” – “Kūrėjo kelias” autorės nauja knyga.
Metų metus Julios Cameron knygų skaitytojai prašė pasidalyti „Kūrėjo kelio“ programa ir su vaikais. Štai ilgai laukta knyga „Kaip ugdyti vaikų kūrybingumą“. Ją perskaitę sužinosite, kaip:
– pažadinti vaiko, o kartu ir savo nuostabą,
– padėti vaikams savo pomėgius paversti menu,
– paskatinti saviraišką,
– ugdant vaikų kūrybingumą iš naujo atrasti ir savo kūrybines galias,
– lavinti aistrą kūrybingumui ir kūrybiniam procesui, kuris lydės jus visą gyvenimą.

Goda Klimavičiūtė
Savas Paryžius 
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 239

Anotacija:

Pamatyti ir patirti viską, kas geriausia, Jums padės Paryžiuje daugiau nei 10 metų gyvenanti Goda Klimavičiūtė. Ji puikiai pažįsta šį miestą ir žino, kur atsiveria įspūdingiausios panoramos, gaminamas skaniausias maistas, vyksta įspūdingiausi renginiai ar ką turite padaryti, kad pasijustumėte esąs tikras paryžietis.
Savo rekomendacijomis gide taip pat dalijasi dizaineris Juozas Statkevičius, aktorius, radijo laidų vedėjas Aistis Mickevičius, pianistė prof. Mūza Rubackytė ir kiti garsūs lietuviai.

Louise L. Hay
Atrask ramybę savo širdyje 
Leidėjas: Ramduva
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 183

Anotacija:

Knygoje „Atrask ramybę savo širdyje” Luiza L. Hay – šviesulys, sukūręs pats save, ir pripažintas sielvarto ekspertas Deividas Kesleris pasakoja apie sveikimą po netekties. Luiza ir Deividas aptaria emocijas ir mintis, kurios kyla, kai santykiai sudaužo jūsų širdį, santuoka baigiasi skyrybomis ar miršta mylimas žmogus. Taip pat autoriai padės jums geriau pažinti ir užjausti save, suteiks drąsos ir pasiūlys priemones, kaip pasitikti kitokias netektis ir iššūkius, pavyzdžiui, naminio gyvūnėlio netektį, darbo praradimą, gyvybei grėsmę keliančias ligas bei kitokias gyvenimiškas situacijas.
Šioje išskirtinėje knygoje rasite tobulą Luizos teiginių bei mokymo apie minties galią ir Deivido ilgametės patirties dirbant su patiriančiais sielvartą įžvalgų derinį. Ši nepaprasta knyga skatina neįprastą, naują mąstymo būdą, suteiksiantį jūsų gyvenimui meilę ir džiaugsmą. Jūs ne tik išmoksite, kaip dėl sielvarto galima augti ir rasti ramybę, tačiau suprasite, kad galite išgydyti savo širdį.