Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Adventas – laukimas, ramybė ir paslaptis

Spausdinti

Žiemą, kai už lango vis anksčiau temsta, mus apima keistas liūdesys ir ilgesys. Mes su viltimi ir meile kažko tikimės ir laukiame, ieškome šviesos ir šiek tiek džiaugsmo, kurį galėtumėm įprasminti per Kalėdas.

Daugų miesto bibliotekos skaitytojai prie uždegtų žvakių klausėsi bibliotekininkių: Valės, Alvyros ir Linos skaitomų ištraukų iš Šv. Rašto „Advento mąstymai kiekvienai dienai“, buvo skaitoma antros savaitės ketvirtos dienos skaitymai.

Apie adventinį laikotarpį pasakojo Aldona Juonienė, o kadangi visiems patinka stebuklai, tai bibliotekos skaitytoja Zofija Stanionytė pasakojo istorijas apie Kūčių stebuklus, kada prabyla gyvulėliai, vakaro burtus, kūčių stalo valgius.

Vaikai atsakinėjo į klausimus apie adventą, teisingai atsakę gavo prizus. Kiekvienas popietės dalyvis savo artimiesiems parnešė į namus angeliukus su linkėjimais nuo bibliotekos darbuotojų. Popietės pabaigoje visi sudainavo dainą „Kam tavo vilkeli“, parašė linkėjimus bibliotekai, pasivaišino saldumynais.

Iš šventinio laikotarpio reikia pasiimti tai, kas gražu ir šviesu, kas įprasmina ir papildo kiekvieno mūsų gyvenimiškas vertybes.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė