Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Radžiūniškiai nesijaudina dėl smulkmenų, nes išmoko atsipalaiduoti

Spausdinti

„Stresą įveikti galima dviem žingsniais. Pirma, nesijaudinkite dėl smulkmenų. Antra, prisiminkite, kad viskas yra smulkmenos.“ (Anthony Robbins)

Stresą neišvengiamai patiriame kone kiekvieną dieną. Nuo mūsų pačių požiūrio, suvokimo, žinių priklauso kaip mus įtakos stresas. Todėl pasimokyti kaip įveikti stresą, radžiūniškiai buvo pakviesti į renginį „Stresas. Neišvengsime, todėl išmokime su juo gyventi.“

Alytaus rajono savivaldybės sveikatos biuro direktorė Dalia Kitavičienė kalbėjo apie streso įtaką sveikatai ir ligų vystymuisi. Buvo mokoma streso valdymo būdų. Stresui įveikti puikiai tinka fizinis krūvis, pokalbiai su draugais, artimais žmonėmis, rankų masažas, kurio mokė specialistė Sandra Matulionytė. Ypač atpalaiduojančiai ir raminamai veikė parafino terapijos rankoms. Kinetiniu smėliu miklinome rankas ir raminome sielą. Renginio pabaigoje visos dalyvės gavo dovanų veidrodėlius su pažadu, jog kiekvieną rytą pasižiūrės  į jį, pasakys: „Labas rytas“ ir nusišypsos sau .

Tai nebe pirmas susitikimas su Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuru. Jau 3 metus Radžiūnų biblioteka ir Radžiūnų kaimo bendruomenė bendradarbiauja su Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuru. Nuo balandžio iki rugsėjo mėnesio vyksta šiaurietiškojo ėjimo užsiėmimai. Neabejojame, jog ir toliau šiltas ir nuoširdus bendradarbiavimas ir bendravimas tęsis.

Radžiūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kuncevičienė