Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Meilės laiškas apie savo kraštą” parašytas Kančėnų filiale

Spausdinti

Vasario 14d. Kančėnų kaimo bendruomenės patalpose gūžėjo jaunimas, jų tėveliai, taip pat mažieji drąsuoliai. Tai jaunų žmonių kūrybos popietė, skirta Vasario 16d. Šios dienos kredo – „Meilės laiškas apie savo kraštą“.

Galima būtų plačiai kalbėti ir labai įvairiai interpretuoti šį pasakymą, bet viskas buvo taip…

Renginio pradžia prasidėjo nuo priminimo ir pamąstymo apie meilę tarp vyro ir moters, savo artimajam ar likimo nuskriaustajam, apie dangišką meilę, tačiau esminis meilės akcentas tądien apie kurį buvo kalbama,- tai meilė tėvynei, savo gimtajam kraštui – PATRIA.

Toliau sekė Dovilės Dimšaitės iš Miroslavo dainuojamoji poezija ir interpretacijos akomponuojant akustine gitara. Visi buvo sužavėti jos paprastumu, lyriniu dainavimu ir atvirumu susirinkusiems.

Prisiminkime Kazį Borutą, šiais metais minima rašytojo 110-ies metų sukaktis, o taip pat jo romaną „Baltaragio malūnas“, kuriam sukanka 70 metų kai jis buvo išleistas. Pagal šį romaną buvo sukurtas pirmasis lietuviškas miuziklas “Velnio nuotaka” 1973m. Kaskart kai tenka matyti šio filmo ištraukas, tenka pripažinti, kad tai nuostabi to meto klasika, kuri šių dienų realybėje leidžia žmogui suvokti kai kurias gyvenimo vertybes ir tiesas.

Sekė ištraukų skaitymai iš romano “Baltaragio malūnas”, skaitytojai buvo puikiai pasiruošę, intonacija ir balso tembrai įtraukė ir leido pasijusti esant romane.

Organizatoriai nustebino dar ir tuo, kad surengė viktoriną, kurios klausimai buvo ir stipriai išprususiam, bei sekančiam krašto renginius, sunkokai įveikiama.

Jauniausia dalyvė Sandra Zalieckaitė atliko dainą “vaivorykštė”, matėsi didžiulės pastangos atliekant šią dainą, jaudulys ir scenos baimė buvo čia pat, ačiū jai ir jos šeimai.

Bet, nežiūrint į nieką, šiandien bandėme pasakyti, kad MES TIKRAI MYLIM LIETUVA!

Šį renginį organizavo Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kančėnų filialas, nuoširdžiai dėkoju jiems ir visi tikimės, kad jūs ir toliau mus bursite savon, – istorinėn, dabarties ir būsimon kultūrinėn gerovėn.