Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Butrimonių filiale paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena

Spausdinti

Paminint Tarptautinę vaikų knygos dieną balandžio 16-ąją į Butrimonių biblioteką rinkosi Butrimonių gimnazijos Vaikų dienos centrą (toliau VDC) lankantys vaikai. Vaikų popietę ,,Mes gyvenam pasakų šaly“ vedė Butrimonių gimnazijos VDC socialinė darbuotoja Asta Daironienė. Jos metu veikė išplėstinė knygų paroda ,,Versi knygos lapus ir stebuklas pabus“. Popietėje buvo prisimintos ne tik gražiausios Hanso Kristiano Anderseno pasakos, bet ir mėgstamiausi lietuvių pasakų herojai. Mažiausieji nuotaikingai suvaidino lietuvių liaudies pasaką ,,Ropė“. Atvėrus tautosakos lobyną – mįsles, skaičiuotes – vaikams buvo tikro džiaugsmo akimirkų. Netikėtų apdovanojimų lietus kaip iš gausybės rago pasipylė renginio pabaigoje.

Visą renginį aktyviai stebėjo ir pagyrimų vaikams negailėjo Butrimonių gimnazijos socialinė pedagogė Ramutė Jablonskienė, Butrimonių seniūnijos policijos pareigūnas Deivydas Šarka. Vaikai buvo apdovanoti už aktyvų dalyvavimą piešinių konkurse, už žinias ir puikų pasirodymą saugaus eismo renginyje. Policijos pareigūnas renginio dalyviams priminė, kad kuo daugiau gražių knygų jie perskaitys tuo didesni ir sąmojingesni užaugs.

 Renginys baigėsi Butrimonių gimnazijos pailginto darbo dienos grupės pedagogės Lionė Trukanavičienės pravestais lietuvių liaudies žaidimais.

 

Rūta Stanevičienė,
Butrimonių filialo vyresnioji bibliotekininkė