Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rekomenduojamos gegužės mėn. naujai gautos grožinės literatūros knygos vaikams

Spausdinti

Gerasis dinozauras     
Leidėjas: Egmont Lietuva
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 63

Anotacija:

Dinozauro Arlo gyvenimas verčiasi aukštyn kojomis, kai pasirodo keistas mažas žvėrelis, naikinantis apylinkėse kukurūzų laukus, kuris pasirodo yra…berniukas! Kas būtų nutikę, jeigu prieš šešiasdešimt penkis milijonus metų didžiulis asteroidas nebūtų atsitrenkęs į Žydrąją planetą ir dinozaurai nebūtų išmirę? Ar dinozaurą ir žmogų galėtų sieti tikra draugystė? Atsakymus į šiuos klausimus rasi kartu su Arlo žvalgydamasis po neprastą šalį, kurioje dinozaurai šauniai ūkininkauja, o maži berniukai tarsi šuniukai laksto keturpėsti ir viską aplinkui uostinėja.

Rimas Valeikis
Akvariumo istorijos. Lilė ir melo pinklės    
  Leidėjas: BALTO print
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 39

Anotacija:

Žuvų mokykloje gyvenimas tekėjo įprasta vaga.
Visos įdomybės prasidėjo ne tą dieną, kai knygelėje apsigyveno gausybė jūrų žvaigždžių, o tada, kai mokykloje pasirodė naujokė. Jeigu žuvų mokyklos direktorė būtų žinojusi, kas nutiks, niekada nebūtų priėmusi jos į mokyklą. Tikriausiai būtų nuvežusi į tamsų jūržolių mišką ir paklaidinusi, taip žuvelei būtų buvę mažiau bėdų. Žuvytė Lilė buvo maža, o melagė – didelė.
Mėgindama tapti populiari Lilė papuolė į savo pačios melo pinkles.
Ar Lilei pavyks iš jų išsipainioti?
Ką daryti, jei pamelavai tu? Kaip elgtis, jei melagis tavo draugas? O kuo melas skiriasi nuo fantazijų?
Meistriškos iliustracijos pratęsia pasakojimą ir pamokančią istoriją paverčia stebuklinga.
Mažiesiems skaitytojams tai nuotykis ir įspūdžių lavina, o tėveliams – proga pasikalbėti su vaiku apie melą.


Žiemos stebuklai rūmuose      
Leidėjas: Egmont Lietuva
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 48

Anotacija:

Šioje knygoje rasite dvi Ledo šalies pasakas apie naujus Anos ir Elzos nuotykius.
Kai į Ledo šalį atvyksta garbūs užjūrio pirkliai, Ana prikalbina Elza rūmų menėse surengti sniego mūšį ir sukurti ledo skulptūras. Pilyje pamatę sniegą ir ledą svečiai lieka… tiesiog sužavėti! Gražią pavasario dieną draugai iškeliauja į gamtą, bet netrukus paaiškėja, kad Ana pamiršo paimti maisto, pradeda lyti ir visų nuotaika sugenda. Ar pavyks padėtį pataisyti?

Bill Matheny
Linksmybės baseine      
Leidėjas: Obuoliukas
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 31

Anotacija:

Puikiausia diena siausti baseine! Tačiau Džeris sumanė kitaip. Tomas ketina pramogauti su draugais, bet pasirodo išdykėlis peliūkštis, pasiryžęs saulėkaitoje linksmintis savaip.

Martin Conway
Vikingas Olafas     
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 164

Anotacija:

Galiūnas dievas Toras niršta ir tūžta. Kažkas nukniaukė jo prašmatnųjį brangakmeniais išpuoštą kūjį. Bet ne dėl brangakmenių Toras širsta: šis kūjis – galingiausias ginklas pasaulyje. Be jo visiems dievams bus riesta.
Tuo metu mažasis vikingas Olafas skrieja jūromis sukežusiu laivu, pilnu grobio trokštančių vikingų. Kažkur krante turėtų būti jo tėtis, prieš daugelį metų dingęs be žinios. Laive ima dėtis keisti dalykai. Kokiu stebuklingu būdu vergas Lokis lyg niekur nieko išgaruoja be pėdsako?
Kodėl kovoje jam atsivėrusios žaizdos užgyja per keletą minučių? Ir iš kur, po galais, jis gavo tokį prašmatnų kūjį?Prisiekiu kepta jautiena, čia kažkas tikrai ne taip!

Terry Lynn Johnson
Ledo šunys     
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 158

Anotacija:

Knygoje „Ledo šunys” pasakojama apie keturolikmetę Viktoriją Sekord, kuriai gyvenime svarbiausia – jos šunų kinkinys ir skrieti mylimų haskių tempiamomis rogėmis. Viso kito gali ir nebūti.
Dresuotojos talentą paveldėjusi iš tėčio, ji stengiasi patekti į prestižines „Baltojo Vilko“ lenktynes. Tam tikrai nepakenktų įsigyti vieną iš konkurento Kuko šunų. Viktorija išsiruošia su savo kinkiniu pas Kuką, bet vidury miško…

Jonny Duddle
Gigantozauras   
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 33

Anotacija:

Ar bijai? Dinozauriukai Mažius, Pelekas ir Bilelis tikrai nenorėtų sutikti baisiojo Gigantozauro. Tačiau Kaulius truputėlį kitoks – jis, kaip ir dauguma vaikų, – tikras pramaniūga! Kauliui pamelavus draugams, kad Gigantozauras puola, džiunglėse kyla didelis triukšmas! Mažieji skaitytojai ne tik patirs daugybę dinozauriuko Kauliaus išdaigų, bet ir susipažins su dinozaurų rūšimis bei išmoks svarbią pamoką – jei meluosi, prisidarysi daug bėdų, o gal net patį Gigantozaurą prisišauksi į svečius!
Garsus britų rašytojas ir iliustruotojas Džonis Dadlis geba sukurti pasaulį, kuriame norėtų apsigyventi ne vienas vaikas. Eiliuotoje paveikslėlių knygelėje autorius mažuosius skaitytojus kviečia keliauti į dinozaurų erą. Jis pasakoja jaudinančią istoriją apie keturis dinozauriukus: Kaulių, Mažių, Peleką ir Bilelį bei jų nuotykius su šiurpiuoju Gigantozauru.

Richard Dungworth
Muminukas ir žvaigždė     
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 25

Anotacija:

Pliuškendamasis tvenkinyje Muminukas netikėtai randa švytintį akmenuką. Freken Snork ir Snifas mano, kad tai žvaigždė, nukritusi iš dangaus!
Ji gali išpildyti vieną Muminuko norą! Tačiau ko panorėti?.. Žvaigždė gęsta…
Ar Muminukas spės sugalvoti norą?

Martin Widmark
Viešbučio paslaptis       
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 53

Anotacija:

– Dingo Pepinas! – suspigo ponia Jonagold. – Kambaryje jo nera! Visur apieskojom! Kazkas ji pavoge!
Mums jau pažįstami detektyvai Lasis ir Maja susiduria su dar viena paslaptimi. Viešbutyje dingsta Pepinas – mylimas ir brangus retos veislės šuniukas. Šeimininkai Jonagoldai sielvartauja ir reikalauja iš viešbučio milžiniškos kompensacijos.
Kodėl bankrutuojančio viešbučio direktoriaus ranka kruvina? Ko taip keistai šypsosi retų pašto ženklų kolekcininkas Riunis Andešonas?
O ką užsidarę viešbučio kambaryje veikė Pjeras su Rita, porelė, svajojanti atidaryti restoraną Prancūzijoje?
Kur dingo šunelis?
Kas Kūčių vakarą visiems apkartino nuotaiką?

Julia Donaldson
Grufo vaikelis  
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 29

Anotacija:

Šmaikšti ir nenuilstanti Julia Donaldson iš Didžiosios Britanijos parašė apie 200 knygų vaikams. Ji kuria dainas ir spektaklius mažiesiems. Knygelės apie Grufą ir peliuką, sukurtos kartu su vokiečių kilmės dailininku Axeliu Scheffleriu, vienos mėgstamiausių paveikslėlių knygų pasaulyje. Lietuvos skaitytojai jau pažįstami su šių autorių sukurtais herojais.
„Grufo vaikelis” – tai antra knygelė, meistriškai išversta Violetos Palčinskaitės. Komiškos ir jaukios iliustracijos, lengvai įsimenamas eiliuotas tekstas tikrai pradžiugins mažuosius skaitytojus. Kas laukia pabaisos Grufo vaikelio, susitikus su gudriuoju peliuku? Keliaukite su Grufo vaikeliu į snieguotą mišką ir sužinosite.
Netverdamas iš smalsumo mažasis pabaisos Grufo vaikelis leidžiasi į kelionę po naktinį mišką. Pabaisiukui tūnoti tėčio urve nuobodu… Juk čia pat šnara mįslinga, viliojanti giria! Kažin kas ten gyvena, kokios paslaptys ten laukia?

Emma Yarlett
Orionas ir Tamsa      
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 30

Anotacija:

Orionas bijo beveik visko: širšių, dviračių, jūros, kosmoso, mergaičių, vorų… bet yra vienas dalykas, kuris jį gąsdina labiausiai… Tamsa.
Tamsa – baugi. Tamsoje iš visų kampų tyko pavojai. Jos negali paliesti, jos negali pažinti, negali suprasti. Ir ji atsėlina kiekvieną vakarą, nors iš tiesų juk niekas jos nekvietė.

Devra Newberger Speregen
Kaip prisijaukinti slibiną      
Leidėjas: Obuoliukas
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 32

Anotacija:

Pagrindinis veikėjas Tomas Dambrava (kurio paveiksle nesunku nujausti paties Autoriaus alter ego), iš vaiko tapdamas jaunuoliu, iš jaunuolio – vyru, sovietinėje tikrovėje matantis karikatūriškai netikrą gyvenimą, ieško tikrojo – knygose, gamtoje, meilėje, dvasios ir kūno metamorfozėse, bendraamžiuose. Deja, už tikrųjų vertybių atradimus neretai tenka sumokėti akistata su mirtimi, melu, baime ir kitais demonais.
Tomas stovi plento vidury, po senais beržais, kurių šakos plaikstosi karštam vasaros vėjy, o lapai skamba kaip vos girdimi varpeliai. Stovi, klausosi, ką pasipūtėliškai būgnija tas atstumiantis tipas, ir galvoja: jis teisus! Man visų pirma reikia išmokti gyventi su savim. Niekur aš nepabėgsiu nei į degtinę, nei į meilę, nei į Ameriką, nei Izraelį ar Lenkiją. Gyvensiu čia. Aš ir nenoriu niekur bėgti. Kur šitaip šviečia saulė ir taip skamba beržų lapai virš kalvas atkartojančio gražiausio pasauly plento! Niekur! Niekur aš nebėgsiu iš čia, net ir į dangų. Čia ir tik čia! Čia, čia, čia, tik čia, kiek aš galėsiu veikti, veiksiu tik čia.
Ar atsiminsi, Tomai, ką sakei po vasaros vėjo ošinamais beržais?
Ar supranti, kad šita akimirka – tavo didžioji tiesos valanda?


Musė Bzz      
Leidėjas: Obuoliukas
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 25

Anotacija:

Didžiulė pikta musė įgėlė Tinginiui į uodegą! Jis tuoj pat tapo violetinis ir pradėjo gaudyti kitus smurfus! Jie irgi tapo violetiniai ir labai pikti! Ar pavyks Tėtei Smurfui išgelbėti kaimelį nuo baisiųjų violetinių smurfų?

Courtney Carbone
Kelionė pas senelę     
Leidėjas: Obuoliukas
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 25

Anotacija:

Naujokas ugniagesys Briedis laukia nesulaukia, kada galės vairuoti ugniagesių automobilį, tačiau pirmiausia turi įgyti patirties. Kartu su mažaisiais skaitytojais jis privalo išmokti lipti kopėčiomis, grumtis su gesintuvu ir leistis į daugybę pavojingų užduočių.
Gyvūnai ugniagesiai skuba į pagalbą – lėk su jais kartu!
„Diena su gyvūnais ugniagesiais” – ne tik šmaikštus, bet ir žinių vaikams suteiksiantis pasakojimas.