Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Kai praskrenda angelas“… /Vankiškių bibliotekoje vyko susitikimas su aktoriumi, režisieriumi Robertu Šarknicku/

Spausdinti

Artėja į pabaigą 2014-ieji, kurie buvo pavadinti Donelaičio metais, prasidėjo tradicija tampanti graži akcija ,,Knygų Kalėdos“, kurios akcentas-dėmesys lietuvių autoriams, jų kūrybai bei Lietuvos kultūrai, istorijai. Toks gražus prasmingų progų persipynimas padiktavo mintį pasikviesti į Vankiškių biblioteką profesionalų aktorių Robertą Šarknicką ir paklausyti gyvai skaitomos garsiausio ir praktiškai pirmojo lietuvių poeto Kristijono Donelaičio, kurio 300 metų gimimo jubiliejų šiemet minime, kūrybos.

Meninė popietė, į kurią gausiai susirinko vankiškiečiai ir svečiai, neapsiribojo literatūrine dalimi. Pažįstant Robertą kaip plačios, altruistinės sielos, giliamintį žmogų, apdovanotą gera iškalba, režisieriaus bei fotomenininko talentais, nepraleidom progos visu tuo pasinaudoti. Robertas pristatė savo meninių nuotraukų parodą, pavadinimu ,,Laimingas“. Iš tiesų savo nuotraukomis, žodžiais, pasidalintais išgyvenimais Robertas kiekvieną dalyvavusį ,,nuleido“ į savo paties širdį-sąžinės, sprendimų, požiūrių buveinę.

Stebint nuotraukose užfiksuoto neįgalaus žmogaus kelionę invalido vežimėliu ir ,,pėsčiomis“ prie jūros bei džiaugsmą pasiekus tikslą, pajunti gėdą ir kaltę už save ir kitus-murmančius, dejuojančius, depresuojančius, kaltinančius, pavydinčius, stokojančius džiaugsmo, kai iš tiesų gyvenime reikia tiek nedaug, ir tai mes turime, tik neįvertiname.

Nebūnant poetu sunku adekvačiai apibūdinti renginy ir po jo tvyrojusią nuotaiką, kurią kurti padėjo ir kanklių muzika, atliekama Miroslavo kultūros namų direktorės Irenos Norkūnienės. Žinai tik tiek-buvo graudžiai gera, kai ne vienam nesulaikomai ritosi ašaros, kai už žodžius kartais iškalbingesnė buvo tyla. Tokiems momentams, tokioms pajautoms prancūzai, o ir kiti, turi apibūdinimą, posakį-,,Praskrido angelas“…

Renginio viešnia-Miroslavo filialo bibliotekininkė Nijolė Žiūkienė, dėkodama svečiui už parodą, sakė, kad nuotraukos kviečia peržiūrėti, pasitikrinti savo gyvenimo vertybes, o Miroslavo parapijos klebonas Antanas Matusevičius Roberto mintis, širdies atsivėrimą prilygino vienam iš geriausių jam girdėtų pamokslų.

Sako, būna žmonių, kurių žodis ir darbai keičia kitų gyvenimą. Matyt, Robertas Šarknickas būtent iš jų.

Paroda Vankiškių bibliotekoje veiks iki gruodžio 4-tos dienos. Ateikite, nes geriau kartą pamatyti, negu daug kartų išgirsti.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyr. bibliotekininkė
Marijona Račkauskienė

Vankiškių bibliotekoje viešėjęs aktorius ir režisierius Robertas Šarknickas itin įtaigiai ir išraiškingai skaitė Kristijono Donelaičio kūrinių ištraukas bei pristatė savo meninių nuotraukų parodą -,,Laimingas“…

Renginio vedėja – Vankiškių filialo vyr. bibliotekininkė
Marijona Račkauskienė negailėjo šiltų žodžių garbingam svečiui…

Susitikimą pagyvino Miroslavo kultūros namų direktorės Irenos Norkūnienės kanklių muzika…

Bendra renginio dalyvių ir svečių nuotrauka.