Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Džiugus laukimas rimtyje

Spausdinti

Skambant adventinėms giesmėms Krokialaukio kaimo bendruomenės žmonės penktadienio popietę rinkosi į Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Krokialaukio filialą pabūti advento rimties bendrystėje. ,,Adventas – metas įžiebti šviesą savo sieloje ir padėti kitam tą šviesą įsižiebti. Tai padrąsinimo, susikaupimo, meilės ir džiaugsmo šviesos metas“, – popietę pradėjo vyresnioji bibliotekininkė Jolita Vaičiulienė. Šio ypatingo laiko prasmę priminė Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos tikybos vyresnioji mokytoja Roma Raškevičienė.

Bendrystės simbolis – advento vainikas. Jis pilnatvės, vilčių išsipildymo, džiaugsmo ir bendražmogiškosios meilės atspindys. Tad susirinkusieji ir pynė advento vainikus. Pynė padedami vieni kitiems, pasitardami, dalindamiesi prisiminimais – tolimesnės ar artimesnės Kalėdų praeities. Šventinę advento rimties nuotaiką kūrė šieno ir pušų, imbiero ir mandarinų kvapas, plevenanti žvakės liepsnelė. Buvimui kartu prasmės suteikė ir tai, kad daugelis advento vainiką pynė pirmą kartą, tad įgijo gražios patirties. Savo nupintais vainikais pradžiugino namiškius, kaimynus, suteikė ypatingos šilumos namams.

Džiugus laukimas rimtyje – tai ne tik popietės leitmotyvas, tai ir palinkėjimas, priminimas  vieni kitiems, kad nuolatinio bėgimo kasdienybėje žmogus turėtų stabtelėti ir atsigręžti į save, atsigręžti žmogiškoje šviesoje į kolegą, kaimyną, sutiktąjį. Tai priminimas, kad daug kas gyvenime laikina, o amžina tai, kas kuria žmogų, kas jį daro geresnį, tauresnį, gražesnį. Šiandienos buvime norisi dalintis, norisi prisiminti ir priminti, kad esame, kad mokame būti gražūs savo darbais, supratimu, pagarba. Džiaugiamės, kad bibliotekininkės didžiojo laukimo akimirkomis sukvietė krokialaukiečius bendruomeniškai pasidžiaugti ir pamąstyti apie žmogiškosios būties prasmę.

 

Asociacijos ,,Krokialaukio kaimo bendruomenė“ pirmininkė
Janina Šiupšinskienė