Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Dainuojamosios poezijos šventėje Simne abejingų nebuvo

Spausdinti

Vėjuotą ir lietingą pavakarę į Simno kultūros centrą rinkosi eiliuotam žodžiui ir dainai neabejingi žmonės. Čia vyko dainuojamosios poezijos koncertas, kurio organizatorius – Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Simno filialo vyresnysis bibliotekininkas Jonas Kazakevičius vienam vakarui subūrė dainuojančius ir kuriančius rajono žmones.

Idėjos sumanytojas ir iniciatorius rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas jau seniai brandino idėją surengti rajono gyventojams dainuojamosios poezijos šventę, o sužinojęs, jog Jonas laisvalaikiu muzikuoja, nutarė, kad tinkamesnio žmogaus jo idėjos įgyvendinimui toli ieškoti nereikia.

Pradžioje dalyvauti koncerte panoro ketvertas atlikėjų ir grupė „Vivo“, kurioje kartu su tėvu groja ir Jonas. Vėliau muzikantų skaičius išaugo iki dešimties, ir dainuojamosios poezijos koncertas tapo panašesnis į festivalį, kuriame žiūrovai gali rinktis jiems labiausiai patinkančius atlikėjus iš gausesnio dalyvių rato.

Kad niekas nesuabejotų, ką reikėtų kaltinti dėl vėjuoto ir lietingo oro, koncertą svajinga ir lyriška nata pradėjo Marija Šadurskaitė, atlikusi „Naktinių personų“ dainą „Kaltas ruduo“. Ją keitė visiems gerai žinoma dainuojamosios poezijos atlikėja Dovilė Dimšaitė, dvylikastygės gitaros virtuozas Deividas Navakauskas ir savito tembro dainininkė Deimantė Nedzinskaitė.

Renginio vedančiosios Marija Šadurskaitė ir grupėje „Vivo“ bosine gitara grojanti Gintarė Matusevičiūtė koncertą praturtino prasmingais poezijos posmais, kurie natūraliai įsiliejo ir papildė bendrą muzikinį foną. Skoningas apšvietimas, eiliuoto žodžio ir muzikos dermė sukūrė nepakartojamą kamerinę atmosferą, leidusią pajusti abipusį ryšį tarp žiūrovų ir atlikėjų.

Dainuojamosios poezijos koncertą paįvairino klavišiniais instrumentais grojusio Mariaus Dimšos improvizacijos Eltono Johno dainos „Sacrifice“ tema, o garsioji Cole Porterio kompozicija „I‘ve got you under my skin“, kurią renginio pabaigoje kartu su grupe „Vivo“ atliko Deimantė Nedzinskaitė, išjudino net pačius santūriausius koncerto klausytojus.

Be jau minėtų atlikėjų renginyje dalyvavo gitaristai Elvija Giedraitytė ir Jonas Kazakevičius, klavišininkas Rokas Raulonis bei grupės „Vivo“ siela – būgnininkas Jonas Kazakevičius (tėvas). Visi jie deramai prisidėjo, kad dainuojamosios poezijos šventė taptų įdomiu ir įsimintinu reginiu.

Koncertui pasibaigus, rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas padėkojo renginio organizatoriams ir įteikė jiems padėkos raštus bei puodelius, papuoštus specialiai šiam koncertui sukurta simbolika. Palinkėjęs tolesnės sėkmės atlikėjams, jis išreiškė viltį, jog tokie koncertai ateityje taps tradiciniais dainuojamosios poezijos festivaliais, kuriuose galės dalyvauti tiek pradedantys, tiek ir profesionalūs atlikėjai.

Renginio svečias politologas Laurynas Kasčiūnas taip pat pasidžiaugė jaunųjų muzikantų profesionalumu ir kūrybingumu ir paprašytas sutiko tapti būsimų dainuojamosios poezijos festivalių globėju. Tikimės, jog organizatorių bei globėjų pažadai ir norai išsipildys, ir ateityje festivalis Simne taps dainuojamosios poezijos atlikėjų traukos centru.

 Arnoldas Šatrauskas