Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Popietė ,,Pabūkime kartu“ Nemunaityje

Spausdinti

Vasario 20 dieną į Nemunaičio neformalaus ugdymo centrą rinkosi moterys, nusprendusios pabūti kartu ir aptarti Lietuvos etnografinių regionų papročius, šventes, tautinių rūbų savitumus. Prisiminėme, kokios yra Lietuvos etnografinių regionų ribos. Aptarėme, kokios svarbiausios Lietuvos kalendorinės šventės ir kuriam regionui kuri šventė būdingiausia. Žiūrėjome trumpus filmukus apie Užgavėnes Žemaitijoje, Kalėdų persirengėlius Suvalkijoje, Sekminių sambūrius Aukštaitijoje, Velykų lalavimo papročius Dzūkijoje ir Joninių šventimą šiaurės Lietuvoje. Pasidžiaugėme, kad švenčių papročių laikomasi ir Nemunaityje. Žiūrėjome praėjusių Užgavėnių nuotraukas, buvusioje Nemunaičio mokykloje mokinių vaidintą filmuką apie senovines vestuves.

Prie vaistažolių arbatos puodelio moterys prisiminė, kaip švęsdavo tautines šventes vaikystėje ir jaunystėje. Viena bendruomenės narė, kilusi iš Ukrainos, papasakojo, kaip liaudies šventės švenčiamos jos šalyje. Visos pasigrožėjome etnografinių regionų tautiniais rūbais ir pasidžiaugėme, kad jie jau dėvimi valstybinių ir liaudies švenčių metu. Moterys buvo supažindintos su etnografijos, papročių ir tautosakos knygomis, esančiomis Nemunaičio bibliotekoje.

 Popietė pralėkė nepastebimai greitai.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Nemunaičio filialo vyr. bibliotekininkė
Daiva Avižienienė

Nemunaičio neformalaus ugdymo centre rinkosi moterys, nusprendusios pabūti kartu ir aptarti Lietuvos etnografinių regionų papročius, šventes, tautinių rūbų savitumus.

Prie vaistažolių arbatos puodelio moterys prisiminė, kaip švęsdavo tautines šventes vaikystėje ir jaunystėje.

Popietės dalyvės galėjo susipažinti su etnografijos, papročių ir tautosakos knygomis, esančiomis Nemunaičio bibliotekoje.