Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Alovės filiale – edukacinė popietė ,,Eime į gamtą“

Spausdinti

Vasara vaikams dovanoja visokių pramogų, bet ir bibliotekos mažieji neužmiršta. Be knygų, be kompiuterių bibliotekos nė neįsivaizduojame. Čia visada yra ką veikti jeigu esi žingeidus.

Vis tik kartais, ypač lietingą dieną, tenka išgirsti:
– O ką mums daryti?

Vaikai mielai imasi naujų veiklų. Šį kartą idėją pasufleravo Selemono Paltanavičiaus knyga ,,Eime į gamtą! Pamatyk ir sužinok“. Knyga supažindina vaikus su vabalais, drugiais, paukščiais, augalais… Šioje knygoje yra ir pavyzdžių darbeliams gamtos tema.

Išbraidėme pievas, prisirinkome augalų darbeliams kurti. Gaila, bet tik vieną kitą augalą tikruoju vardu galėjome pavadinti. Visi vaikai pažįsta aguoną, dobilą, rugiagėlę, pienę, čiobrelį. Ir nors daugelio augalų visai nežinome, veiklai, kurią pasirinkome, ne tai svarbu. Svarbiausia, kad ir išdžiovinti augalai būtų dekoratyvūs, primintų spalvingą vasarą.

Vaikai iš džiovintų augalų vasaros mozaiką sudėliojo rankų darbo atvirukuose. Šioje veikloje dalyvavo Augustinas Stankevičius, sesutės Deimantė, Evelina ir jų broliukas Eimantas Zamblauskas, Viktorija Petkevičiūtė, Kamilė ir Kajus Rutkauskai, Aistė Kaškonaitė, Veneta Kilimonytė, Karolina Levaitė, Dovilė Mickevičiūtė.

Rugsėjo mėnesį surengsime parodėlę ,,Sukūrėme patys“ Juk be šių atvirukų dar dekoravome akmenukus.

Darbelių parodėlei jau turime, o ir vasara dar nesibaigė.

Birutė Jarusevičienė
Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Alovės filialas