Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vasaros skaitymai: knygos balsas kviečia, šaukia – pasibūkim, pasidžiaukim!

Spausdinti
Kasmet atostogų metu Simno filiale kviečiami vaikai į vasaros skaitymus. Tad ir šį kartą bibliotekininkė Albina Sušinskienė pakvietė į renginį ,,Knygos balsas kviečia, šaukia – pasibūkim pasidžiaukim!“. Susirinko gana nemažas būrys bibliotekos mažų ir suaugusių lankytojų mylinčių, gerbiančių ir skaitančių knygą.

Buvusi mokytoja Albinutė Sviderskienė, pseudonimu Anzelmutė pradėjo renginį eilėmis ir simboliniu knygos pristatymu. Anzelmutė į literatūrinį žaidimą įtraukė ilgametę skaitytoją  Mariją Taputienę, kuri  kalbėdama sakė, kad knyga mus veda į pasaulio pažinimą atsako į visus dominančius klausimus. Sunku pervertinti knygos reikšmę mus supančiame pasaulyje. Nei kompiuteris, nei televizija negali išstumti knygos iš mūsų gyvenimo. Knyga net gi vienija šeimą – mintijo pedagogė Marija.

Aktyvi skaitytoja Renė Janeckienė renginio dalyvius pradžiugino prasmingu Justino Marcinkevičiaus kūrinėliu – novele ,,Vanduo“. Jos raiškus žodis žadino prisiminimus, išgyvenimus, šeimos bendrystės galią ir motinos meilę.

Pažymint etnografinių regionų metus mažiesiems skaitytojams buvo įdomu klausytis mokytojos Editos Lasavičienės dzūkiška tarme skaitomos pasakos ,,Genys ir lapė“ parengtos Antaninos Urbanavičienės.

Anzelmutė šmaikštaudama pasekė savos kūrybos pasakėčią apie vilką ir lapę, simniškius stebino jos kūrybiškumas ir enuziastingumas. Pasakėčios esmė – pagarbiai elgtis su knyga, saugoti, branginti ir tausoti, nes be knygos gyvenimas būtų per daug pilkas ir nuobodus.

O kaip blizgėjo mažųjų akys kai iš simbolinio ,,Išmaniojo šulinėlio“ jie rinko laimės akmenėlius ir su didžiausiu susidomėjimu vykdė bibliotekininkės paruoštas užduotis. Mažieji skaitytojai gavo namų užduotėlių: nupiešti, sulankstyti, iškarpyti, perskaityti ir susitikti vėl….

Renginio metu veikė neįgaliųjų dienos centro lankytojų darbelių parodėlė ,,Žmogus – gėrio ir grožio kūrėjas“. Aktyvūs ir vyresnieji, – dalyvo literatūrinėje viktorinoje ir žaidimuose. Dosniai visus pavaišino – norvegišku medumi Simno RK pirmininkė Elena Dainauskienė.

– Ačiū visiems, visiems, kurie geranoriškai padėjo organizuoti renginį – dėkojo šventės organizatorė Albina.

 

                                                                    Šventės dalyvė Elena Dainauskienė