Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Poezijos posmai gyvi

Spausdinti

Jau keturiolikta poezijos šventė Alovėje pasveikino visus kuriančius, skaitančius ir klausančius. Bibliotekininkės Birutės Jarusevičienės iniciatyva Alytaus apskrities literatų kubo „Tėkmė“ nariai susirinko Alovės pagrindinės mokyklos kieme ne tik pasidžiaugti kūrybos vaisiais, suvirpinti mokytojų ir mokinių širdis, bet ir pasimatyti vieni su kitais, pasidalinti kasdieniais džiaugsmais ir rūpesčiais, pagerbti Anapilin išėjusius kolegas. Ši šventė – tai ir baigiamasis visos Menų dienos renginys. Nuo pat ryto mokiniai rengė spalvingas dekoracijas, iliustravo tėkmiečių eilėraščius, gamino gėles iš vytelių.

Renginyje skambėjo ne tik šmaikštūs, kandūs ar vaikiški posmai, bet ir skambios dainos, kurias atliko Alytaus Jaunimo centro vokalo studijos mokytoja Dalia Kazlauskienė ir jos mokinės

Brigita Macelskaitė, Daiva Pilvelytė, Ieva Vencevičiūtė bei Dzūkijos pagrindinės mokyklos ansamblio „Žiburėlis“ vadovė Asta Galbuogienė su savo mokiniais. Dainas Stasės Nedzinskienės bei Scholastikos Kavaliauskienės žodžiais atliko ir Alovės pagrindinės mokyklos muzikos mokytoja Zita Cikanienė.
Renginio vedėjos – muzikos mokytoja Aušra Pajedaitė – Jarmalavičienė bei 9 klasės mokinė Simona Vaitulevičiūtė – dėkojo literatams už padovanotą žodžio šventę ir linkėjo veržlaus tekėjimo „stebint, matant ir mąstant“.

Lai gimsta eilės. Nuoširdžios ir lakios.
Ir visos persmelktos jausmų kilnių.
O meilę Dainavai išsakę
Palikit daug skambių dainų.

(Jadvyga Černiauskienė)

Alovės pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja
Loreta Naujalienė