Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Projekto „#MŪSŲKRAŠTAS“ partnerių susitikimas Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje

Spausdinti
Liepos 21 d. Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje įvyko „Bibliotekos pažangai 2“ finansuoto projekto „#MŪSŲKRAŠTAS“ projekto partnerių susitikimas. Projekto įgyvendintojai Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka (VAVB) kartu su partneriais Alytaus rajono savivaldybės viešąja biblioteka (ARSVB), Lietuvos aklųjų biblioteka (LAB) ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto (VU KF) Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutu suvienys savo unikalias patirtis ir kompetencijas siekdamos Alytaus ir Vilniaus apskričių bibliotekose sukauptą kraštotyros informaciją padaryti lengviau prieinamą ir patrauklią, kad bendruomenės ja galėtų naudotis savarankiškam laisvalaikio ir poilsio planavimui, įdomiam krašto pažinimui, studijoms ir prisidėti prie jo kūrimo.
Projektu siekiama praturtinti patikimą profesionaliai bibliotekininkų parengtą kraštotyros informaciją gyvąja atmintimi, vietinių žmonių įspūdžiais ir žiniomis apie savo krašto vietoves, įdomias asmenybes, istorijas, nutikimus ir etnokultūrą.
Projekto „#MŪSŲKRAŠTAS“ vadovė Laura Juchnevič pristatė projekto veiklas ir aptarė naujų interneto svetainių kūrimo gaires. Dabartinės svetainės „Vilnijos vartai“ ir „Alytaus krašto etnokultura“ šiuo metu jau nebeatitinka lankytojų lūkesčių, todėl numatoma atnaujinti ir papildyti kraštotyros interneto svetaines, kurios išsiskirtų patraukliu dizainu, padidėjusiomis paieškos ir navigacijos galimybėmis, interaktyvumu ir pagerėjusiu prieinamumu. Svetainės bus pritaikytos neįgaliesiems, mobiliesiems įrenginiams, bus galimybė pačiam vartotojui talpinti turinį, susidaryti kelionių žemėlapį ir jį atsispausdinti. Numatyta svetainių puslapius pristatyti anglų, lenkų ir rusų kalbomis.

Projekto vadovė Laura Juchnevič pristatė projekto veiklas

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija