Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rekomenduojamos 2015 m. rugsėjo mėn. naujai gautos grožinės literatūros knygos

Spausdinti
Dani Atkins
Lūžis
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 334Anotacija:

Viena akimirka, du skirtingi likimai…

Reičelės gyvenimas tobulas: gražuolis vaikinas, puikūs draugai, šviesios studijų universitete perspektyvos. Ko gi dar reikia? Bet kai kas nutinka ir jos tobulas pasaulis akimirksniu išlaksto į šipulius.

Per tragišką avariją Reičelei pavyko išsigelbėti. Praėjo penkeri metai: Reičelė turi nuostabų sužadėtinį, mylinčią šeimą ir draugus, dirba svajonių darbą. Tik kodėl ji negali atsikratyti minčių apie visiškai kitokį gyvenimą?

„Lūžis“ – tai intriguojanti, nepaprasta meilės istorija, kupina romantikos ir liūdesio. Ji nuolat skatins jus spėlioti, ar dvi skirtingos istorijos gali baigtis vienodai laimingai.

Jojo Moyes
Šokanti su žirgais
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 541 Anotacija:

Į Le Cadre noir, elitinę prancūzų jojimo akademiją, kurioje žirgai, regis, paneigia žemės traukos dėsnius, priimami tik patys talentingiausi raiteliai. Ten lemta mokytis ir Henriui Lašapeliui, bet jis sutinka Floransą ir jo gyvenimas pasikeičia.

 Praėjus kone pusei amžiaus viename Londono užkampyje Lašapelis mylimai anūkei bando užtikrinti geresnę ateitį, mokydamas paauglę ir jos žirgą šokti taip, kaip pats kadaise mokėjo. Tačiau įvyksta nelaimė ir keturiolikametei Sarai tenka pačiai kovoti už save.

 Nataša Makoli – teisininkė, kurios specializacija yra vaikų teisių gynimas. Priversta gyventi po vienu stogu su vyru, su kuriuo skiriasi, suabejojusi savo profesiniu išmanymu, vieną vėlų vakarą ji sutinka patekusią į bėdą vienišą Sarą. Tačiau Nataša nežino, kad Sara saugo paslaptį, kuri galiausiai privers jas leistis į nepaprastą kelionę ir visam laikui pakeis abiejų gyvenimus.

 „Šokanti su žirgais“ yra įtraukianti ir jaudinanti Jojo Moyes knyga apie aistrą žirgams ir kovą dėl meilės.

Nora Roberts
Šešėlių burtai
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 368 Anotacija:

Antroji The New York Times bestselerių autorės Noros Roberts trilogija apie žemę, kurioje žmogui skirta gyventi, apie šeimą, kurią reikia branginti, ir žmones, kuriuos lemta pamilti.

Sakalininko Konoro o‘Dvajerio namai – legendomis apipintoje Mėjo grafystėje, kur nuo seno gyveno jo protėviai. Čia ir jo sesers Branos namai, čia gyvena ir jo geriausi draugai…

Mira Kvin – artima tarytum sesuo. Konoras su Mira matosi beveik kasdien: tais pačiais takais Konoras veda turistus į iškylas su sakalais, o Mira lydi iškylautojų grupes ant žirgų, tad išraiškingos čigoniškos Miros akys ir deivės kūnas Konorui neatrodo kažkas nepaprasta.

O Mira labai puikiai žino, kad linksmo ir aistringo jaunuolio meilės guolis retai būna tuščias, tad po netikėto karšto jųdviejų bučinio atsiradus fiziniam artumui, mergina griežtai atsiriboja nuo rimtų jausmų. Konoras pirmas pajunta, kad jiems su Mira lemta būti kartu, tad jam tenka labai pasistengti – meile palenkti Miros širdį ir iš protėvių paveldėtomis magiškosiomis galiomis apsaugoti artimuosius nuo šimtmečių grėsmės.

John Grisham
Grėjaus kalnas
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 382 Anotacija:

Samantos Kofer karjera didžiulėje Volstrito teisė firmoje klostosi kuo puikiausiai, tačiau recesija, ir ji patenka į etatų mažinimo mėsmalę. Tačiau Samanta – viena iš bendradarbių, kuriai „pasisekė”. Jai pasiūloma metus be atlygio dirbti teisinės pagalbos klinikoje, o po to galbūt atsiras menkutė galimybė sugrįžti į ankstesnes pareigas.

Samanta iš Manhatano persikelia į nedidelį Virdžinijos miestelį Breidį pačiame kalnuotosios Apaleičijos viduryje. Ten Kalnų teisinės pagalbos klinikai vadovaujanti Metė Vajat daugybę metų be atlygio gina paprastus žmones ir padeda spręsti jų problemas, kai niekas nesiima ginti jų teisių. Netrukus Samanta sužino, kad Breidis, kaip ir daugelis mažų miestelių, slepia nemažai paslapčių.

Naujas darbas ir pažintis su teisininku Donovanu Grėjumi, Samantą nuveda į tamsų ir pavojingą pasaulį, kur įstatymai dažnai laužomi, taisyklių nepaisoma, o į žmones numojama ranka. Smurtas tyko čia pat už kampo, ir per kelias savaites Samanta pasijunta įtraukta į bylinėjimąsi, kuris tampa mirtinai pavojingas.

Jude Deveraux
Mėnesienos maskaradas
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 350 Anotacija:

Šiuo nauju kerinčiu romanu Jude Deveraux tęsia savo bestselerių trilogiją apie mažutį Virdžinijos miestelį, kuriame bus atskleidžiami stebinantys trijų koledžo draugių likimai.

Suviliota ir staiga pamesta mylimojo, Sofi Kinkeid pabėga į vietą, kurią jos draugė Kim Oldridž vadina rojumi žemėje. Bet pirmas Sofi įspūdis apie Ediliną anaiptol ne toks nuostabus: po to, kai sugenda jos automobilis, eidama keliu Sofi vos nepatenka po greitai lekiančio sportinio BMW ratais. Šiokio tokio pasitenkinimo jai suteikia smulkus kerštas, ir netrukus pasklinda gandas, kad žavinga naujoji atvykėlė kaip reikiant pamokė savo kandumu liūdnai pagarsėjusį daktarą Ridą Oldridžą. Bet tai ne pirmas kartas, kai karštoji menininkė atsikeršydama nueina per toli: vokas, kurį gabenasi su savimi, galėtų sugriauti buvusio jos draugužio ateitį. Ridas Oldridžas irgi turi paslapčių, tarp jų ir geismą suartėti su gražuole, aukštyn kojomis apvertusia niūrų jo pasaulį. Po nakties dangumi jųdviejų maskaradas kerintis — bet ar dienai išaušus jis nepavirs į dulkes?

Tess Gerritsen
Numirti dar kartą
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 348 Anotacija:

„Numirti dar kartą“ – naujausia pavergianti byla iš Tess Gerritsen New York Times bestselerių, nepaprastai populiarių knygų apie Ricoli ir Ailz serijos, kuri sudaro didžiulio pasisekimo sulaukusio TNT serialo pagrindą.

Bostono policijos Žmogžudysčių skyriaus detektyvė Džeinė Ricoli ir teismo medicinos ekspertė Mora Ailz, iškviestos į nusikaltimo vietą, randa nužudymo sceną, vertą paties žiauriausio žvėries – netgi su nagų žymėmis ant aukos lavono…

Prieš šešerius metus safaryje buvo sunaikinta grupė turistų. Giliai įstrigę Botsvanos savanose, praradę bet kokį ryšį su pasauliu, saugomi vieninteliu šautuvu ginkluoto vedlio, jie pasibaisėję desperatiškai vylėsi pagalbos, kol jų dar nesudraskė aplinkui šešėliuose šmižinėjantys žvėrys. Bet pavojingiausias plėšrūnas buvo tarp jų.

Dabar šis žudikas pasirinko naują medžioklės plotą – Bostoną, o Ricoli ir Ailz turi rasti būdą, kaip jį išvilioti iš šešėlių ir uždaryti už grotų. Net jeigu jam prieš nosį tenka mosikuoti masalu, kuriam nepajėgia atsispirti joks medžiotojas: tąja auka, kuriai kitados pavyko pasprukti.

Lisa Gardner
Peržengti ribą
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 414 Anotacija:

Viena geriausių The New York Times bestselerių autorė Lisa Gardner, parašiusi trilerius „Sugauk mane“ ir „Kita dukra“, sugrįžta su istorija, kurią skaitant širdis ima plakti smarkiau – tai pasakojimas apie tamsias paslaptis, glūdinčias už tobulos šeimos paveikslo.

Atrodytų tobula Džastino ir Libės šeima galėtų puikuotis ant žvilgančių žurnalų viršelių. Gražuolė penkiolikmetė dukra Ešlina. Nuostabus namas prestižiniame Bostono rajone. Pavyzdingi santykiai, kuriais žavisi draugai ir šeima.

Atvykusi į nusikaltimo vietą, Tesa Leoni pirmiausia pastebi juodų batų žymes ant grindų ir daugybę aplinkui pasklidusių smulkių spalvotų elektrošoko popierėlių vestibiulyje. Panašu, kad šeima pagrobta, o visi jų asmeniniai daiktai palikti namuose. Liudininkų nėra, motyvų taip pat, išpirkos reikalavimų irgi jokių. Tiesiog visa šeima pradingo be pėdsakų.

Kas jau kas, o Tesa puikiai žino, kad net už gražiausios išorės gali slypėti baisiausios paslaptys. Lenktyniaudama su laiku, ji priversta narplioti painų Denbių gyvenimo voratinklį, kuriame susipina draugystės ir išdavystės, didelis verslas ir maži pasiaukojimai. Kas norėtų pagrobti tokią tobulą šeimą? Ir kaip toli toks žmogus pasiryžęs eiti?

Sophie Kinsella
Turiu Jūsų telefoną
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 413 Anotacija:

Popė Vajet dar niekada nebuvo tokia laiminga. Ji rengiasi tekėti už Magnuso Tavišo, bet vieną popietę jos „ilgai ir laimingai“ ima byrėti į šipulius. Ji pametė sužadėtuvių žiedą, o apimta panikos prarado dar ir telefoną. Drebančiomis kojomis vaikštinėdama po viešbučio vestibiulį, šiukšliadėžėje ji pamato mobilųjį. Kas randa, to ir telefonas! Dabar ji gali palikti naująjį numerį viešbučio darbuotojams, kad radę žiedą šie jai paskambintų. Puikumėlis!

Tik štai verslininkas Semas Rokstonas, kurio įmonei radinys priklauso, nesutinka telefono atiduoti. Jis nori atgauti telefoną ir nepagiria Popės už tai, kad ši perskaitė visas jam siųstas žinutes ir kišosi į asmeninį jo gyvenimą.

Vėliau viskas pakrypsta netikėtai – Popė ir Semas nuolat tvarko vienas kito gyvenimus elektroniniais laiškais ir žinutėmis. Mergina rengiasi vestuvėms, vėl sulaukia paslaptingo skambučio, yra priversta slėpti kairę ranką nuo Magnuso ir jo tėvų… Popė greitai supranta, kad jos laukia didžiausia gyvenimo staigmena.

Terry Hayes
Aš esu Piligrimas
Leidėjas: Jotema
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 543 Anotacija:

Beatodairiškos lenktynės su laiku… ir nepermaldaujamas priešas.

Bevardė jauna moteris, nužudyta apšiurusiame viešbutyje; ją identifikuojantys bruožai ištrinti rūgštimi.

Tėvas, kuriam kaitros svilinamoje Saudo Arabijos aikštėje per viešą egzekuciją nukirsta galva.

Siras, liūdnai pagarsėjęs biotechnologijų specialistas, kuris Damasko sąvartyne rastas be akių ir negyvas.

Žmonių palaikai, Afganistane smilkstantys ant nuošalaus kalno šlaito.

Nepriekaištingas planas įvykdyti siaubingą nusikaltimą prieš žmoniją.

Visa tai tarpusavyje susiję ir jungia bendras kelias, kurį gali įveikti vienintelis žmogus.

Jis yra Piligrimas.

Jo Nesbø
Šikšnosparnis
Leidėjas: „Baltų lankų” leidyba
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 366Anotacija:

Haris Hūlė Norvegijos policijos išsiunčiamas į Australiją stebėti, kaip vyksta nužudymo bylos tyrimas. Auka – dvidešimt trejų metų norvegė televizijos įžymybė.

Nors Hūlei griežtai nurodyta nesikišti į kolegų darbą, jis ne iš tų, kurie stebi veiksmą iš paskutinių eilių. Ieškodamas bent menkiausios užuominos Haris susibičiuliauja su vienu bylai vadovaujančiu detektyvu. Ką juodu užčiuopia – tėra tik pradžia virtinėje neišaiškintų žmogžudysčių. Jiems vis giliau kapstant ir artėjant prie žudiko, Haris ima baimintis, kad nė vienas, kuris prisideda prie šios bylos tyrimo, nėra saugus.

Gillian Flynn
Aštrūs pjūviai
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 300 Anotacija:

Psichologiniame trileryje Gillian Flynn naujai pažvelgia į „nedarnios šeimos“ sąvoką.  Laikraščio korespondentė Kamilė Priker išvyksta pirmam rimtam reportažui į gimtąjį Vind Gapą, kai  viena po kitos nužudomos dvi paauglės. Nors vietinė policija ir tyrėjas tvirtina, kad žudikas – prašalaitis, Kamilė įsitikinusi, kad jis vietinis. Apklausdama senus pažįstamus ir atvykėlius, ji nejučia prisimena savo nelaimingą vaikystę, pamažu atskleisdama šeimos paslaptis, tokias pat pasibaisėtinas, kaip ir randais išmargintas jos kūnas. Autorei sumaniai vedžiojant apgaulingais keliais, įtampa palengva auga, kol pasiekia kraupią ir įsimintiną atomazgą.

Jodi Picoult
Lemtingas sutapimas
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 396 Anotacija:

Kai penkiametis Natanielius vieną dieną nustoja kalbėti ir tampa nepaklusnus darželyje, jo tėvai sutrinka. Kodėl taip staiga pasikeitė berniuko elgesys? Šeimoje ne viskas sklandu, bet ar tėvų nesutarimai galėjo šitaip smarkiai paveikti Natanielių? Visus pribloškia psichologės išvada – paaiškėja, kad berniukas buvo lytiškai išnaudotas. Netrukus į dienos šviesą iškyla ir daugiau gluminančių detalių, istorija tampa vis painesnė. Natanieliaus mama, prokurorė Nina Frost, geriau už bet ką žino, kaip sunku rasti ir juo labiau nuteisti nusikaltėlį, kai auka – vaikas, todėl ryžtasi bet kokia kaina pati atskleisti tiesą ir įvykdyti teisingumą. Tik kaip žinoti, kas yra tikrasis nusikaltėlis, ir kaip nustatyti bausmę, kurios jis nusipelnė? Draskoma prieštaringų jausmų, moteris supranta – norėdama apsaugoti ir apginti sūnų ji turės peržengti ne vieną ribą…

Šioje provokuojančioje knygoje, kurioje susipina kelių žmonių likimai, o įvykiai keičiasi taip greitai, kad abejonės ir klausimai neapleidžia iki paskutinio puslapio, Jodi Picoult vėl atsigręžia į aštrias moralines ir etines problemas, kurios neturi vienareikšmių atsakymų: kuo kliautis ieškant tiesos, kai nusikaltimo auka – vaikas? Ar įrodymai, kuriuos laikome neginčijamais, visada yra patikimi? Ir kur yra riba, atskirianti teisėtą atpildą kaltininkui nuo nusikaltimo?

Santa Montefiore
Senojo švyturio paslaptis
Leidėjas:Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 380 Anotacija:

Elena Troton vieną dieną ryžtasi palikti viską, kas ją laiko šurmulingame Londone: nemylimą sužadėtinį, nemielą darbą, valdingą motiną, seseris. Niekam nepranešusi ji išvyksta į nedidelį Airijos miestelį prie vandenyno, pas savo tetą, su kuria dar niekada nebuvo susitikusi.

Nuostabios gamtos apsuptuose ir ramybe dvelkiančiuose tetos namuose mergina tikisi atgauti sielos ramybę ir išpildyti ilgai puoselėtą svajonę. Tačiau ją pasitinka ne tik airiška idilė, bet ir senos šeimos paslaptys.

Dar daugiau sumaišties įneša netikėta pažintis su paslaptingu kaimynu ir nugirstas pasakojimas apie keistą istoriją, nutikusią vandenyno pakrantėje stūksančiame sename švyturyje…

Visoms paslaptims bus lemta išaiškėti, o knygos herojams likimas pažers galimybių pakeisti savo gyvenimą. Tik ar visi įstengs jomis pasinaudoti? Išmintinga, intriguojanti ir nuostabiu Airijos grožiu užburianti knyga.

Irena Buivydaitė
Nebaigta kalnų sakmė
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 347 Anotacija:

Provincijos gydytoja Goda, nerasdama laiko sau, sukasi nuobodžiame kasdienybės rate – poliklinika, pacientai, namai, rūpesčiai dėl tėvų, sudėtingi santykiai su užsienyje dirbančiu vyru ir dvidešimtmete dukra Gintvile. Tačiau vieną dieną per televiziją atsitiktinai išgirsta daina pažadina skaudžius jaunystės prisiminimus ir pastūmėja atskleisti dukrai tiesą apie jos tikrąjį tėvą. Sukrėsta Gintvilė ryžtasi surasti niekada nematytą tėvą. Ji viliasi, kad šis susitikimas padės rasti atsakymus į netikėtai ją užgriuvusius klausimus ir galbūt vėl suvesti tėvus draugėn.

Kas įvyko prieš dvidešimt metų? Kodėl nutrūko taip romantiškai Slovakijos kalnuose prasidėjusi jos tėvų meilės istorija? Neteisingai suprastas žingsnis, žodis ar nutylėjimas gyvenimą gali pasukti pačia netikėčiausia kryptimi. Bet gal ir po daugelio atskirai praleistų metų dar įmanoma susigrąžinti kadaise taip neatsargiai prarastus jausmus? Gal dar ne vėlu pabaigti anuomet nutrūkusią kalnų sakmę?

Mary Higgins Clark
Kerštas
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 299 Anotacija:

JAV rašytoja, milžiniško populiarumo sulaukusių detektyvų autorė. Jos romanai, vertinami skaitytojų ir kritikų visame pasaulyje, nuolat patenka į skaitomiausių knygų sąrašus.

Garsi televizijos prodiuserė Lorė Morgan tikisi sensacijos į dienos šviesą vėl ištraukdama nusikaltimą, kurio nepavyko išaiškinti jau dvidešimt metų. Tąkart po pobūvio buvo nužudyta garsi aukštuomenės dama Betsė Pauel. Praėjus dvidešimčiai metų, Lorė į televizijos studiją sukviečia to pobūvio svečius, tačiau, pradėjus filmuoti, ima aiškėti, kad dauguma iš jų slepia keistas paslaptis. Vieną kraupią paslaptį saugo ir pati Lorė – kai prieš penkerius metus buvo nužudytas jos vyras, moters sūnelis spėjo pamatyti tėvo žudiką. Berniuką ir praėjus penkeriems metams tebepersekioja skvarbus žudiko mėlynų akių žvilgsnis, o pačią Lorę – jo paliktas pažadas grįžti. Filmuojant laidą apie Betsės Pauel žmogžudystę, skvarbus mėlynų akių žvilgsnis vėl šmėkšteli. Tyrimas įsibėgėja, bet paslapčių vis daugiau, o Lorė Morgan nė nenumano, kad jai ir jos sūneliui gresia vis didesnis pavojus…

Patry Francis
Vandenyno vaikai
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 474 Anotacija:

„Vandenyno vaikai” – jaudinanti ir nepaprastai gražiai parašyta istorija, drąsiai kalbanti apie žmogaus prigimtį ir sugrąžinanti prie tikrųjų vertybių.

Įtraukianti, sukrečianti istorija, drąsiai kalbanti apie žmogaus prigimtį ir sugrąžinanti prie tikrųjų vertybių – šeimos, meilės, tikėjimo, vilties ir atleidimo.

Vieną ramią spalio naktį nedideliame Amerikos miestelyje nutikęs dramatiškas įvykis neatsiejamai suriša be tėvų globos likusio Gusto Silvos ir jo bendraamžės Helės Kostos likimus. Jiedviem augant, vaikiška draugystė nejučia perauga į rimtesnius jausmus. Bet išleistuvių naktį įvykęs skaudus nesusipratimas pažadina Gusto baimes ir taip ilgai slėptus prisiminimus apie praeitį. Bijodamas įskaudinti Helę, Gustas nusprendžia kurti gyvenimą toli nuo mylimosios.

Tačiau viena paslaptinga pažintis ir keistų įvykių sūkurys Gusto ir Helės kelius vėl suves. Jiedu gaus galimybę atsiverti ir susitaikyti su savo praeitimi, tačiau už šią galimybę teks sumokėti labai didelę kainą…

Šios daugiau nei tris dešimtmečius trunkančios istorijos veikėjų likimai painūs ir sudėtingi, jų žmogiškumas ne kartą išbandomas. Tragiški įvykiai, išdavystės, blogis, kuris slepiasi giliausiose sielos kertelėse, ir visa nušviečianti meilės bei tikėjimo šviesa. Tai jaudinanti ir labai tikroviška knyga, kuri ne kartą privers ir krūptelėti, ir nustebti, kiek daug gali mūsų gebėjimas mylėti ir atleisti.

Nele Neuhaus
Piktas vilkas
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 475 Anotacija:

Knygos autorė Nele Neuhaus laikoma viena populiariausių detektyvinio žanro rašytojų ne tik Vokietijoje, bet ir visame pasaulyje. Jos knygos išleistos daugiau nei 20 šalių, vien gimtojoje rašytojos šalyje parduota daugiau kaip 3 milijonai egzempliorių. Autorės kriminalinis romanas „Snieguolė turi mirti“ („Alma littera“, 2014) sulaukė itin didelės sėkmės.

Knygoje „Piktas vilkas“ gvildenama opi tema. Detektyvų Pijos Kirchhof ir Oliverio fon Bodenšteino komanda tiria mįslingą nusikaltimą: upėje rastas paauglės lavonas su akivaizdžiais smurto pėdsakais. Po kurio laiko pranešama apie žiauriai sumuštą televizijos žurnalistę Haną Hercman, mat ši pernelyg rizikavo susidomėdama viena skandalinga istorija. Sunkios būklės žurnalistės apklausti neįmanoma, bet kriminalistai Pija ir Oliveris vis dėlto randa už ko užsikabinti, ir tai, ką juodu sužino, nuveda į tikrą blogio irštvą.