Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

,,Gyvenimas pagal Filomeną Taunytę“ Nemunaičio filiale

Spausdinti

Žiemą dažniau sergame, todėl domimės šiuolaikiniais medicinos pasiekimais ir vis labiau populiarėjančia liaudies išmintimi, gydant įvairias ligas. Sausio 10 dieną moterys rinkosi į renginį ,,Gyvenimas pagal Filomeną Taunytę“ Nemunaičio bibliotekoje. Jo metu bendruomenės pirmininkė Danutė Česnulevičienė supažindino su gydytojos literatės Filomenos Taunytės gyvenimu ir pristatė jos knygas.

Žiūrėjome filmų ištraukas iš daktarės knygų pristatymų. Renginyje dalyvavo miestelyje gyvenanti akių ligų gydytoja Nijolė Mažeikienė. Ji papasakojo apie dažniausiai pasitaikančias akių ligas, konstatavo, kad per mažai dėmesio joms skiriame ir pakvietė moteris dažniau apsilankyti akių ligų kabinete.

Vėliau prie kavos puodelio pasidalijome savo patirtimi apie naudojamas liaudiškas ligų gydymo priemones. Bendruomenės slaugytoja Danguolė Kuniejienė pakvietė moteris nedelsti ir periodiškai tikrintis sveikatą. Po renginio moterys pasiėmė skaityti Filomenos Taunytės knygas, kad išsamiau susipažintų su jos propaguojamais gydymo metodais.

Renginys buvo įdomus ir naudingas. Prieš atsisveikinant nuskambėjo klausimas: kada dabar renkamės? Tai buvo geriausias renginio įvertinimas.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Nemunaičio filialo vyr. bibliotekininkė
Daiva Avižienienė

Sausio 10 dieną moterys rinkosi į renginį ,,Gyvenimas pagal Filomeną Taunytę“ Nemunaičio bibliotekoje

Nemunaičio bendruomenės pirmininkė Danutė Česnulevičienė popietės dalyvius supažindino su gydytojos literatės Filomenos Taunytės gyvenimu ir pristatė jos knygas.

Renginyje dalyvavo miestelyje gyvenanti akių ligų gydytoja Nijolė Mažeikienė. Ji papasakojo apie dažniausiai pasitaikančias akių ligas, konstatavo, kad per mažai dėmesio joms skiriame ir pakvietė moteris dažniau apsilankyti akių ligų kabinete.

Bendruomenės slaugytoja Danguolė Kuniejienė pakvietė moteris nedelsti ir periodiškai tikrintis sveikatą.

Susirinkusieji įdėmiai klausėsi naudingų sveikatos patarimų

Renginio dalyviai galėjo susipažinti su knygų paroda „Knyga – terapijos priemonė”