Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Ulos Šimulynaitės kūrybinės dirbtuvės Punioje

Spausdinti

Spalio 6-ją Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Punios filiale vyko projekto „Aš toks pat kaip tu“, skirto socialinės rizikos šeimų vaikams, užsiėmimai, kuriuos finansavo Alytaus rajono savivaldybė. Kūrybinius užsiėmimus vedė spaudos dizainerė, iliustratorė ir 7-nių knygų vaikams autorė Ula Šimulynaitė, kurios knygos ne kartą buvo įvertintos įvairiomis premijomis bei apdovanojimais.

Punios bibliotekoje vyko menininkės parengtos kūrybinės dirbtuvės „Mano krašto legenda“. Pirmiausia Ula paskaitė dvi legendas iš savo naujosios grafinių novelių knygos „Vilniaus miesto legendos“. Tai komiksų knygelė su ryškiomis ir juokingomis iliustracijomis bei lakoniškais tekstais. Stebėdami ekrane „verčiamus“ knygos puslapius, vaikai susidomėję klausėsi paslaptingos istorijos apie senovėje gyvenusį Vilniaus burtininką Joną Tvardauską („Kaip Tvardauskas mėnulyje atsidūrė“) ir pasakojimą „Barboros šmėkla“, kuriame tas pats magas Tvardauskas Lietuvos Didžiajam kunigaikščiui Žygimantui Augustui mirusios žmonos Barboros šmėklą iškvietė.

 Antroje užsiėmimo dalyje vaikai kartu su dailininke prisiminė Punios krašto legendą apie kunigaikštį Margirį ir narsiuosius Pilėnų gynėjus, kurie matydami, jog pralaimės, sudegino visą savo turtą ir patys nusižudė. Šią legendą Ula suskaidė dalimis ir užrašė ant atskirų lapelių, kuriuos išdalino mokinukų poroms. Vaikai skaitė tekstus ir piešė iliustracijas savo krašto legendai. Dailininkė visiems dalijo patarimus, o kai kam net šiek tiek padėjo.

 Kai piešiniai buvo baigti, Ula visus darbelius su vaikais aptarė, pagyrė juos už meniškumą ir išradingumą. O prisiminimui apie šį smagų susitikimą, autorė padovanojo bibliotekai knygelę „Vilniaus miesto legendos“, kurios aplanko vidinėje pusėje nupieštas žaidimas – pasivaikščiojimas po Vilnių su knygos veikėjais. Tad, apsilankę bibliotekoje, vaikai galės ne tik pratęsti pažintį su garsiuoju burtininku Jonu Tvardausku, bet ir smagiai pažaisti.

Atsilygindami viešniai, įteikėme jai raudonėlio ir siauralapio gauromečio, surinkto Punios piliakalnio šlaituose, arbatos. Ir neprašovėme pro šalį – pasirodo Ula tikra žolelių arbatų gerbėja.

Projekto finansinis rėmėjas Alytaus rajono savivaldybė

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė