Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rajono bibliotekos rankose – ir suaugusių, ir mokinių aptarnavimas

Spausdinti

Alytaus rajono gyventojams knygos, spauda, naudojimasis kompiuteriu ir internetu bus dar labiau prieinami. Kai kuriose gyvenvietėse vietoj dviejų mokyklos ir viešosios bibliotekų veiks viena, kurioje bus aptarnaujami ir vietos gyventojai, ir mokiniai. Prie rajono viešosios bibliotekos filialų prijungti šešių mokyklų bibliotekas ir taip sustiprinti paslaugą, nusprendė savivaldybės taryba.

„Visiems bus patogiau, nereikės blaškytis tarp dviejų bibliotekų, knygos bus vienoje vietoje, jų bus daugiau. Ir suaugusieji, ir mokiniai galės skaityti, naudotis kompiuteriais, kitomis paslaugomis daug patogesniu laiku“, – sakė rajono meras Algirdas Vrubliauskas, kartu su administracijos direktore Jolanta Kručkauskaite apsilankę Daugų gimnazijoje veiksiančiame viešosios bibliotekos filiale. Šiuo metu čia vyksta parengiamieji darbai, tvarkomos lentynos, instaliuojama kompiuterinė technika. Į gimnazijos bibliotekos patalpas perkeltos knygos iš viešosios bibliotekos filialo, veikusio Meno ir sporto mokykloje.

Prie rajono viešosios bibliotekos prijungtos Simno, Daugų, Krokialaukio, Miroslavo, Butrimonių, Ūdrijos mokyklų bibliotekos. Didesni filialai veiklą pradėjo liepos 1 d. Iš viso biblioteka turi 32 filialus.

Alytaus rajono savivaldybės informacija