Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Garsiniai skaitymai Alovės bibliotekoje

Spausdinti

Adventinis laikotarpis – susikaupimo ir apmąstymo metas. Pasitarusios su Alovės pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojomis, nuo gruodžio 1 d. kiekvieną rytą keletą minučių skiriame garsiniam skaitymui. Skaitymo skatinimo iniciatyvai vieningai pritarė mokytojos Sigutė Kaminskienė ir Renata Miškauskienė, sutarusios, kad trečios ir ketvirtos klasės mokiniai jau ir patys galės paskaityti savo draugams.

Pirmą advento savaitę skaitėme Aurelijos Čeredaitės knygelę ,,Eželio Kalėdos“. Kodėl šią knygelę pasirinkome? Todėl, kad joje pasakojama apie artėjančią vaikų laukiamiausią šventę – Kalėdas: ,,Kalėdos – ypatingas metas, kai lyg mažos meilės dovanėlės krinta snaigės, virpančiame ore sklando norai, svajonės, ir visi laukiame stebuklų.“ Vaikams knygelė pasakoja ne tik apie tradicijas, papročius, bet primena, kad pati svarbiausia dovana – meilė: ,,Meilė gali vikriai pasislėpti laiške ar pačiame mažiausiame daiktelyje, bet dažniausiai ji slepiasi akyse, o gyvena širdelėje…“.

Klausėmės trečios klasės mokinių Sandros Zamblauskaitės, Donato Levo, Rimantės Miškauskaitės ir ketvirtokų Eimanto Zamblausko, Armino Plytnyko ir jų mokytojų Sigutės ir Renatos garsinio skaitymo. Kiekvieną rytą ne tik knygelę skaitome, bet ir advento vainike uždegame žvakę, o iš ,,Meškio advento kalendoriaus“ gauname užduotį: nusipinti advento vainiką, susitaikyti, jei esi su kuo susipykęs, grąžinti skolas, iškepti šventinį pyragą, pakviesti draugus arbatos, padeklamuoti eilėraštį… Vaikai pamėgo šiuos trumpučius skaitymus.

Gruodžio 9 d. nuotaikingą vokiečių rašytojo Knister (Ludger Jochmann) knygą ,,Ragana Lilė švenčia Kalėdas“ pradėjo skaityti mokytoja Ligita Tribandienė. Skaitymas gali būti labai smagus. Juolab, kad iš raganos Lilės pokštų juokiasi ir bičiuliai.

Tikime, kad dar prieš Kalėdas padovanosime vieni kitiems daugiau draugiškumo ir meilės.

                                                               Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė